President Poetin dreigt met “asymmetrisch antwoord” als westerse wapens gebruikt worden in Rusland

De Russische president Vladimir Poetin heeft voor het eerst de internationale media toegesproken sinds de start van de oorlog met Oekraïne. Poetin zei dat hij geen grote veranderingen verwacht in het standpunt van de Verenigde Staten na de presidentsverkiezingen in november en hij dreigde met een asymmetrisch antwoord als er westerse wapens gebruikt worden op het Russische grondgebied. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat kan Louis Clincke in de wegrit?

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin plaatste zich later in een paralympisch record voor de finale van de 100 meter, kan hij deze voormiddag al voor nieuw eremetaal zorgen?

Lees meer »

Victor Campenaerts, Vuelta-vlogger die nog aast op ritwinst: “Dagelijks 100.000 kijkers, niet slecht voor een zware dyslecticus”

Victor Campenaerts (32) wil in Santander herhalen, wat hem tijdens de Tour lukte in Barcelonnette: ritwinst. De aanvaller van Lotto Dstny ontvouwt exclusief zijn tactisch plan, helaas zonder Wout van Aert, maar met zijwegen via anti-inflammatoire medicatie, het onderwijsbeleid rond dyslexie, ajuinen op voetzolen en een video-opdracht met Primoz Roglic.

Lees meer »

Beslis mee over wie een winkel wint in Roeselare

Wie opent binnenkort zijn of haar droomzaak in de Ooststraat? Daar kan jij mee over beslissen. Breng van 3 tot 15 september jouw stem uit via participatie.roeselare.be/winjewinkel en bepaal mee wie ‘Win je winkel’ wint!
The post Beslis mee over wie een winkel wint in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Merel scoort met Partycaravan op kinderfeestjes en andere events: “Weinig vrije tijd is geen probleem”

Merel Borglevens is 26, werkt voltijds voor Hotel Van Der Valk aan de Ghelamco Arena in Gent en runt in bijberoep nog haar eigen bedrijf Partycaravan. “We zijn geprikkeld door alles wat met events en ambiance te maken heeft”, schrijft ze op haar website. “Ik heb er de dagelijkse leiding en aangezien ik twee linkerhanden heb, staat mijn vader Herman

Lees meer »

Bewijsmateriaal is zo nat dat het onbruikbaar is, dus gaat verdachte van dubbele moordpoging vrijuit: “Rechtsstaat onwaardig”

Een man die in 2005 bij verstek werd veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar voor poging tot moord en jarenlang op de Belgische ‘most wanted’-lijst stond, ontsnapt aan zijn straf. Het bewijsmateriaal in zijn zaak blijkt namelijk in zo’n slechte staat dat er geen proces meer mogelijk is. Dat heeft het hof van assisen in Henegouwen woensdag beslist. “Een

Lees meer »

Kelly Detavernier trekt N-VA-lijst voor provincieraad in kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt

De Kortrijkse schepen en onderneemster Kelly Detavernier (45) is op 13 oktober de lijsttrekker voor N-VA bij de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt. “N-VA mikt resoluut op een deelname aan het beleid. En daarbij zetten we de West-Vlaming weer centraal. Dat betekent efficiënter besturen, minder structuren en enkel nuttige investeringen”, stelt Detavernier. De lijst van N-VA bestaat verder uit een

Lees meer »

Met 6 in de auto, met te hoge snelheid en dronken: parket vraagt celstraf van 18 maanden tegen man die dodelijk ongeval veroorzaakte in Koningshooikt

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van 18 maanden gevorderd tegen de man die 2 jaar geleden een zwaar ongeval veroorzaakte in Koningshooikt. Daarbovenop vraagt het OM een rijverbod van 5 jaar, een alcoholslot van 2 jaar en een boete van 1.000 euro. Bij het ongeval kwamen 2 inzittenden om het leven. De broer van de bestuurder, die ook

Lees meer »

Lichaam aangetroffen in Dender in Aalst: “Sporen van kwaad opzet”

In Aalst is gisteren een lichaam van een 43-jarige man aangetroffen in de Dender. Het lichaam werd gevonden ter hoogte van de Pierre Corneliskaai. De precieze omstandigheden rond het overlijden zijn nog onduidelijk. Het parket van Oost-Vlaanderen voert het onderzoek, volgens de wetsdokter zijn er aanwijzingen dat het gaat om kwaad opzet.

Lees meer »

Tijdritspecialiste Maes: “Uit de hand gelopen hobby”

Nadat ze in maart in het Nederlandse Almere een individuele tijdrit won, was Marie Maes (23) tijdens het weekeinde van 17 en 18 augustus twee keer succesvol aan het werk tegen de klok. Zowel in Zeeland als in Heusden-Zolder klokte de eliterenster de snelste tijd.
The post Tijdritspecialiste Maes: “Uit de hand gelopen hobby” appeared first on KW.be.

Lees meer »