Poperingse Elodie Carton op Waalse kieslijst voor N-VA: “Ik wil een luisterend oor zijn, helpen waar ik kan en de stem van de burger meenemen tot in Brussel”

De Poperingse Elodie Carton staat deze verkiezingsperiode op de lijst van N-VA. In oktober is ze verkiesbaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, maar op zondag 9 juni vind je haar ook op de Waalse kieslijst voor N-VA.

Elodie Carton (39) is de zaakvoerster van het kapsalon Pop-u-l’hair. Samen met haar partner Jurgen Kuypers, dochter Joey-Lee (17), zoon Jersey (11) en moeder Francine Platteeuw woont ze in De Korte Bruggestraat. Haar eerste stappen in de politiek zette ze in 2016. “Ik werd aangesproken door Jan Van Bruwaene met de vraag of ik wou aansluiten bij N-VA Poperinge tijdens de verkiezingsperiode 2016-2017. Zo werd ik bestuurslid van N-VA Poperinge”, vertelt Elodie. “De keuze om in de politiek te gaan, heb ik genomen omdat ik dingen in beweging wil zetten. Ik wil mensen helpen en ik wil ook de toekomst voor mijn kinderen positief beïnvloeden.”

Waalse kieslijst

“Mijn keuze viel voor N-VA, omdat deze partij het dichtst bij mijn visie en ideologie ligt.” Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen stond ze op de tweede plaats voor N-VA Poperinge. “Mijn eerste verkiezingen vielen zeer goed mee. Ik was aangenaam verrast met de derde meeste stemmen van onze lijst en dit voor de eerste keer.”

Elodie was in 2018 niet verkiesbaar bij de nationale verkiezingen. Deze keer is ze verkiesbaar op de Waalse kieslijst. “Ik ben opgegroeid met een Waalse papa en een Vlaamse mama in Komen-Waasten. Ik ben ervan overtuigd dat er in Wallonië veel mensen een visie hebben die strookt met hoe wij in Vlaanderen denken en daarom wou ik mij ook inzetten voor N-VA Wallonië. Ik sta als tweede op de federale N-VA-lijst in de kieskring Henegouwen. Concreet betekent het dat de inwoners van Komen-Waasten voor mij kunnen stemmen.”

Betere samenleving

Het is meteen ook de eerste keer dat N-VA kieslijsten indient in Wallonië. Als Elodie verkozen wordt dan zetelt ze als parlementair lid in de Kamer. “Mijn positie op de kieslijst is geen strijdplaats of toch niet wat de peilingen aangeven. Maar als er een kans is, wil ik deze grijpen. Als ik verkozen zou worden, dan wil ik mijn steentje bijdragen waar ik kan om een betere samenleving te creëren voor alle Belgen. Ik wil zoals hier in Poperinge een luisterend oor zijn, helpen waar ik kan en de stem van de burger meenemen tot in Brussel.”

The post Poperingse Elodie Carton op Waalse kieslijst voor N-VA: “Ik wil een luisterend oor zijn, helpen waar ik kan en de stem van de burger meenemen tot in Brussel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-Volkswagentopman Winterkorn wijst alle aanklachten af in proces over dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, ontkent elke verantwoordelijkheid voor het dieselschandaal dat uitbarstte toen hij aan het hoofd stond van de autobouwer. Dat heeft zijn advocaat Felix Dörr dinsdag te kennen gegeven bij aanvang van het proces tegen Winterkorn voor zijn rol in het schandaal. “Onze cliënt wijst de aantijgingen tegen hem resoluut af”, aldus

Lees meer »

Chiro Zuienkerke dreigt dood te bloeden: “Nog zeker drie leiders nodig”

Er hangen opnieuw donkere wolken boven Chiro Zuienkerke, nadat ze eerder deze zomer genoten van een fijn zomerkamp. Net als een jaar geleden kampt de jeugdbeweging immers met een acuut leidingstekort. “Hopelijk betekent dit nu niet écht het einde.”
The post Chiro Zuienkerke dreigt dood te bloeden: “Nog zeker drie leiders nodig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

VRT-netmanager Lotte Vermeir had statuut van klokkenluider

Lotte Vermeir, de netmanager van TV1 en VRT Canvas die vorige week is ontslagen, had het statuut van klokkenluider. Dat heeft VRT NWS vernomen uit betrouwbare bron. Als dat zo is, heeft de VRT mogelijk een fout gemaakt door haar vorige week te ontslaan, reageert de christelijke vakbond ACV. De VRT-directie zegt geen weet te hebben van een klokkenluidersmelding door

Lees meer »

Spektakel in Zürich vanavond: polsstokspringer Duplantis en hordeloper Warholm gaan in duel… op de 100 meter

De Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, en de Zweed Mondo Duplantis (24), wereldrecordhouder in het polsstokspringen, nemen het vanavond – daags voor de Diamond League Meeting van Zürich – tegen elkaar op op de 100 meter. De aanleiding is een filmpje dat viraal ging waarin ze zich afvroegen wie de snelste van de twee zou

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »

“Halfnaakte vrouwen in huis” en buurman die aan alarmbel trok: Valencia-spits Rafa Mir na feestnacht in cel na klacht over seksueel misbruik

Wat een feestje moest worden, is voor Rafa Mir (27) en zijn vriend uitgedraaid op een paar nachtjes cel. De aanvaller van Valencia in La Liga nam twee dames mee naar huis na een avond stappen, maar een alerte buurman zag dat er iets niet klopte en verwittigde de politie. De voetballer is gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik, schrijft

Lees meer »