Parket wil miljoenen van moeder (71) en zoon (53) verbeurd verklaren na jarenlang gesjoemel in hun bordelen in Moorslede en Wevelgem

Een 71-jarige vrouw uit Wevelgem en haar 53-jarige zoon uit Menen staan terecht voor witwaspraktijken en sociale fraude bij de uitbating van hun drie bordelen. Het parket wil liefst 3,2 miljoen euro verbeurd laten verklaren.

A.M. is al meer dan vijftien jaar actief in de prostitutiesector. In Moorslede baatte ze Club Lady Blue uit, in Wevelgem was dit Villa 466 en bar Chloé. Ze werd daarbij geholpen door haar zoon A.M. (53) en de Italiaanse M.H. (60). Volgens het gerecht stond ze sinds begin 2013 aan het hoofd van een criminele bende die op grote schaal bordeelopbrengsten witwaste.

Van uitbuitingspraktijken was volgens procureur Maddens evenwel geen sprake. “Er werd wel massaal geld onttrokken aan de fiscus en de belastingbetaler is dan ook de dupe”, stelde ze. De sekswerkers waren ook vaak in het zwart aan de slag.

Voor A.M., haar zoon en de vennootschap vroeg de procureur een totale verbeurdverklaring van bijna drie miljoen euro. M.H. riskeert voor haar aandeel in bar Chloé ruim 300.000 euro verbeurdverklaring. Omdat de redelijke termijn in het dossier overschreden is – de arrestaties dateren al van 2016 – vroeg de procureur celstraffen met uitstel.

De advocaat van de moeder stelde dat prostitutie op zich niet langer strafbaar is. “Dan is het verdiende geld uiteraard niet illegaal”, pleitte Maarten Vandermeersch. De Brugse rechtbank doet uitspraak op 26 juni. (AFr)

The post Parket wil miljoenen van moeder (71) en zoon (53) verbeurd verklaren na jarenlang gesjoemel in hun bordelen in Moorslede en Wevelgem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert

Het is een traditie geworden: ook dit jaar strijkt op de eerste woensdag van juli het literatuurfestival KANTeLing neer in en rond Kasteel Beauvoorde. Twee literaire grootheden staan dit jaar centraal: Guido Gezelle en Lucebert, respectievelijk 125 jaar geleden gestorven en 100 jaar geleden geboren.
The post Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert appeared first on

Lees meer »

Kampeertripje van Katie neemt onverwachte wending wanneer tent plots wegvliegt: “Urenlang moeten zoeken”

Het kampeertripje van de Amerikaanse Katie en haar vriend Isaiah nam vorige week een onverwachte wending. Het koppel had hun tent maar net opgezet toen het door de wind werd meegenomen. De twee keken paniekerig toe hoe de tent langzaam uit het zicht verdween en vervolgens in de bossen belandde. “We hebben urenlang moeten zoeken om het terug te vinden”,

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Geen zakgeld van papa meer nodig? Buitenechtelijke zoon van prins Albert slaat steenrijke erfgename aan de haak

Nee, de geruchten dat hij een modellencarrière ambieerde, klopten niet, verzekerde Alexandre Grimaldi (20). Al houdt hij zich wel bezig met poseren, kledingmerken promoten en de modeweken in Parijs en Milaan bijwonen. Volgens waarnemers doet de buitenechtelijke zoon van Albert van Monaco (66) er alles aan om in de schijnwerpers te blijven. En daar vond hij nu nog een nieuwe

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, auto meegesleurd door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Tielt zoekt deelnemers aan Spel Zonder Grenzen tijdens Europafeesten: “Lange traditie in ere houden”

Op 6 juli is er op het Hulstplein in Tielt een Spel Zonder Grenzen waarbij Tieltse ploegen het in zeven proeven zullen opnemen tegen delegaties uit Bruneck en Gross-Gerau. Doordat er echter één van de teams afgezegd heeft, wordt nog een zesde ploeg van minstens zes man gezocht.
The post Tielt zoekt deelnemers aan Spel Zonder Grenzen tijdens Europafeesten:

Lees meer »