Jeannine en Achille vieren platina jubileum: “Onze trouwdag was kletsnat”

Op 22 mei was het precies 70 jaar geleden dat Jeannine Casteleyn (89) en Achille Bonnet (94) elkaar het jawoord gaven. Ze vierden hun platina jubileum op zondag 2 juni bij dochter Linda. Jeannine is van Gistel afkomstig en Achille is een rasechte Oudenburgenaar. Het koppel woont nog altijd samen thuis in de Ettelgemsestraat. “Met veel hulp van onze kinderen”, acht Jeannine zich gelukkig.

Jeannine en Achille leerden elkaar kennen in het uitgaansleven. Ze stapten 70 jaar geleden in het huwelijksbootje en zijn een van de weinige Oudenburgse koppels die hun platina jubileum kunnen vieren.

Het huwelijk van Jeannine en Achille werd gezegend met vijf kinderen: Yvan (getrouwd met Marie-Paule Eligius), Linda (getrouwd met Rik Maertens), Karel (getrouwd met Ann Verheyde), Brigitte (getrouwd met Filip Rotsaert) en Katrien (getrouwd met Paul Inghelbrecht).

Uitgebreide familie

Intussen is de familie uitgebreid met negen kleinkinderen: Karen, Hendrik, Pieter, Lore, Paulien, Floris, Elias, Elona en Florence. En Jeannine en Achille zijn de trotse overgrootouders van twaalf achterkleinkinderen: Casper, Anna-Victoria, Camiel, Cyriel, Annie-Camilia, Mare, Remi, Audrey, Anna, Mai, Calvin en Matéo.

Achille werkte een hele tijd in de bouw om dan van 1964 tot 1994 in dienst te gaan bij de stad als onderhoudsman in de groendienst en bij de dienst begraafplaatsen. “Ik heb onder drie burgemeesters gewerkt: Jules Maenhoudt, Jos Vander Perre en Ignace Dereeper”, geeft Achille mee. Jeannine bleef huisvrouw en had haar handen vol met een groot gezin.

Weetjes

Over hun trouwdag weet Jeannine nog dat het water goot. Burgemeester Romina Vanhooren kon via de originele acte vertellen dat het koppel om 8.30 uur getrouwd is. Waarom dat zo vroeg was, wist het platina koppel niet. “Weet je dat er in 1954 net als nu nationale verkiezingen waren? En dat Elvis Presley in dat jaar ook zijn eerste plaat uitbracht?”, waren enkele weetjes die de burgemeester had opgezocht. Ze drukte de hoop uit dat het stadsbestuur binnen vijf jaar nog eens mag toosten op dan het albasten huwelijksjubileum van Jeannine en Achille.

The post Jeannine en Achille vieren platina jubileum: “Onze trouwdag was kletsnat” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ze urineerden op hem en dreigden om hem aan steen in vaart te gooien”: tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens horrornacht in Brugge

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

Afgeronde analyse spreekt boekdelen: nog eens 13.000 rijksregisternummers en 555 rekeningnummers blijken gestolen bij cyberaanval Limburg.net 

292.734 slachtoffers. Dat is de eindbalans van de cyberaanval bij afvalintercommunale Limburg.net in december van vorig jaar. Limburg.net en het externe expertenbureau Ernst & Young zijn klaar met de analyse van de hack. Wat blijkt: nog eens 13.000 rijksregisternummers en 555 rekeningnummers extra zijn buitgemaakt. 11.000 van die rijksregisternummers komen van klanten die in 2016 in Bilzen geregistreerd stonden.

Lees meer »

Aartsbisschoppen schuldig aan discriminatie nadat ze zus van Chris Dusauchoit niet laten deelnemen aan diakenopleiding: “Dit is historisch”

De burgerlijke rechtbank in Mechelen heeft zich vanmiddag uitgesproken over de zaak van Veer Dusauchoit (62), zus van Chris Dusauchoit, tegen de Kerk. De vrouw uit Herent wilde een opleiding tot diaken volgen, maar werd tot twee keer toe geweigerd door aartsbisschoppen Jozef De Kesel en Luc Terlinden. “Discriminatie”, vindt de rechtbank nu, die ook benadrukt dat het met deze

Lees meer »

“Ik weet wat het is om het laatste briefje van 10 euro op tafel te zien liggen”: dit is Jordan Bardella (28), kandidaat-premier in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »