Israëlische feestdag leidt tot extremistisch geweld tegen Palestijnen en journalisten

Extremistische Israëli’s grepen Jeruzalemdag aan voor geweld tegen Palestijnen in de Oude Stad. Ook journalisten moesten het ontgelden. “Eigenlijk was dit een normale Jeruzalemdag.”

 

Meer krantenkoppen in België

Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.
The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met

Lees meer »

Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”
The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Vier doden en tientallen gewonden bij aanval op Oekraïense stad Dnipro – “Oekraïne zal op NAVO-top slecht nieuws krijgen”

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Tegelijkertijd zal Oekraïne zal op de NAVO-top begin

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »