Hoogzwangere koe van 750 kilo valt in beek: “Brandweer bedankt met ijsje van eigen koemelk”

Kimberly, een hoogzwangere melkkoe van 750 kilogram, belandde dinsdagavond in een beek naast haar weide. Met zwaar labeur en materiaal kregen boer en brandweer haar weer op het droge. Daarna volgde de beloning: een ijsje op basis van eigen koemelk.

 

Meer krantenkoppen in België

Sedert begin dit jaar al tien feiten op stadsdomein Oosthove in Wervik

Sedert begin dit jaar zijn er op het stadsdomein Oosthove in de Speiestraat in Wervik door de politie tien feiten geregistreerd en daarvan waren er drie drugsgerelateerd. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) maakte dat bekend tijdens de gemeenteraad na een vraag van Bert Verhaeghe (Team 2030).
The post Sedert begin dit jaar al tien feiten op stadsdomein Oosthove in Wervik

Lees meer »

Van parochiekerk naar sociocultureel ontmoetingscentrum: historisch gebouw in Koekelare krijgt nieuw leven

Met het oog op de herbestemming van de parochiekerk in De Mokker tot een sociocultureel ontmoetingscentrum werd tijdens de gemeenteraad in CC De Brouwerij de ontwerpakte voor de aankoop van de parochiekerk in De Mokker unaniem goedgekeurd. De gemeente koopt het gebouw voor 250.000 euro met als doel het om te vormen tot een sociocultureel ontmoetingscentrum.
The post Van

Lees meer »

Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Torhoutenaar Maarten Bassens (35) is aan de Leuvense universiteit doctor in de kunstgeschiedenis geworden. Zopas verdedigde hij met verve zijn knappe proefschrift over de relatie tussen woord en beeld in de prenten die de Belgische kunstenaar Pieter Bruegel de Oude in de 16de eeuw gemaakt heeft.
The post Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Lees meer »

Ex van Steven Van Herreweghe huwde met Flip Kowlier: “Ik kom goed overeen met hem en Katrien”

‘Hoeveel mensen plassen tijdens het douchen?’ Het zijn vragen die Steven Van Herreweghe (46) voorlegt aan bekende Vlamingen in zijn nieuwe programma ‘Enquêtebureau’. Typische clichés worden aan diggelen geslagen of nét bevestigd. Maar welke vooroordelen wil Steven over z’n eigen (liefdes)leven doorprikken? “Bij die persoonlijke onthulling staarde het publiek me aan.”

Lees meer »

9 doden en 2.750 gewonden in Libanon nadat Hezbollah-biepers massaal ontploffen: “Extreem zorgwekkende escalatie”, aldus VN

In Libanon zijn dinsdag zeker 2.750 mensen gewond geraakt toen hun Hezbollah-biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) tegelijk ontploften. Er zijn ook 9 mensen dood door de “mysterieuze” massale explosies. Naast burgers en artsen zijn er vooral honderden Hezbollah-militanten onder de slachtoffers, ook hooggeplaatste leden. De machtige Libanese militie, bondgenoot van Hamas, wijst

Lees meer »

Israëlisch leger geeft toe dat drie gijzelaars “wellicht” bij luchtaanval werden gedood – Houthi’s eisen raketaanval vanuit Jemen op

De Houthi’s uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een raketaanval op Israël. “Een ballistische raket werd afgevuurd op een positie van het Israëlische leger. Meer dan twee miljoen zionisten moesten naar de schuilkelders vluchten, voor het eerst in de geschiedenis”, aldus een woordvoerder. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische tegenstandster Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten via Truth Social.

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »