Groep wielertoeristen moet plots vol in de remmen voor slagboom die dichtslaat: “Gelukkig hebben we scherpe reflexen”

De openstaande slagboom in de Reebergenlaan in Pulderbos sloeg dinsdagvoormiddag als een guillotine dicht toen een groep wielertoeristen passeerde. “Gelukkig reden we maar 30 kilometer per uur en hebben wij nog scherpe reflexen”, zegt Karel Andries (71) uit Schoten.

 

Meer krantenkoppen in België

Zo stemde Veurne: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Veurne trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Veurne.
The post Zo stemde Veurne: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Pelt

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Pelt gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »

Wat was de opkomst in mijn gemeente?

Voor het eerst was er in Vlaanderen geen opkomstplicht. Mensen moesten dus niet gaan stemmen. Welke impact heeft die wijziging gehad op de opkomst in Vlaanderen? Ontdek op de kaart de opkomst in jouw gemeente.

Lees meer »

Blinde Maxine (20) gaat door het leven als een prinses: “Dat ik raar aangekeken word, neem ik erbij”

In het fonkelnieuwe Hof der Dingen in het Provinciaal Hof in Brugge kan je sinds kort – onder meer – een prinsessenkroon bewonderen. Die prijkt normaal gezien op het hoofd van Maxine Sabbe, een blinde 20-jarige uit Torhout. “Die kroon staat symbool voor mijn feeërieke, fantasierijke stijl. Liefst van al loop ik rond in mijn baljurk.”
The post Blinde

Lees meer »

Tadej Pogacar soleert naar vierde triomf in Lombardije, Remco Evenepoel finisht als tweede

Wereldkampioen Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) heeft zaterdag voor het vierde opeenvolgende jaar de Ronde van Lombardije op zijn naam geschreven. De 26-jarige Sloveen haalde het na 255 km tussen Bergamo en Como solo voor Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step). De derde plaats was voor de Italiaan Giulio Ciccone (Lidl-Trek). Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny) werd knap zevende. Xandro Meurisse (Alpecin-Deceuninck)

Lees meer »

Zo stemde Alveringem: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Alveringem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Alveringem.
The post Zo stemde Alveringem: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frank Verstraeten verklapt waarom hij zo weinig zong in ‘The Masked Singer’: “Het was niet omdat ik niet wilde”

En toen ging het dopje van het Eikeltje in ‘The Masked Singer’. Wat blijkt? De koning van het nachtleven Frank Verstraeten bleek erin te zitten. Reporter Jarne strikte de man die twee jaar geleden nog beweerde ‘in de anonimiteit te willen verdwijnen’. “Ik voel mij alsnog een winnaar, want ik wilde minstens door één ronde geraken”, vertelt hij fier. Meer

Lees meer »

Even schrikken als bus vol kleuters donkere rook afgeeft

Een vijfendertigtal kleuters uit een school uit Tielt beleefden vrijdagochtend een onvergetelijke ervaring. De kleuters waren op weg met de bus richting Bulskampveld in Beernem toen de buschauffeur plots langs de N37 in Ruiselede donkere rook aan de achterzijde van de bus opmerkte.
The post Even schrikken als bus vol kleuters donkere rook afgeeft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van “een leuke dag in Argentinië” naar “overweldigd door drugs en alcohol”: de laatste dagen en uren van Liam Payne

De Britse zanger Liam Payne bracht de laatste twee weken van zijn leven door in Buenos Aires. Payne wilde in de Argentijnse hoofdstad onder andere zijn relatie met een voormalig One Direction-bandgenoot herstellen, blijkt uit zijn sociale media. Die goede voornemens eindigden woensdag echter met een dodelijke val vanop het balkon van zijn hotelkamer, mogelijk onder invloed van drugs.

Lees meer »

Zo stemde Wielsbeke: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Wielsbeke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Wielsbeke.
The post Zo stemde Wielsbeke: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »