Duizend jonge inwoners van Nieuwpoort krijgen een gratis UiTPAS

Nieuwpoort is in het najaar van 2023 van start gegaan met de UiTPAS. Iedere Nieuwpoortse jongere van 0 tot en met 18 jaar heeft een gratis kaart gekregen. In totaal gaat het om een duizendtal exemplaren. Deze actie moet de voordelen van de UiTPAS kenbaar maken aan de Nieuwpoortse jeugd.

De UiTPAS is een persoonlijke spaar- en voordeelkaart voor een optimale vrijetijdsbeleving. Meer dan 4.000 vrijetijdsorganisaties en lokale besturen in Vlaanderen en Brussel werken ermee. Sinds september 2023 is ook Nieuwpoort een UiTpartner. Nieuwpoortse kinderen en jongeren van 0 tot en met 18 jaar hebben recht op een gratis UiTPAS. Daarbovenop genieten zij als kaarthouder maar liefst 50% korting bij culturele voorstellingen of films in Centrum Ysara en de City en bij activiteiten in bezoekerscentrum Westfront.

Toch leek de jeugd de weg naar de UiTPAS nog niet gevonden te hebben. Daarom pakt de stad het anders aan, zegt schepen Ann Gheeraert: “We vinden het belangrijk dat elke jongere het lokale vrijetijdsaansbod optimaal kan beleven. Zowel zaken die door de stad zelf worden ingericht als door tal van clubs en verenigingen die het UiTconcept hebben omarmd. De UiTPAS en de voordelen die eraan gekoppeld zijn, maken dat de drempel om aan iets deel te nemen drastisch wordt verlaagd. Zo wordt Nieuwpoort ook inclusiever. Daarom hebben we iedere Nieuwpoortenaar tot en met 18 jaar een gratis pas toegestuurd, goed voor een duizendtal nieuwe pashouders. We hopen dat ze deze mooie attentie ten volle zullen benutten.”

Sparen en omruilen

In Nieuwpoort kun je de UiTPAS gebruiken bij verschillende vrijetijdsactiviteiten die door de stad worden ingericht. Punten omruilen kan bij de stedelijke bibliotheek, de Jeugddienst, de Sportdienst, de Dienst Cultuur en de Dienst Toerisme. De kaarthouder kan bij deelname aan een activiteit, in Nieuwpoort of elders, punten sparen. Die ruil je om tegen mooie voordelen zoals korting op een toegangsprijs, een gratis gadget of een drankje.

De UiTPAS kost 5 euro voor volwassenen, voor Nieuwpoortse jongeren tot en met 18 jaar is die gratis. Inwoners die het financieel moeilijk hebben, kunnen een UiTPAS met kansentarief aanvragen. De aanvraag verloopt via Het Sociaal Huis en is gratis. Met het kansentarief krijg je 80% korting bij tal van vrijetijdsactiviteiten. Wie denkt in aanmerking te komen, kan info krijgen bij Het Sociaal Huis, Astridlaan 103, of via [email protected] of 058 22 38 10. (PG)

The post Duizend jonge inwoners van Nieuwpoort krijgen een gratis UiTPAS is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hevige strijd om kiezers uit moslimgemeenschap in Antwerpen: “Kunnen voor een kentering zorgen”

In Antwerpen proberen PVDA en Team Fouad Ahidar A+ partijen zoveel mogelijk stemmen te halen bij de moslimgemeenschap. Nieuw is dat niet, maar deze verkiezingen wordt er vanuit politieke partijen meer gekeken naar die moslimgemeenschap. "Dat is logisch want in grootsteden zoals Antwerpen en Gent wonen gewoon veel potentiële kiezers die moslim zijn", aldus politiek socioloog Samira Azabar (UAntwerpen).

Lees meer »

Staden verwelkomt nieuwe inwoners

De gemeente ontving een 20-tal nieuwe inwoners in het AC/DC. “De ontvangst van onze nieuwe inwoners is geëvolueerd naar een soort after work”, weet schepen Joeri Deprez (Open VLD), bevoegd voor algemene dienstverlening. “We verwelkomen hen op een weekavond. Ze kunnen bij een hapje en een drankje kennismaken met elkaar en met de burgemeester, schepenen
The post Staden verwelkomt

Lees meer »

Heulenaar Christophe Volon (58) overleden:van zwemkampioen tot hotelmanager

Heulenaar Christoph Volon is op woensdag 9 oktober op 58-jarige leeftijd thuis, volgens zijn wens, overleden. Hij stamde uit een bekende Heulse familie. In zijn jeugdjaren was hij een van de meest beloftevolle zwemmers van het land. Hij heeft lange tijd in de hotelsector gewerkt en is onder meer manager geweest van het bekende hotel Damier in Kortrijk.
The

Lees meer »

Stemmenkampioen Dirk Verwilst buitenspel gezet in Tielt: CD&V–Lijst voor de Burger, Iedereen Telt en Vooruit bundelen hun krachten

CD&V–Lijst voor de Burger, Iedereen Telt en Vooruit bundelen hun krachten voor een nieuwe coalite in Tielt. Dat laten ze weten via een intentieverklaring. Op die manier wordt Dirk Verwilst, stemmenkampioen van de grootste lijst Team Burgemeester buitenspel gezet.
The post Stemmenkampioen Dirk Verwilst buitenspel gezet in Tielt: CD&V–Lijst voor de Burger, Iedereen Telt en Vooruit bundelen hun krachten

Lees meer »

“De wapens gaan na de show achter slot en grendel”: achter de schermen bij succesmusical ‘14-18’

Op de bühne is er niets van te merken, maar achter de schermen van spektakel ‘14-18’ staat een leger van professionals klaar om elke voorstelling een naadloze ervaring te bieden. Met 700 kostuums, tientallen pruiken en evenveel wapens legt de musical de lat hoog. Van special effects tot live muziek: hoe zit deze logistieke meesterproef in elkaar? Onze reporter stond

Lees meer »

Anuna De Wever (23), radicaler dan ooit: “Ik geloof niet meer in vreedzaam protest, ik kies voor revolutie”

De klimaatmarsen van 2019 liggen ver achter haar. Anuna De Wever (23), de oprichtster van Youth for Climate, gelooft niet meer in de klimaatbeweging en heeft evenmin vertrouwen in groene energie als oplossing voor de klimaatcrisis. Ze is volwassen geworden, zegt ze. Geradicaliseerd, bedoelt ze. “Ik ben naïef geweest, ik zag de essentie niet. Als we de wereld willen redden,

Lees meer »

Eerste Westhoektrail komt eraan op zondag 20 oktober

Op zondag 20 oktober vindt de eerste Westhoektrail plaats. Wandelaars kunnen kiezen tussen 10, 20, 30 of 40 km en doorkruisen zo de IJzervallei, veelal op onverharde wegen.
The post Eerste Westhoektrail komt eraan op zondag 20 oktober appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stemmenkampioen Wim Janssens (46) is de nieuwe burgemeester van De Panne: “Ik beleef een blitzcarrière in de lokale politiek”

Met Wim Janssens krijgt ook De Panne een nieuwe burgemeester. De lijsttrekker van Het ActiePlan kreeg de meeste voorkeurstemmen en zijn partij behaalde 14 van de 21 zetels. Zo is Wim na zes jaar schepen meteen burgemeester van de gemeente waar hij al zijn hele leven woont.
The post Stemmenkampioen Wim Janssens (46) is de nieuwe burgemeester van De

Lees meer »

Net geen 9.000 Rotary-eendjes hebben het lastig tegen wind; publiek massaal opgedaagd om te supporteren

8.945 badeendjes maakten een tocht bezig op het kanaal. Ze werden losgelaten door de jubilerende Rotary Club Izegem, maar hadden het door de plots gewijzigde deining moeilijk om richting finish te zwemmen. Gelukkig stonden er naar schatting duizend supporters om ze aan te moedigen.
The post Net geen 9.000 Rotary-eendjes hebben het lastig tegen wind; publiek massaal opgedaagd om

Lees meer »