Collega’s met drugs in auto gevat: “We gingen gewoon Burger King eten”

Twee collega’s uit Waregem die met een pak geld en cocaïne in de auto gevat konden worden, riskeren voor de rechter tot 2 jaar cel. Maar één van beiden ontkent. “Ik wist wat hij deed maar we gingen gewoon Burger King eten”, klonk het.

Op 7 augustus 2022 controleerde de politie de auto van Berkan G. uit Waregem. Naast hem zat vriend, collega en stadsgenoot Robbe B. (25) als passagier. Enkele meters verder op straat lagen een zwart zakje met 3.895 euro cash geld en enkele zakjes cocaïne. In de struiken kon ook nog een iPhone gevonden worden. “Van Berkan”, aldus Robbe. Zelf had hij 345 euro cash geld op zak. “Ik had er dit keer niets mee te maken”, hield Robbe B., die in het verleden al enkele veroordelingen voor drugs opliep, vol. “Ik wist wel met wat G. bezig was.”

Op zijn gsm kon ook een filmpje gevonden worden waarop hij met geld en drugs pronkt. “Stoerdoenerij”, gaf B. toe. Volgens Berkan G. nam hij de domme beslissing om drugs te verkopen uit geldnood en hielp Robbe B. bij het verpakken. Zijn Opel Insignia is in beslag genomen en zal ongetwijfeld verbeurd verklaard worden. De openbare aanklager vraagt dat ook 53.600 euro verbeurd verklaard zou worden. Berkan G. vroeg de rechter een straf met begeleidende voorwaarden. Vonnis op 27 juni. (LSi)

The post Collega’s met drugs in auto gevat: “We gingen gewoon Burger King eten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »

CD&V Wervik zoekt nog drie vrouwen, ex-directeur ’t Veer Herman Wenes en ex-voetballer Brecht Verstraete verrassende nieuwkomers op lijst

Als eerste partij in Wervik stelde CD&V haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Er ontbreken nog drie vrouwen. Opvallende namen bij de nieuwkomers zijn ex-voetballer Brecht Verstraete uit Kruiseke en Herman Wenes uit Geluwe, gewezen stichter en directeur van maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen. De ambitie bij CD&V ligt duidelijk hoog.
The post CD&V Wervik zoekt nog

Lees meer »

“Dief propte sigarenkistjes in zijn onderbroek”: Alain (57) waarschuwt collega’s nadat bende voor 6.600 euro buit maakt in zijn speciaalzaak

Een gewiekste dief heeft zopas een grote slag geslagen bij Alain Plouvier (57). De dief ging aan de haal met een fles dure cognac en sigaren ter waarde van liefst 6.600 euro. Het blijkt te gaan om een lid van een gespecialiseerde bende die ook al elders in het land en in Nederland heeft toegeslagen. Plouvier wil zijn collega’s waarschuwen.

Lees meer »