“Ze maakte zelf avances”: Jonge vader (24) stuurt seksuele berichtjes naar 12-jarig meisje

Ze was amper 12 jaar, maar toch stuurde een twintiger uit Oostende het meisje flirterige, seksueel getinte berichten via sociale media. En die gingen best ver, bleek in de Brugse rechtbank. Tot haar opa per toeval de berichten ontdekte en klacht indiende. “Zij maakte zelf avances”, verklaarde de 24-jarige man tegenover de politie. Al zeggen zijn eigen berichten genoeg.

Met het schaamrood op de wangen verscheen S.D. (24) maandagochtend voor de rechtbank in Brugge. De feiten waarvoor hij zich moest verantwoorden, zijn dan ook weinig fraai. Het Openbaar Ministerie wil de twintiger, zelf vader, veroordeeld zien voor het aanzetten tot ontucht van een jong meisje. Zijn slachtoffer was nauwelijks 12 jaar oud.

Slipje

In de rechtbank bleek dat de man meer dan gewone interesse toonde in het meisje. Via sociale media, waaronder Snapchat, gingen de gesprekken al snel richting de flirterige sfeer. Wellicht het meest sprekende voorbeeld: “Ik wil je neuken”, gevolgd door een reeks hartjes. De twintiger vroeg haar ook of ze ‘je weet wel wat’ wou doen. Daarop kreeg hij een negatief antwoord. Dat de man duidelijk meer wou gedaan krijgen van het meisje blijkt ook uit het feit dat hij haar vroeg om foto’s van haar bh en slipje. Dat deed ze niet. Hij kreeg in de plaats een foto van haar gezicht toegestuurd.

Het was uiteindelijk de grootvader van het slachtoffer die op 1 augustus 2022 de berichten per toeval opmerkte. Toen de opa zijn kleindochter aansprak, toonde ze alle berichten. Er werd een klacht ingediend en de twintiger werd opgepakt.

Aanzetten tot ontucht

In zijn verhoor bij de politie stelde S.D. dat het meisje zelf avances maakte en dat hij niet wist dat het meisje amper 12 jaar was omdat ze zich ouder voordeed. D. gaf wel toe flirterige, seksueel getinte berichten te hebben gestuurd, maar verklaarde nooit de intentie te hebben gehad voor meer. Het Openbaar Ministerie vorderde twee jaar gevangenisstraf, eventueel gekoppeld aan probatievoorwaarden, voor het aanzetten tot ontucht.

Tijdens haar verhoor verklaarde het slachtoffer dat ze bevriend was met de schoonbroer van de beklaagde. Ze waren al twee keer bij de Oostendenaar op bezoek geweest. Tijdens die ontmoetingen zou de twintiger meermaals geprobeerd hebben om haar aan te raken, maar voor aantasting van de seksuele integriteit werd hij niet vervolgd. Ze had van hem ook een vape cadeau gekregen.

Kwetsbaarheid

“Er is nooit fysiek contact geweest. Daar is mijn cliënt héél duidelijk in”, pleitte zijn advocaat Geert Lambert. De verdediging wees de rechters op de psychische kwetsbaarheid van de beklaagde. In die omstandigheden werd aangedrongen op opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden.

De rechtbank doet uitspraak op 24 juni. (MM)

The post “Ze maakte zelf avances”: Jonge vader (24) stuurt seksuele berichtjes naar 12-jarig meisje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli

Op maandag 8 juli van 18 tot 20 uur organiseert Politie Oostende in het hoofdkantoor in de Lijndraaiersstraat 5 een jobcafé. In een gemoedelijke sfeer kunnen geïnteresseerden in gesprek gaan met collega’s en alle job- en carrièremogelijkheden binnen de politiezone ontdekken.
The post Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Iedereen klaar voor ‘Boezinge op z’n Zondags’: wandelen, fietsen en varen langs verborgen plekjes

Zondag 30 juni wordt een hoogdag voor de Ieperse deelgemeente Boezinge en zijn vele verenigingen. Op ‘Boezinge op z’n Zondags’ kunnen bezoekers wandelen, fietsen en varen met het hele gezin langs de verborgen plekjes van Boezinge.
The post Iedereen klaar voor ‘Boezinge op z’n Zondags’: wandelen, fietsen en varen langs verborgen plekjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zelfs tijdens een zware aanval mochten de camera’s blijven draaien: Céline Dion toont schrijnende strijd tegen ziekte in documentaire

“Moeten we de camera’s uitzetten?” Het zijn beklijvende beelden in de documentaire ‘I Am: Celine Dion’: de zangeres die tijdens een acute aanval van haar stiff-person-syndroom tien minuten lang spasmen moet verbijten. Maar net die rauwe realiteit wil Céline Dion (56) aan de mensen tonen, hoe hard ze voor haar leven vecht. Het levert aangrijpende televisie op, waarbij Dion alles

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw in bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

Minderjarige joyriders van 13, 15 en 16 jaar oud crashen op parking van Makro in Deurne, zwaargewonde jongen ondertussen buiten levensgevaar

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Een van hen verkeerde zelfs een tijdje in levensgevaar, maar dat is nu geweken. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak Silvia Claes zo goed als alle contact: voormalige actrice werkt nu in een bibliotheek

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »

Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.
The post Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »