Vijftien Izegemnaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook vijftien kandidaten uit Izegem. Ontdek hier wie dat zijn.

Eva Bossuyt (Vooruit)

Eva Bossuyt. © Vooruit

Eva Bossuyt staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement als elfde opvolger. De 35-jarige izegemnaar werkt als hulpverlener.

Geert Bourgeois (N-VA)

Huidig Europees Parlementslid Geert Bourgeois komt dit jaar op opnieuw op voor het Europees Parlement. De 72-jarige Izegemnaar zal dat doen als lijstduwer.

Filip Buyse (Vlaams Belang)

Filip Buyse staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement op de zestiende plaats. De 55-jarige Izegemnaar werkt als boekhouder.

Nigel Casier (Open VLD)

Nigel Casier. © YORBEN AUDENAERT Open VLD

Nigel Casier staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor het Vlaams Parlement als vierde opvolger. De 31-jarige Izegemnaar is zelfstandig verzekeringsagent.

Deborah Casier-Buyse (Vlaams belang)

Deborah Casier-Buyse. © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Deborah Casier-Buyse staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang voor de Kamer van Volksvertegenwoordiging als tweede opvolger. De 33-jarige vrouw werkt voor de partij.

Balder Clarys (Groen)

Balder Clarys. © Opbouwwerker Groen Groen

Balder Clarys staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als tweede opvolger. De 37-jarige Izegemnaar werkt als teamcoördinator bij het OCMW.

Dries Dehaudt (CD&V)

Dries Dehaudt. © CD&V

Dries Dehaudt staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor het Vlaams Parlement als derde opvolger. De 35-jarige man is afdelingscoach bij CD&V West-Vlaanderen.

Virginie Derumeaux (N-VA)

Virginie Derumeaux. © N-VA

Virginie Derumeaux staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor de kamer van Volksvertegenwoordigers op de tiende plaats. De 47-jarige vrouw is apotheker.

Mathias Leenknecht (Open VLD)

Mathias Leenknecht. © YORBEN AUDENAERT Open Vld

Mathias Leenknecht staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de zevende plaats. De 26-jarige Izegemnaar werkt als consultant.

Bert Maertens (N-VA)

Bert Maertens © N-VA

Bert Maertens, burgemeester en parlementslid, staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor het Vlaams Parlement op de derde plaats. Hij is 42 jaar.

Ann Van Essche (CD&V)

Ann Van Essche. © CD&V

Ann Van Essche staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de negende plaats. De 59-jarige Izegemnaar is schepen en regiocoördinator bij Markant.

Heidi Vanderhelst (Groen)

Heidi Vanderhelst staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de zevende plaats. De 57-jarige Izegemnaar is medewerker bij de bibliotheek.

Hannes Vanderstraten (Groen)

Hannes Vanderstraeten staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement als tweede opvolger. De 36-jarige man is stabiliteitsingenieur.

Julie Vandewatere (Vooruit)

Julie Vandewatere staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor de kamer van Volksvertegenwoordigers op de elfde plaats. De 30-jarige heeft een eigen kinderdagverblijf.

Sam Weyts (Vlaams Belang)

Sam Weyts. © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Sam Weyts staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement als eerste opvolger. De 40-jarige Izegemnaar is partijmedewerker.

The post Vijftien Izegemnaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EU-top zet licht op groen voor Europese topjobs: Von der Leyen nu ook officieel voorgedragen als nieuwe commissievoorzitter

Ursula von der Leyen is voorgedragen om zichzelf op te volgen als voorzitter van de Europese Commissie. Er was al eerder deze week een politiek akkoord over, maar nu heeft ook de Europese top van staatshoofden en regeringsleiders het licht op groen gezet. Al moet ze ook nog steun vinden in het Europees Parlement. Tegelijk is de Portugees Antonio Costa

Lees meer »

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

“De tijd van de ultragoedkope Chinese spullen is straks voorbij. En maar goed ook”

Eindelijk lijkt Europa een versnelling hoger te schakelen tegen de dumpingpraktijken van Chinese webwinkels als Shein, Temu en Alibaba. Een beetje economisch protectionisme kunnen we alleen maar toejuichen. Al moeten wij, de consumenten, wel beseffen dat de redding van onze Europese economie met een prijs komt. Letterlijk zelfs. De tijd van de ultragoedkope spullen zal straks voorbij zijn. En maar

Lees meer »

Knokke-Heist gaat uniek karakter van Het Zoute beschermen: “Druk op de wijk onder controle houden”

De typische kronkelende smalle paadjes, straten tussen de tuinen van de villa’s en witte verf. Het zijn maar enkele zaken die Het Zoute in Knokke typeren. De voorbije 115 jaar werd het wellicht de meest exclusieve wijk van Vlaanderen. De gemeente wil dat typische en ‘unieke’ karakter beschermen en hanteert daarom voor het eerst de BGO (Beleidsmatig Gewenste Ontwikkeling). “Door

Lees meer »

Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van de Makers

Op de Nacht van de Makers in Brugge kregen acht makers het kwaliteitslabel ‘Handmade in Brugge’ en ontving goudsmid Lore De Backer de ‘Prijs Jonge Makers’. Het opmerkelijke hebbeding The Bruges Fourchette, een frietvorkje in de vorm van het Belfort, werd er uitgeroepen tot ‘Most Wanted Souvenir’.
The post Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »