Trots op Oostende wordt versterkt met twee nieuwe liberalen: Bashir Ahmad Arash en Margot Lamote

De lijst van Trots op Oostende krijgt stilaan meer vorm. Naast de elf huidige liberale mandatarissen, kandidaten Maya Herman, Claudia De Caluwé en Axel Ryckaerts, komen er ook twee nieuwe liberale kandidaten de lijst versterken. Bashir Ahmad Arash en Margot Lamote zijn kandidaat op 13 oktober voor Trots op Oostende.

Bashir Ahmad Arash (44) is geboren in Afghanistan, maar woont al 24 jaar in Europa, waarvan 13 jaar in Oostende. Hij is tolk bij het commissariaat-generaal voor de vluchtelingen en spreekt maar liefst acht verschillende talen, waaronder uiteraard het Nederlands. “Integratie is voor mij – vanzelfsprekend – een belangrijk thema. Het is altijd gebonden aan immigratie. Je kan hier niet komen wonen als je geen moeite doet om de taal te leren, de regels te respecteren, kansen te grijpen en je toekomst op te bouwen. Dat geldt voor mannen, maar ook voor de vrouwen, het is een belangrijk dat we ook hen bereiken.”

Steentje bijdragen

Als vader van drie kinderen vindt hij het belangrijk dat ze hun steentje bijdragen aan de maatschappij. “Mijn beide dochters zetelden in de kindergemeenteraad, het zijn engagementen die ik aanmoedig, want hun toekomst ligt hier. Deze stad is onze thuis, het is de enige thuis die ze gekend hebben.”

Bashir is zelfstandig en zijn vrouw heeft haar eigen schoonheidszaak. “Ik heb het altijd belangrijk gevonden om zelf initiatief te nemen en bij te dragen. Als ondernemer doe je dat en het zorgt ervoor dat je ook integreert in de samenleving, je komt in contact met heel wat verschillende mensen. De regels zijn niet altijd heel duidelijk voor allochtonen, het is belangrijk dat ze hiervoor de nodige ondersteuning krijgen. Dat zal ook voor minder wrevel zorgen.”

Fris en enthousiast

Margot Lamote (27 jaar), geboren en getogen in het Westerkwartier en Mariakerke, wil een frisse en enthousiaste visie brengen voor de toekomst van de stad. “Mijn liefde voor Oostende begon al op jonge leeftijd, ik had dan ook het geluk elke zomer te mogen doorbrengen aan de strandcabine van mijn oma. In Mariakerke sloot ik me aan bij de Chiro, waar ik later leidster en daarna hoofdleidster werd” vertelt Margot. Haar betrokkenheid bij het jeugdwerk breidde zich verder uit toen ze haar monitorcursus volgde bij Kazou Oostende, waar ze uiteindelijk vakantieverantwoordelijke en voorzitter van de beleidsgroep werd.

Vandaag werkt Margot voor Bart Tommelein, maar haar professionele achtergrond ligt in het onderwijs. Ze heeft drie jaar lesgegeven in het TSO en BSO als leerkracht economie en Nederlands. “Hier zag ik de uitdagingen en de kansen in het onderwijslandschap. Ik wil me inzetten om deze kansen te benutten en een positieve impact te hebben op het onderwijs in Oostende,” aldus Margot.

Jeugd een stem geven

In haar vrije tijd is Margot actief op het padelplein of gaat ze graag uit met vrienden. “Daarom ligt een veilig en gezellig uitgaansbeleid me nauw aan het hart,” voegt ze toe. “Met mijn ervaring en passie voor jeugdwerk, onderwijs en de unieke cultuur van Oostende, wil ik me inzetten voor een sterk en inclusief beleid. Ik wil de jeugd een stem geven, kansen creëren voor hen en ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van een veilig en bruisend Oostende,” besluit Margot. (HH)

The post Trots op Oostende wordt versterkt met twee nieuwe liberalen: Bashir Ahmad Arash en Margot Lamote is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Even gedaan met het mooie zomerweer: komende week wordt frisser en nat

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ’s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend”

De laatste broden uit de oven, de laatste broodronde, de laatste klanten in de winkel: het was begin deze week voor alles de laatste keer bij Brood & Banket Lagrainge in de Nieuwstraat in Sint-Baafs-Vijve. Bakker Peter en echtgenote Mia hebben voorgoed de winkel gesloten.
The post Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend” appeared

Lees meer »

17 hectare nieuw stadsgroen Vlasakker is gerealiseerd

Het open gebied tussen de Etienne Sabbelaan, de Maandagweg, woonwijk Tarweveld-Klaverveld, hogeschool VIVES en KU Leuven Kulak vormt 17 hectare nieuw, volwaardig stadsgroen waar natuurontwikkeling, ontmoeting en beleving hand in hand gaan. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 29 juni vanaf 14 uur.
The post 17 hectare nieuw stadsgroen Vlasakker is gerealiseerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Inwoners meten schade op na overstromingen in provincie Luxemburg, ook huis van Alexandro helemaal onder de modder: “Alles is kapot”

Delen van de provincie Luxemburg hebben te kampen met wateroverlast na het zware onweer van afgelopen nacht. In sommige straten stond het water zelfs meer dan een meter hoog. Onder meer Aubange en Athus werden zwaar getroffen. De hulpdiensten kregen meer dan 600 oproepen binnen. Ook het huis van Alexandro zit helemaal onder de modder. “Er is veel schade, alles

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af

In basisschool ’t Klavertje in Wenduine werd vrijdag al zingend de zomervakantie ingezet. De leerlingen van de derde graad componeerden een schoollied dat aan alle kinderen werd aangeleerd, en dat lied ging vrijdag in première onder het goedkeurend oog van vele ouders.
The post Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Sinds de hersenbloeding kom ik altijd zo snel mogelijk naar huis”: Jean-Marie en Carmen Pfaff zijn 50 jaar gehuwd

“Zij was vijftien, ik achttien. Het was liefde op het eerste gezicht.” 50 jaar al staan Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) aan elkaars zijde. In goede en kwade dagen, en ze maakten beiden mee. Wij spraken hen exclusief over hun ontmoeting in café De Snor, de voetbaljaren en de opvoeding van hun kroost . Ook praten ze openhartig

Lees meer »

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »