Tien Torhoutnaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook tien kandidaten uit Torhout. Ontdek hier wie dat zijn.

Pieter Billet (CD&V)

Pieter Billet staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de tiende plaats. De 40-jarige man is directeur bij Zorg Educatie Centrum vzw.

Hilde Crevits (CD&V)

Hilde Crevits staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor het Vlaams Parlement als lijsttrekker. Crevits is momenteel Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Ine Debruyne (Vooruit)

Ine Debruyne staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de tiende plaats. De 36-jarige vrouw is schepen.

Vanessa Jodts (Vooruit)

Vanessa Jodts staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement op de tiende plaats. De 48-jarige vrouw is loketbediende bij Solidaris.

Ingrid Krekelberg (Vlaams Belang)

Ingrid Krekelberg staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement als elfde opvolger. De 54-jarige vrouw werkt als zorgkundige.

Sien Lagae (Groen)

Sien Lagae staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement op de zesde plaats. Sien is 35 jaar.

Eva Maes (N-VA)

Eva Maes staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als tweede opvolgster. De 45-jarige vrouw is zelfstandige.

Caitlin Mertelé (Groen)

Caitlin Mertelé staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement op de negentiende plaats. Caitlin is 35 jaar.

Bart Naeyaert (CD&V)

Bart Naeyaert staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor het Vlaams Parlement als zestiende opvolger. Hij is 57 jaar.

Kathy vandenbrande (PVDA)

Kathy Vandenbrande staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de negende plaats. De 50-jarige vrouw is gepensioneerd lector pedagogische wetenschappen.

The post Tien Torhoutnaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk maakt lijst en enkele speerpunten bekend: “Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen”

Op maandag 2 september presenteerde Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk hun 41 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Kandidaat-burgemeester Ruth Vandenberghe heeft een sterk team achter zich, met ervaren politici en getalenteerde jongeren. Onder het motto ‘Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen’ lichtte Ruth de eerste programmapunten toe. TBSK wil dat alle Kortrijkzanen samen bouwen aan een Groene, Veilige,

Lees meer »

Onderhandelaars nieuwe regering zijn het eens: gedaan met fiscaal cadeau tot 5.000 euro voor wie fors renoveert

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

Testkaravaan gaat van start in Ieper

De testkaravaan ging van start in Ieper. Dankzij dit project zullen 63 inwoners uit Ieper tot en met vrijdag 27 september gratis de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de fiets ontdekken. “Het project biedt de inwoners de kans om gedurende twee weken gratis een fiets uit de vloot te testen en er zo de voordelen
The post Testkaravaan gaat

Lees meer »

Leven tussen de deadlines: “Ik zie mijn meubels na mijn dood op het stort belanden… en dat is niet erg”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Medewerkers pakken zwerfvuil aan in Port of Antwerp-Bruges

In de havens van Antwerpen en Zeebrugge werd de aftrap gegeven voor de derde editie van de #portcleanup24. Tijdens deze jaarlijkse opruimactie gaan medewerkers van Port of Antwerp-Bruges en heel wat havenbedrijven, met afvalgrijper en vuilniszak in de aanslag, de strijd aan tegen zwerfvuil in de haven.
The post Medewerkers pakken zwerfvuil aan in Port of Antwerp-Bruges appeared first

Lees meer »

Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat

Eind september en begin oktober worden acht voorstellingen gebracht van het locatietheater ‘Het leek een gewone dinsdag in de Toekomststraat’. Er wordt, door 38 acteurs, letterlijk toneel gespeeld in de Toekomststraat. Op de tribunes is in totaal plaats voor 2.000 toeschouwers.
The post Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reclames zien over gokken, zet aan tot gokken

Wie geregeld communicatie van gokbedrijven ziet passeren, gaat “gokken normaler vinden, én ook meer de illusie hebben dat je controle hebt over de uitkomst van het gokken”. De kans dat iemand daardoor effect een gokje waagt, stijgt ook. Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent naar het gokgedrag van Vlamingen tijdens het voorbije EK Voetbal — 1.600 mensen deden

Lees meer »