Ostendaise bestaat 10 jaar en breidt uit

Er zullen op 22 en 23 juni aan Ostendaise 24 restaurants deelnemen. De focus ligt nog meer op Noordzeevis. “Bij mooi worden 30.000 gerechten verkocht”, luidt het. Enkele chefs halen het onderste uit de kan.

Burgemeester Bart Tommelein: “Dit is veel meer dan een foodfestival. Het is een hommage aan de vissers. Ik ben blij dat die erkenning er ook breder is. Zo mogen de mensen van Vistrap sinds kort ook leveren aan horeca-zaken.” Er zijn 24 restaurants die deelnemen, aangevuld met 3 zaken die desserts/koffie serveren van op een desserteneiland. Men mag klassiekers (kabeljauw, garnaalkroket, mosselen of oesters uit de Spuikom) verwachten, maar ook verrassende gerechten met rode poon, lottewangen, zeekat en zelfs een vegan gerecht (zeekraal).

Veel volk

“We zijn een duurzaam festival en waren vorig jaar het eerste festival dat zo doorgedreven inzette op ecologie. We werken zonder afval, de chefs serveren op herbruikbare borden en we vragen aan mensen om hun eigen bestek mee te brengen. Ook bij ons kan bestek gekocht worden”, zegt Pieter Hens van Toerisme Oostende.

Elk gerecht kost 8 euro. Men hoopt tot 30.000 gerechten te verkopen aan 6.000 bezoekers. “Toeristen, tweedeverblijvers en Oostendenaars komen eten en vaak leidt het nadien tot een bezoek aan een deelnemend restaurant.”

Nieuwe zaken

Er zijn 7 nieuwe zaken die deelnemen: Lizette&Lucien, Maison Anette, Galerie Beausite, Haut, brasserie David en Amy Mary. Pieter Ericx en Christ Buysse van Paroles Paroles doen ook voor het eerst mee. “Ostendaise is een gevestigde waarde. Het concept van kleine gerechtjes sluit nauw aan met onze sharinggerechtjes die we in het restaurant brengen. Het past ook in de lokale keten. Chef Terrence brengt een aguachille, een soort ceviche, van langoustines. We hebben ervaring met het koken op events, maar zien Ostendaise toch vooral als een promotie voor onze chef en de zaak.”

Ostendaise is er op het Zeeheldenplein op 22 juni van 11 tot 21 uur en op zondag 23 juni van 11 tot 19 uur.

The post Ostendaise bestaat 10 jaar en breidt uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China

De Belgische basketbalvrouwen hebben vrijdag in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk hun eerste oefenwedstrijd voor de Spelen winnend afgesloten. Tegen vicewereldkampioen China werd het 78-63 (rust: 40-29).
The post Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet

Op vrijdagavond 14 juni ging traditiegetrouw het personeelsfeest van gemeente Hooglede door, waar ook een aantal mensen in de bloemetjes gezet werden.
The post Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Vlaamse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact en maakte opvallende carrièreswitch

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Brandweer heeft uren werk om oliespoor van liefst 15 kilometer tussen Houthulst en Lo-Reninge op te ruimen

De brandweer van Houthulst en Lo-Reninge waren donderdag liefst vijf uren in de weer om een 15 kilometer lang oliespoor op te ruimen. Dat liep van Houthulst tot voorbij Reninge. “We hadden heel wat werk om alles op te ruimen”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser.
The post Brandweer heeft uren werk om oliespoor van liefst 15 kilometer tussen Houthulst

Lees meer »

Een schuld van 3.000 miljard, een open drugsoorlog en aanstormende verkiezingen: staat een revolutie voor de deur in Frankrijk?

De Fransen moeten de komende twee weken een historische én verscheurende keuze maken. Na de nederlaag van Macron zijn politieke kamp bij de Europese verkiezingen, heeft de president nu nieuwe wetgevende verkiezingen uitgeschreven. Die zijn een soort roulette waarbij de verliezer op voorhand bekend is: Macron zelf. Wie de winnaar zal worden, moet nog blijken. Wat voorspellen de sociale problematieken

Lees meer »

Eerste Loop van de Rostn op Kachtem Ommegang: “Attentie voor alle deelnemers”

Op vrijdagavond 28 juni organiseert Ivac samen met de Bende van de Rostn voor het eerst het loopevent ‘Loop van de Rostn’ tijdens het kermisweekend van Kachtem Ommegang. Ivac wenste op vrijdagavond te organiseren en de Bende van de Rostn zocht nog naar een sportief event op vrijdagavond. Door de handen in elkaar te slaan hadden beide verenigingen een oplossing

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »