Lo-Reninge klaar voor EK voetbal: wedstrijden Rode Duivels straks op groot scherm in De Concorde, zomerbar De Voart én woonzorgcentrum Zilvervogel

Wie de EK-matchen van de Rode Duivels op groot scherm wil volgen, heeft in Lo-Reninge keuze genoeg. De Gezinsbond Pollinkhove tovert naar aanleiding van het EK voetbal ontmoetingscentrum Concorde om tot een ware voetbaltempel. Ook in zomerbar De Voart langs de Lovaart zijn alle EK-matchen te zien. En in woonzorgcentrum Zilvervogel in Reninge worden dan weer twee wedstrijden van de Rode Duivels uitgezonden. Daar staat zelfs een speciaal menu op het programma.

De Gezinsbond is niet aan haar proefstuk toe. Ook de matchen van de Rode Duivels op het WK 2014, het EK 2016 en het WK 2018 zonden ze uit.

“Het WK in 2018 was prachtig”, herinnert Katrien Cailliau van de Gezinsbond zich nog. “De zaal kleurde volledig rood en de ambiance zat er helemaal in. De Concorde was als het ware een voetbaltempel. Vandaar dat we dit jaar beslist hebben om ook het EK op groot scherm te vertonen”, klinkt het.

Uitdagingen

Tijdens het EK in 2016 gingen enkele plaatselijke aanwezigen uitdagingen aan indien de Rode Duivels het EK zouden winnen, zoals te voet naar de grot van de paters in Westvleteren wandelen.

“We hopen dat dit jaar opnieuw enkele mensen of verenigingen op de kar springen en uitdagingen aangaan”, zegt Katrien Cailliau. “We hebben ook heel wat leuke WK-hebbedingetjes kunnen bemachtigen om te verloten onder onze jonge supporters. En we zouden de Gezinsbond niet zijn als we de leden van de Gezinsbond Pollinkhove niet op één of andere manier belonen en daarom bieden wij hen een gratis drankje aan. De zaal wordt alvast omgetoverd in een zwart-, geel- en roodgekleurd stadion. Het zou leuk zijn als ook de supporters hun beste duivelse outfit aantrekken om de Rode Duivels te komen aanmoedigen.”

In woonzorgcentrum Zilvervogel in Reninge worden de groepswedstrijden van de Belgen uitgezonden op maandag 17 juni en woensdag 26 juni. © KVCL

De eerste afspraak is maandag 17 juni om 18 uur voor de wedstrijd België-Slovakije. Daarna volgt België-Roemenië op zaterdag 22 juni om 21 uur en Oekraïne-België op woensdag 26 juni 18 uur.

“De deuren gaan een uur voor de wedstrijd open”, besluit Katrien Cailliau. “Ook alle eventuele wedstrijden van de Rode Duivels na de groepsfase worden uitgezonden.” Hopelijk voor de Gezinsbond haalt de nationale ploeg dus de finale.

Sfeer langs de Lovaart

Voetballiefhebbers zijn ook welkom in zomerbar De Voart aan de Lobrug 1 langs de Lovaart in Pollinkhove. “We zenden de wedstrijden uit op een groot ledscherm”, zeggen Thomas Arnaert en Clara Vandenbroucke.

“De Voart opent speciaal voor het EK voetbal twee weken vroeger dan voorzien”

“Ook de wedstrijden van het EK in 2021 waren hier te volgen. Zelfs voor de WK-machten van de nationale ploeg in november 2022 in Qatar hebben we speciaal kortstondig de deuren van de ‘zomerbar’ geopend. De Voart opent speciaal voor het EK voetbal trouwens twee weken vroeger dan voorzien. Maar we sluiten dan wel in augustus wat eerder.”

Gratis eten en drinken

In woonzorgcentrum Zilvervogel in Reninge laten ze het Europees voetbalkampioenschap ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Daar worden de wedstrijden van de Rode Duivels op maandag 17 juni en woensdag 26 juni om 18 uur uitgezonden in de cafetaria. De toegang is gratis voor de bewoners van het woonzorgcentrum, externen betalen 8 euro. Daarvoor krijgen ze op maandag 17 juni wel gratis frietjes, een frikandel en twee drankjes en op woensdag 26 juni twee drankjes en een braadworst.

Rosie Albers, Christine Raes, Maryan Pillaert, Sabien Wyckaert, Greta Decorte en Hans Decroos en zittend Katrien Cailliau en kinderen Henri, Cyriel en Emile heten iedereen welkom in voetbaltempel de Concorde tijdens de wedstrijden van de nationale ploeg op het EK voetbal. © KVCL

Externen moeten wel vier dagen vooraf inschrijven. Dat kan door te mailen naar [email protected] of op het nummer 057 40 90 94.

The post Lo-Reninge klaar voor EK voetbal: wedstrijden Rode Duivels straks op groot scherm in De Concorde, zomerbar De Voart én woonzorgcentrum Zilvervogel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoners WZC Sint-Monica genieten samen van Rammsteinconcert: “Normaal tegen zeven uur in ons bed, maar vandaag rocken we mee!”

Ook de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Monica ‘De Drie Plantanen’ in Oostende zijn in de ban van Rammstein: nadat ze afgelopen week de opbouw van de festivalweide vanaf de eerste rij meevolgden, rockten ze vanavond tijdens het concert mee vanop hun balkon, ook al kunnen ze de band niet zien. “Het is de eerste keer dat we Rammstein aan het werk

Lees meer »

Verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken

In de Smissestraat in Klerken zijn twee auto’s zwaar beschadigd geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Vooral de Volkswagen Tiguan van M.W. (41) is zwaar geraakt. “Ik vrees dat dit onherstelbaar is”, zucht ze.
The post Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »