Jessa Ziekenhuis in Hasselt test met boorput van 250 meter diep of nieuwe campus verwarmd en gekoeld kan worden met grondwater

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt heeft een put van 250 meter diep geboord om uit te testen of de nieuwe campus van het ziekenhuis verwarmd en gekoeld kan worden met water uit de grond. Het ziekenhuis wil zo in de toekomst haar energieverbruik halveren. 

Meer krantenkoppen in België

Wall Street sluit op record

22:04 De S&P500 sloot op een vers hoogtepunt. Tesla drukte stevig het pedaal in na beter dan verwachte kwartaalverkopen. Eli Lilly profiteerde niet van een goedkeuring van zijn Alzheimer-behandeling.

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout?

In het verleden zat er vaak PFAS in blusschuim zonder dat iemand daar erg in had. Nu PFAS schadelijk blijkt te zijn en destijds bij sommige bluswerkzaamheden in de grond is gedrongen, rijst de vraag wie er voor die vervuiling verantwoordelijk is.
The post Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout? appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De Romeo’s mochten alles, wij moesten exclusief werken voor de soap”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »