“Je kan evengoed met een blinddoek rondrijden”: Rijverbod voor bestuurder met 3,15 promille alcohol in het bloed

Een 27-jarige automobilist uit Menen bleek bij een controle in Moorslede maar liefst 3,15 promille alcohol in het bloed te hebben. Het deed bij de politierechter in Kortrijk het bloed koken. “Dit is totaal onverantwoord”, klonk het. Ze stuurde de man meteen naar de dokter maar kreeg een positief rapport voorgeschoteld.

De controle vond op 28 oktober 2023 in Moorslede plaats. “Vier pinten”, antwoordde J.V. toen de politie hem vroeg wat hij die avond op restaurant had gedronken. “Totaal ongeloofwaardig”, vond de openbare aanklager. Het was misschien niet gelogen maar V. bleek voor zijn restaurantbezoek ook nog één en ander te hebben gedronken. “8 pinten”, bekende hij. Hij moest zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen inleveren.

Geen gewoontedrinker

“Hij is nochtans geen gewoontedrinker”, aldus zijn advocaat. “Ik besef dat ik fout was en heb er veel spijt van”, sloeg de twintiger mea culpa. “Je kon evengoed met een blinddoek rondrijden”, vond de politierechter.

Vooraleer ze verder over de zaak besliste, wou ze van de man twee bloedtesten waaruit moest blijken of hij al dan niet een probleemdrinker is. Daaruit bleken geen problematische waarden. V. kreeg 1 maand rijverbod, een boete van 1.000 euro en moet opnieuw slagen voor medische en psychologische testen vooraleer hij zijn rijbewijs kan terugkrijgen. Het was de eerste keer dat de man zich voor een politierechter moest verantwoorden. (LSi)

The post “Je kan evengoed met een blinddoek rondrijden”: Rijverbod voor bestuurder met 3,15 promille alcohol in het bloed is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grondwettelijk Hof verklaart wetsbepalingen die verhinderen dat donorkind informatie over donor kan krijgen ongrondwettig

Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag de wetsbepalingen die verhinderen dat een donorkind van het fertiliteitscentrum enige informatie over de donor kan verkrijgen ongrondwettig verklaard. De gevolgen blijven wel gehandhaafd tot en met 30 juni 2027, wat de wetgever de kans moet geven om “een billijk evenwicht” tussen alle betrokkenen tot stand te brengen.

Lees meer »

Liveblog – “Bijna 500.000 Libanezen op de vlucht”, Israël zet aanvallen op Hezbollah voort

Volgens de Libanese minister van Buitenlandse Zaken zijn nu al bijna een half miljoen mensen op de vlucht. Vanuit het zuiden van Libanon vertrekken tienduizenden mensen naar het noorden, uit vrees voor Israëlische luchtaanvallen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt intussen dat de luchtaanvallen tegen Hezbollah blijven voortgaan. Volg de belangrijkste ontwikkelingen in deze liveblog.

Lees meer »

Groot scherm in Wilsele en alle klokken in Leuven luiden voor pausbezoek

In de Sint-Agathakerk in Wilsele, een deelgemeente van Leuven, staat een groot scherm klaar om de misviering van de paus in het Koning Boudewijnstadion in Brussel live uit te zenden. Zowel in Wilsele als in alle deelgemeenten van de stad zullen de klokken verschillende keren luiden tijdens het bezoek van de paus en vlak na de viering in het Boudewijnstadion.

Lees meer »