Fransman (30) riskeert 40 maanden na brutale verkrachting op strand: “Maar filmpje bewijst tegendeel”

Wat is er precies gebeurd op het strand van Oostduinkerke in de nacht van 5 september 2021? Daarop moet de strafrechter in Veurne een antwoord zoeken.

Zeker is dat de 30-jarige Fransman N.B. en een 27-jarige vrouw uit Moorslede er seks hadden. Dat gebeurde nadat ze elkaar hadden ontmoet in een uitgaanscafé en daarna samen naar het strand wandelden. Maar volgens N.B. ging het seks met wederzijdse toestemming, volgens het slachtoffer en het openbaar ministerie werd ze brutaal verkracht.

Erg aangeslagen

“Ze vraagt zich nog steeds af waarom ze mee is gegaan naar het strand en niet wantrouwig was”, sprak de advocaat van de jonge vrouw. “Ze was met N.B. in het café aan de praat geraakt en dacht dat hij op het strand enkel een sigaret wou roken. Niets was minder waar. Hij deed haar kleedje uit en verplichtte haar hardhandig tot seks. Ze liep daarbij zelfs wonden op aan de polsen en de hals. Ze was volledig in shock zodat ze zich niet durfde verzetten. Het is pas toen haar vrienden haar vonden dat ze in huilen uitbarstte en N.B. het op een lopen zette. Waarom doe je dat als je niks te verbergen hebt? De vrouw krijgt tot op vandaag psychologische ondersteuning.” Er werd daarom een schadevergoeding van 15.000 euro gevraagd.

Gewelddadige verkrachting

Volgens het parket ging het zelfs om een verkrachting met geweld en de aanranding van de eerbaarheid. “Zeker is dat beiden naar zee gingen en daar pootje baadden”, werd gepleit. “Vanaf dan lopen de verklaringen uiteen. Volgens N.B. kleedde de vrouw zichzelf uit om hem te triggeren, maar wat dan met zijn DNA die op dat kleedje werden gevonden? Bovendien had ze kneuzingen en grijpletsels, en zelfs schaafwonden op de rug van het zand. Het klopt ook dat ze pas begon te wenen als ze haar vrienden zag en zich in veiligheid voelde. Dat ze zich niet verzette en lacherig deed was voor haar een middel om niet meer agressie te ondergaan.” Er werd 40 maanden cel gevraagd.

Lacherig filmpje

Om dat lacherig gedrag van de vrouw was heel wat te doen. Het vormt de basis van de vrijspraak die N.B. wil. “Hij schreeuwt zijn onschuld uit”, zegt zijn advocaat. “Ja, ze hadden seks maar dat was mét toestemming. De vrouw legde ook tegenstrijdige verklaringen af. Ze zei eerst dat ze zelf voorstelde om seksuele handelingen te hebben, en sprak nadien van verkrachting. Maar het filmpje dat mijn cliënt van haar meteen na de daad maakte is doorslaggevend. Hij filmde haar stiekem, toen ze lacherig op het strand liep op zoek naar haar slipje. Er is geen sprake van een doodsbange vrouw. Haar gedrag rijmt niet met een verkrachting. Daar valt ze dus door de mand.” Vonnis op 9 augustus. (JH)

The post Fransman (30) riskeert 40 maanden na brutale verkrachting op strand: “Maar filmpje bewijst tegendeel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Assist van Doku en Engels in de fout: bekijk alle hoogtepunten én samenvattingen van de Champions League, exclusief bij HLN

Een nieuwe Champions League-avond met opnieuw wat Belgen in de hoofdrol. Jeremy Doku leverde een assist af in de ruime overwinning van Manchester City. Celtic-speler Arne Engels deed net hetzelfde, maar ging nadien in de fout en zorgde voor een penalty in de wedstrijd tegen Dortmund. Op HLN krijgt u alle hoogtepunten en samenvattingen te zien uit de Champions League!

Lees meer »

Sophie De Clerck, dierenvriend met een hart voor Harelbeke, op lijst Vooruit: “Verder werken aan stad waarin iedereen zich thuis voelt”

Sophie De Clercq (53), kassamedewerkster bij Delhaize, maar vooral dierenvriend, komt op met de gemeenteraadsverkiezingen voor Vooruit. Ze staat op de negentiende plek. Sophie is gehuwd met Stephen en moeder van Thibault en Maïthé. Ze is oma van Joël en een bekend gezicht in Harelbeke. Met CLERCKIES limoncello zamelde ze al meer dan € 2000 euro in voor Galgo Save

Lees meer »

Laure Verbeke wil burgemeesters uitdagen tijdens unieke sportchallenge

Op maandag 7 oktober wordt sportcoach Laure Verbeke uit Vlamertinge 30 jaar en dat wil ze niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Tijdens de opendeurdag van haar zaak kan je het op sportief vlak opnemen tegen de burgemeesters van Ieper en Poperinge.
The post Laure Verbeke wil burgemeesters uitdagen tijdens unieke sportchallenge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parkeerplaatsen op vraag van De Levensboom geschrapt voor aanleg zebrapad

Op vraag van school De Levensboom is er in de Moorselestraat een aantal parkeerplaatsen geschrapt om er een zebrapad te kunnen aanleggen. Dat er hierover geen overleg is geweest met de omwonenden kan volgens Hendrik Vanhaverbeke (N-VA) niet. Hij kaartte het aan tijdens de gemeenteraad.
The post Parkeerplaatsen op vraag van De Levensboom geschrapt voor aanleg zebrapad appeared first

Lees meer »

Jacques Vermeire, Ereburger van Keerbergen: “Mijn trouw hier was Hollywood, dat had Keerbergen nog nooit meegemaakt!”

De gemeente Keerbergen stelde met trots twee buitengewone inwoners aan, die de prestigieuze titel van Ereburger kregen toegekend. Baron Peter Piot en Jacques Vermeire werden gelauwerd voor hun uitzonderlijke prestaties en hun diepe band met de gemeenschap van Keerbergen.
The post Jacques Vermeire, Ereburger van Keerbergen: “Mijn trouw hier was Hollywood, dat had Keerbergen nog nooit meegemaakt!” appeared first

Lees meer »