En dan krijg je als muzikant plots complimenten van… Keanu Reeves: “Voelde surreëel”

Gisterenavond trad de band Ratmosphere op in de Antwerpse Trix, als voorprogramma van de Amerikaanse band Dogstar. Eén van die bandleden is niemand minder dan Hollywood-ster Keanu Reeves. De Brugse zangeres en gitariste Jente Neels (23) beleefde zo een unieke avond op het podium én achter de schermen.

Al vijf jaar timmert de band Ratmosphere, met broers Robin en Brecht Serruys aan de muzikale weg. Samen met Fieke Soete (bas) en gitariste/zangeres Jente Neels stonden ze maandagavond op het podium van Trix, in het voorprogramma van Dogstar. Die rockband heeft misschien wel de bekendste bassist uit de muziekscene, namelijk Hollywood-ster Keanu Reeves. De Amerikaanse acteur kennen we van onder meer The Matrix en de John Wick-franchise. “Dit was een van die momenten waarvan je niet wist dat ze op je bucketlist stonden”, grijnst Jente, die tevreden terugblikt op het optreden. “Je weet dat je op festivals of concertzalen wel eens andere muzikanten tegen het lijf kan lopen, maar een filmster… dat voelde wel surreëel.”

Maar Jente is vooral blij met het optreden zelf. “We hebben in februari ons debuutalbum uitgebracht (Devils Island, red.) en we hebben misschien wel onze beste show tot nu toe gespeeld. Leuk publiek, veel ambiance ook.” Ook de hoofdact Dogstar zette een puike prestatie neer. “We hebben niet de hele show gezien, omdat het nogal hectisch was, maar wat we zagen, sprak wel aan.”

(lees verder onder de foto)

Jente kon vorige week ook een platencontract verzilveren. © Ratmosphere

Zowel voor de show als daarna liepen de twee groepen elkaar tegen het lijf. “Toen wij toekwamen, was de zaal al voor een kwart gevuld met mensen die extra hadden betaald om de soundcheck te zien. Daar zaten vast ook veel mensen tussen die Keanu wilden zien. Aangezien hij al zo bekend is, en hij door het publiek al ‘gegeerd’ is, lieten we hem gerust. Maar voor de show kwamen de bandleden zelf een praatje maken. Ze hadden onze soundcheck gezien en waren wel onder de indruk. Ook nadien zeiden ze dat het een supergoeie show was, en dat ze ‘impressed’ waren. Een fijn compliment. Keanu zelf was erg vriendelijk, heel joviaal en down-to-earth ook. We hadden het vooral over muziek en de band.”

Platencontract

Dogstar is immers volop bezig aan een Europese tournee – zo staan ze woensdagavond in Amsterdam. Ook bij Ratmosphere zitten ze allerminst stil. “Deze zomer staan er nog een tiental optredens gepland, gaande van Suikerrock tot Bruis Festival in Maastricht. Naar die laatste kijk ik zeker uit, want ik sta er ook met Sylvie (Jente is ook muzikante bij Sylvie Kreusch, red.). Dat wordt heel fijn, zeker omdat er ook veel vrienden zullen zijn. Ondertussen zijn we met Ratmosphere alweer aan nieuwe muziek aan het werken.” Voor volgend jaar op Pukkelpop of Werchter? “Ha, wie weet! Dat zou wel fantastisch zijn. Maar we kijken nu vooral naar deze zomer met heel wat toffe optredens.”

“Ik ben goed omringd. Ik mag echt mijn pollekes kussen.”

Ook JEN, het soloproject van Jente, doet het overigens goed. Vorige week kon ze immers een platencontract verzilveren bij News Records. “Heel blij mee! Ik mag ook mijn eigen ding doe, en ik voel dat ik steeds meer de richting uitga van poprock in plaats van softindie. Komende zomer staan er heel wat schrijfsessies op het programma. Voor de eerste single mikken we op dit najaar. Ah, en op 11 oktober is er een openingsshow in de Magdalenazaal, die ik zelf mag cureren. Daar volgt later nog meer info over, maar je kan zowel JEN als Ratmosphere aan het werk zien. Dat ik veel ballen in de lucht moet houden? Goh, het scheelt dat ik goed omringd ben, van booker tot manager. Ik mag echt mijn pollekes kussen. We hebben lang gewerkt om te staan waar we vandaag staan, en we gaan er dan ook helemaal voor!”

The post En dan krijg je als muzikant plots complimenten van… Keanu Reeves: “Voelde surreëel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Een gevolg van decennialang falen, alle 72 doden waren te vermijden”: eindrapport over verwoestende brand in Londense Grenfell-toren klinkt niet mals

De brand in de Londense Grenfell Tower was volgens het officiële onderzoek te wijten aan “decennialang falen” van de overheid en verantwoordelijke instanties in de bouwsector. De voorzitter van de onderzoekscommissie, sir Martin Moore-Bick, zei bij de presentatie van het rapport dat alle 72 doden te vermijden waren.

Lees meer »

Spektakel in Zürich morgen: polsstokspringer Duplantis en hordeloper Warholm gaan in duel… op de 100 meter

De Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, en de Zweed Mondo Duplantis (24), wereldrecordhouder in het polsstokspringen, nemen het morgenavond – daags voor de Diamond League Meeting van Zürich – tegen elkaar op op de 100 meter. De aanleiding is een filmpje dat viraal ging waarin ze zich afvroegen wie de snelste van de twee zou

Lees meer »

Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” na ontslag van twee televisiebazen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, heeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg gegeven over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurde tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen op uitgenodigd waren. Brepoels daagde niet op “om

Lees meer »

OverKop-huis geopend in Diksmuide: “Veilige plek waar jongeren luisterend oor vinden”

Op woensdag 4 september opende OverKop Diksmuide voor het eerst de deuren. Het OverKop-huis, dat in de voormalige jeugddienst zit in de Koning Albertstraat 24, wordt een veilige plek voor jongeren waar ze aan activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp als ze zich niet ok voelen.
The post OverKop-huis geopend

Lees meer »

Vlaams Belang Kortrijk gaat kiesstrijd aan met volledige lijst en programma: “Handleiding tot beter stadsbestuur”

Vlaams Belang Kortrijk trekt ten strijde met een volledige lijst van 41 kandidaten. “Onze partij kiest daarbij resoluut voor vernieuwing, verjonging en vervrouwelijking”, zegt kopman en kandidaat-burgemeester Wouter Vermeersch. “Ik ben bijzonder fier op al onze kandidaten en dankbaar dat zij stuk voor stuk hun nek uitsteken opdat ‘Kortrijk weer van óns’ wordt.”
The post Vlaams Belang Kortrijk gaat

Lees meer »

Een bloembak in asbest: levensgevaarlijk, maar toch volop te koop, ondanks verbod

Er worden nog altijd producten verkocht met asbest erin. Nochtans is het al 25 jaar verboden om asbesthoudende producten te verkopen, omdat asbest kankerverwekkend is. En toch vind je makkelijk bloembakken, tuinzetels en zelfs hondenhokken in asbestcement te koop, zowel op tweedehandssites als in winkels. Er worden soms zelfs hoge prijzen voor betaald. De gezondheidsrisico’s krijg je er gratis bij.

Lees meer »

Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat”

Op zondagnamiddag 8 september heeft de première plaats van ‘Lelies’ in het Fakkeltheater in Antwerpen. De rol van de jonge Bilodeau wordt gespeeld door de 24-jarige Joppe Dekoker uit Heestert.
The post Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rode Duivels treffen Israëlisch elftal in Hongarije (en niet in België) “door veiligheidsdreiging”: waarom kan het in Debrecen wel?

De Rode Duivels spelen hun eerste Nations League-’thuiswedstrijd’ tegen Israël niet in eigen land, maar op Hongaarse bodem. De stad Brussel vond het veiligheidsrisico te groot om de match in het Koning Boudewijnstadion te houden. Ook andere steden vonden een wedstrijd tegen Israël geen goed idee. Waarom kan het dan wel in Hongarije?

Lees meer »

Barry Callebaut sluit fabriek in Italië

Chocoladereus Barry Callebaut, die een grote aanwezigheid heeft in België, sluit zijn fabriek in het Italiaanse Intra, aan het Lago Maggiore. Dat heeft het bedrijf gemeld in een brief aan het personeel. Barry Callebaut verwijst voor de beslissing naar de beperkte toekomstige rendabiliteit en de logistieke complexiteit van de site.

Lees meer »

Ward wint het BK Savatteschieten: “Het verschil was zo miniem dat je er geen meetlat meer tussen kon krijgen”

Met een geknalde afstand van 38,09 meter mag Ward Honoré zich de nieuwe, Belgische kampioen savatteschieten noemen. Tijdens de bloedstollende strijd in Kortrijk slaagde hij erin zijn pantoffel het verst te lanceren. “Het verschil was zo miniem dat je er geen meetlat meer tussen kon krijgen.”
The post Ward wint het BK Savatteschieten: “Het verschil was zo miniem dat

Lees meer »

Ziekenhuis helpt Land of Love voor goed doel

Volgend jaar in het hemelvaartsweekend nemen weer drie teams van acht medewerkers van het ziekenhuis AZ Delta deel aan de fietshappening ‘De 1000 km voor Kom op tegen Kanker’. Om aan de start te komen, dienen ze 5.500 euro per ploeg te verzamelen, of 16.500 euro in totaal. Om geld in het laatje te krijgen,
The post Ziekenhuis helpt

Lees meer »

Onze man geeft ‘Kotmadam Sarafian’ 6 op 10: “Barbara zal toch wat meer uit haar kot moeten komen”

“Ze zal geld nodig hebben zeker?” Er gingen wat wenkbrauwen de lucht in toen ‘Kotmadam Sarafian’ werd aangekondigd, ook bij ondergetekende. Barbara, één van de meest getalenteerde actrices, is niet meteen het type dat je verwacht in een VTM-realityshow. Na het bekijken van de eerste aflevering moesten we onze vooroordelen bijstellen, al vertoonde de start ook enkele mankementen. “Soms ontstond

Lees meer »

Handzame kermist vier dagen lang

Na Edewalle en Kortemark blijft de gemeente gewoon kermissen, want het volgende feestgedruis vindt vanaf 6 september alweer plaats in Handzame, waar een heus feestdorp op poten gezet wordt, van de Gildezaal tot aan café ‘t Schaek.
The post Handzame kermist vier dagen lang appeared first on KW.be.

Lees meer »