Duo verdeelt in opdracht drugs aan kust: “Had geld nodig voor elektrische step”

Twee mannen van 21 en 63 jaar uit Moeskroen riskeren een celstraf omdat ze in opdracht van dealers drugspakketjes gingen afleveren aan de kust. Ze werden betrapt in Koksijde. Beiden deden het om geld te verdienen. “Ik had het geld nodig omdat ik een elektrische step van 900 euro wou kopen”, sprak de 63-jarige P.V.

Op 22 februari van dit jaar trof de politie Westkust een zwaar beschadigde wagen aan in Koksijde. Ze voerden een controle uit om te kijken wat er gaande was en troffen de 21-jarige T.D. Aan. “Hij was zeer nerveus en zei meteen tegen de politie dat hij absoluut niet terug naar de cel wou”, sprak de procureur. “Zeer verdacht natuurlijk en in de wagen werd dan ook heel wat drugs gevonden: 5 pillen XTC, 71 gram heroïne, wat cannabis en 6 gram cocaïne.

Onderzoek van zijn GSM toonde aan dat er heel wat afleveradressen te vinden waren en hij verkocht in opdracht van een grotere dealer, waarbij P.V. dan zijn chauffeur speelde. Ik vraag voor P.V. acht maanden cel en T.D 18 maanden cel, telkens met 8.000 euro boete.” Beide mannen verklaarden de drugs te verdelen om wat geld te verdienen. “Ik had 900 euro nodig om een elektrische step te kunnen komen en heb zelf niks met drugs te maken”, sprak P.V. De 21-jarige T.D. van zijn kant bleek na een veroordeling wegens een zware vechtpartij heel wat schulden te hebben. “Hij moet een zware schadevergoeding en gerechtskosten betalen en dacht het zo te kunnen oplossen. Fout gedacht dus.” Vonnis op 25 juni. (JH)

The post Duo verdeelt in opdracht drugs aan kust: “Had geld nodig voor elektrische step” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro

In Klerken werd gevierd dat de Vredesmolen 25 jaar geleden definitieve bescherming kreeg als restant van een stenen windmolen en als oorlogsmonument. De ruïne werd verstevigd en versterkt om dan na de werken te worden ingehuldigd op 21 juni 2014.
The post Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge stuurt ziekenhuismateriaal naar het front in Oekraïne

Donderdagochtend heeft een team van het Brugse AZ Sint-Lucas in haar depot in de Legeweg in Oostkamp overtollig maar nog bruikbaar ziekenhuismateriaal in een vrachtwagen geladen, met bestemming Oekraïne. Het initiatief komt van twee Oekraïense verpleegkundigen die in het Brugse ziekenhuis werken. De brancards en het orthopedisch materiaal worden volgende week naar het front gestuurd.
The post AZ Sint-Lucas

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »

87 doden en tientallen gewonden door gedrum bij religieus festival in India

Bij een religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 87 mensen in het gedrum om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen”, zegt de gezondheidsdienst tegen AFP. De politie sprak tegen Reuters van zo’n zestig doden.

Lees meer »