“Dit is het probleem verleggen in plaats van op te lossen”: Knip aan de Kromte blijft Pittemse gemeenteraad beroeren

Tijdens de gemeenteraad van maandag 3 juni moest de raad zich uitspreken over een snelheidsbeperking op de N37, die gekoppeld is aan het realiseren van een knip aan de zogenaamde ‘Kromte’ in de Tieltstraat. Oppositiepartij NPE uitte ook nu heel wat bezwaren tegen deze maatregel.

Tijdens de gemeenteraad van de maand april werd door de gemeenteraad de invoering van een knip op het kruispunt van de N37 (de ring) en de Tieltstraat aan de zogenaamde ‘Kromte’ goedgekeurd. Oppositiepartij NPE had toen al heel wat bezwaren. Inmiddels zijn de plannen concreet en zal de knip er in de komende weken komen. Bijkomend zal er op de N37 een voorsorteerstrook komen voor het verkeer dat rechts wil opdraaien richting Pittem.

Als een gevolg hiervan en om de verkeersveiligheid te verhogen voor het verkeer dat van Tielt komt diende de raad zich nu uit te spreken over een bijkomende snelheidsbeperking van 90 naar 70 km/u op het stuk van de N37 tussen de knip aan de Kromte en het kruispunt met de Vijfstraat. Voor het verkeer rijdende van Ardooie naar Tielt blijft alles bij het oude. Ook nu had oppositiepartij NPE bedenkingen, die door raadslid Andres Vandewalle naar voor werden gebracht.

Overdreven maatregel

“Aangezien de knip er komt en het verkeer dus via het kruispunt met de Vijfstraat naar Pittem zal moeten, zien wij ook wel in dat een snelheidsbeperking nodig zal zijn. Ik wil echter nogmaals benadrukken dat we de knip absoluut niet ondersteunen en vinden dat het een probleem verleggen in plaats van oplossen is”, aldus Andres Vandewalle (NPE).

“Het is een idee waarmee vooral de eigen bewoners gepest worden en die ingegeven wordt door de enkelingen die langs de Tieltstraat passeren en die daar niet moeten zijn, iets waarvan we overigens de cijfers nog niet hebben gezien.”

Burgemeester Denis Fraeyman (CD&V): “Wij blijven achter de genomen beslissing staan en kunnen met de nodige cijfers aantonen dat dit een nuttige ingreep is. We willen ook aangeven dat dit niet zomaar een persoonlijk initiatief is, maar dat dit vooraf ook uitvoerig met het Agentschap Wegen en Verkeer bekeken werd. We nemen dan ook de volle verantwoordelijkheid voor de doorgevoerde aanpassingen, die de algemene verkeersveiligheid op alle vlakken zullen verhogen.” Tijdens de stemming keurde NPE het agendapunt voltallig af.

The post “Dit is het probleem verleggen in plaats van op te lossen”: Knip aan de Kromte blijft Pittemse gemeenteraad beroeren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.
The post De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst

Lees meer »

Man aangehouden voor drugs, wapens en gestolen voertuig na succesvolle actie van politiezone Grensleie

De politiezone Grensleie in Menen heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van drugs, wapens en een gestolen voertuig. Dat gebeurde na een huiszoeking van de Gespecialiseerde Interventie Cel van de politiezone. De man werd meteen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden en in voorlopige hechtenis te plaatsen in de gevangenis van Ieper.
The

Lees meer »

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Gijzelaar’ opgepakt omdat hij eigen ontvoering in scène zou hebben gezet: hij gaf de daders eerst nog rondleiding in zijn huis

Het lijkt wel het scenario van een hollywoodfilm. Een man is opgepakt omdat hij zijn eigen ontvoering in scène zou hebben gezet. Drie gemaskerde mannen vallen op 4 juni het huis binnen van Hassan K. (49) en zijn gezin in Ternat. De overvallers nemen zijn partner Anna N. (49), die werkt als bevoorrader van geldautomaten, mee en dwingen haar een

Lees meer »

Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.
The post Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting” appeared

Lees meer »

Ook Zaventemse ondernemer wil voorzitter Open Vld worden: “We moeten eerst wat meer aan onszelf denken en onze welvaart heropbouwen”

Hij is onder andere voor minder Europese inmenging, tegen “hangmattoerisme en gediplomeerde doppers” en vindt dat de maatschappij het koningshuis niet integraal moet onderhouden. Na parlementslid Maurits Vande Reyde en Tineke Van hooland wil ook ondernemer Bruno Vermeeren uit Zaventem een gooi doen naar het voorzitterschap van Open Vld. Alleen zit hij als niet-lid nog met enkele praktische probleempjes: “Ik

Lees meer »