Bente Gevaert, Sukh Preet Singh en Thibeau Raman: jong politiek talent op de lijst van De Brug/N-VA/Open VLD in Ingelmunster

Het enthousiaste team van het Ingelmunsters kartel dat zich klaarstoomt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen groeit verder uit. Drie jeugdige krachten, gepokt en gemazeld in onze gemeente, komen de groep versterken. “Het doet deugd dat jonge, talentvolle mensen zich engageren voor de lokale politiek. Hun stem willen we laten klinken,” schetst voorzitter Stijn Goemaere.

Als gedreven maatschappelijk assistente bij stad Tielt ondersteunt Bente Gevaert (23) de kwetsbare groepen en zet zich in om de sociale rechtvaardigheid te bevorderen. “Mijn passie ligt in het creëren van positieve veranderingen en het bouwen van bruggen binnen de gemeenschap. Het iedereen doet mee-verhaal in de praktijk. Mij politiek inzetten is de logische, volgende stap. Ik ben blij dat ik de kans krijg om dit te doen binnen de groep van onafhankelijken,“ verduidelijkt Bente. Sinds kort woont ze samen met haar vriend Tuur Dejonghe.

Sukh Preet Singh (22) of gewoon Singh voor de vrienden liep lagere school in het Wonderbos, voetbalde bij SV Ingelmunster en is de zoon uit de alom gekende Pizzeria Omnibus. De jongeman met Indische roots volgt Biomedische Laboratoriumtechnologie aan de Gentse hogeschool waar hij ook de studenten vertegenwoordigt tot op het Europese niveau. Politiek zit de familie Singh in het bloed, grootvader was 30 jaar lang burgemeester. “We moeten met een open geest naar de toekomst kijken. Daarom is het heel belangrijk om jonge, ambitieuze mensen de wereld te laten zien en hen tegelijkertijd hier te houden, “ aldus Singh, die in oktober opkomt voor de lokale N-VA.

Voormalig Chiro-leider Thibeau Raman (21) is helemaal verstrengeld met zijn geliefde Ingelmunster. Hij werkt in eigen gemeente bij Sablé Breton Bakery en vond met Margot de liefde dicht bij huis. Thibeau is een echt sociaal dier, een man van het volk die zich graag inzet voor wat leeft in Ingelmunster. Als plaatsvervangend voorzitter van jeugdhuis Kontrabas houdt hij de waakvlam brandend in afwachting van betere tijden. Thibeau: “Ik voel dat de tijd rijp is om mijn bijdrage aan Ingelmunster uit te breiden. Mijn verrijkende ervaringen in het vrijwilligerswerk wil ik omzetten naar een bredere impact. Dat dit als onafhankelijke kan, zie ik als een absoluut pluspunt.”

The post Bente Gevaert, Sukh Preet Singh en Thibeau Raman: jong politiek talent op de lijst van De Brug/N-VA/Open VLD in Ingelmunster is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes

Veertien bewoners van het woonzorgcentrum De Zilverberg en veertien kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar genoten deze week van een opmerkelijk zomerkamp. De kinderen en senioren turnden, kookten en knutselden samen. “We zullen elkaar hard missen.”
The post Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.
The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen verschijnen binnenkort wel nog voor rechtbank

De Brugse raadkamer heeft eerder deze week besloten om K.S. voorwaardelijk vrij te laten in een onderzoek naar een moordpoging. De Oostendse twintiger werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar hoeft dus niet langer in de gevangenis te verblijven. Het dossier werd inmiddels ook doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
The post Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »

Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen

Het bekende hotel La Réserve in Knokke, eigendom van Marc Coucke en Bart Versluys, krijgt een jaar na de opening een ‘vijf sterren superior’-erkenning van Toerisme Vlaanderen. Het is meteen het eerste hotel aan de Belgische kust met deze erkenning.
The post Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen appeared

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »