Bente Gevaert, Sukh Preet Singh en Thibeau Raman: jong politiek talent op de lijst van De Brug/N-VA/Open VLD in Ingelmunster

Het enthousiaste team van het Ingelmunsters kartel dat zich klaarstoomt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen groeit verder uit. Drie jeugdige krachten, gepokt en gemazeld in onze gemeente, komen de groep versterken. “Het doet deugd dat jonge, talentvolle mensen zich engageren voor de lokale politiek. Hun stem willen we laten klinken,” schetst voorzitter Stijn Goemaere.

Als gedreven maatschappelijk assistente bij stad Tielt ondersteunt Bente Gevaert (23) de kwetsbare groepen en zet zich in om de sociale rechtvaardigheid te bevorderen. “Mijn passie ligt in het creëren van positieve veranderingen en het bouwen van bruggen binnen de gemeenschap. Het iedereen doet mee-verhaal in de praktijk. Mij politiek inzetten is de logische, volgende stap. Ik ben blij dat ik de kans krijg om dit te doen binnen de groep van onafhankelijken,“ verduidelijkt Bente. Sinds kort woont ze samen met haar vriend Tuur Dejonghe.

Sukh Preet Singh (22) of gewoon Singh voor de vrienden liep lagere school in het Wonderbos, voetbalde bij SV Ingelmunster en is de zoon uit de alom gekende Pizzeria Omnibus. De jongeman met Indische roots volgt Biomedische Laboratoriumtechnologie aan de Gentse hogeschool waar hij ook de studenten vertegenwoordigt tot op het Europese niveau. Politiek zit de familie Singh in het bloed, grootvader was 30 jaar lang burgemeester. “We moeten met een open geest naar de toekomst kijken. Daarom is het heel belangrijk om jonge, ambitieuze mensen de wereld te laten zien en hen tegelijkertijd hier te houden, “ aldus Singh, die in oktober opkomt voor de lokale N-VA.

Voormalig Chiro-leider Thibeau Raman (21) is helemaal verstrengeld met zijn geliefde Ingelmunster. Hij werkt in eigen gemeente bij Sablé Breton Bakery en vond met Margot de liefde dicht bij huis. Thibeau is een echt sociaal dier, een man van het volk die zich graag inzet voor wat leeft in Ingelmunster. Als plaatsvervangend voorzitter van jeugdhuis Kontrabas houdt hij de waakvlam brandend in afwachting van betere tijden. Thibeau: “Ik voel dat de tijd rijp is om mijn bijdrage aan Ingelmunster uit te breiden. Mijn verrijkende ervaringen in het vrijwilligerswerk wil ik omzetten naar een bredere impact. Dat dit als onafhankelijke kan, zie ik als een absoluut pluspunt.”

The post Bente Gevaert, Sukh Preet Singh en Thibeau Raman: jong politiek talent op de lijst van De Brug/N-VA/Open VLD in Ingelmunster is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Rechter ziet “geen aanwijzingen” dat Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor dood van meisje van 17 in VS

Er is geen bewijs dat ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor de dood van een meisje van 17 twee jaar geleden. Dat zegt een rechter in de VS. De vader van het meisje had de Nederlander aangeklaagd, omdat zijn dochter verdronken zou zijn terwijl ze zijn meditatietechnieken zou uitgevoerd hebben in het zwembad. Volgens de advocaat van Hof ziet de

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

Spaans hooggerechtshof weigert amnestie voor Puigdemont

Het Spaanse hooggerechtshof heeft vandaag beslist om de omstreden amnestiemaatregel niet toe te passen voor de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont. Hij werd beschuldigd van verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen hem blijft dus van kracht.

Lees meer »

LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg zetten de besturen van Ferm en Landelijke Gilde van Egem hun leden, die zelf de zorg voor een familielid of vriend op zich genomen hebben, in de bloemetjes.
The post LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niet meteen wat je verwacht van een man die democratie hoog in het vaandel draagt.” Greet De Keyser over Biden die alleen wil wijken “als de Almachtige Heer het hem zou vragen”

Onze verslaggeefster in de VS, Greet De Keyser, keek naar het interview van president Joe Biden op zender ABC en hoorde hem vastberaden zeggen dat hij er niet aan dénkt om uit de race naar het presidentschap te stappen. Dat ondanks zijn belabberde debat met tegenkandidaat Donald Trump. Kon Biden iets rechtzetten in zijn eerste interview na die afgang, die

Lees meer »

Opendeurdag van seksclub in Hoogstraten lokt duizenden nieuwsgierigen: “Het idee voor dit bezoek kwam van mijn schoonmoeder”

De opendeurdag van seksclub Club Amai in Hoogstraten heeft duizenden nieuwsgierigen gelokt. Er waren rondleidingen voorzien in de verschillende ruimtes, om mensen een beeld te geven van hoe het eraan toe gaat in zo’n club. "Ik wou graag eens zien wat er hier gebeurt, de hygiëne en alles wat erbij komt kijken, en ik ben aangenaam verrast", zegt één van

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nachtelijke droneaanvallen zorgen voor schade in Rusland en Oekraïne – Moskou meldt verovering dorp in Donetsk

De strijdkrachten van Rusland en Oekraïne hebben in elkaars landen schade aangericht met nachtelijke droneaanvallen. Dat melden beide kanten zaterdag. Moskou zegt daarnaast dat het een Oekraïens dorp in de oostelijke regio Donetsk heeft veroverd. En Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken diens Duitse collega geannuleerd. Dat meldt Berlijn vrijdagavond. Volg hier alle

Lees meer »