Atletiektrainer (48) vraagt 14-jarig meisje naaktfoto ‘en enkele uurtjes op hotel’: “Het was maar een spelletje”

Een 48-jarige atletiektrainer van de club uit Diksmuide riskeert twee jaar cel omdat hij een 14-jarig meisje van de club ongepaste berichten stuurde. J.M. vroeg het kind om een naaktfoto, wilde haar aanzetten tot seks en zei zelf ‘dat hij enkele uurtjes op hotel’ kon regelen. “Het was maar een spelletje, en zij lokte me in de val”, toonde J.M. aanvankelijk geen schuldinzicht. Op zijn proces gaf hij ‘zijn grote fout’ toch toe.

De 48-jarige J.M. is al jarenlang atletiektrainer en was zo verbonden aan de atletiekclub in Diksmuide. Daar toonde hij ongezonde interesse in een 14-jarig meisje, lid van de club. Volgens getuigen raakte hij haar aan het achterwerk aan maar het was haar moeder die in mei vorig jaar ontdekte dat haar dochter al een maand lang ongepaste berichten kreeg van haar trainer.

‘Uurtjes op hotel’

“De moeder vond dat haar dochter anders deed en stootte in haar GSM op een hoeveelheid berichten”, sprak meester Sofie Vangheluwe namens de moeder en het kind. “Eerst ging dat nog over trainingen maar al gauw stuurde hij haar dat ze aantrekkelijk was, een mooi lichaam had en polste naar haar seksuele interesses. Hij stuurde haar ook een naaktfoto van zichzelf, waarop zijn geslachtsdeel beginnend zichtbaar was. Hij spoorde haar ook aan een naaktfoto van zichzelf te sturen. Uiteindelijk ging het zelfs zo ver dat hij polste of ze seks wou met hem en dat hij ‘enkele uurtjes op hotel in Brugge’ kon regelen. Dit kon gelukkig tijdig gestopt worden. Alle alarmbellen gingen af en de club heeft de trainer onmiddellijk geschorst.” Dat is hij nog steeds.

Spelletje

Tijdens zijn verhoor wentelde J.M. zich zelfs in een slachtofferrol. “Het was zij die me triggerde met haar berichten en foto. Ze prikkelde me. Eigenlijk was het maar een spelletje dat ik meespeelde en ben ik in de val gelokt”, zei hij aanvankelijk. Voor de burgerlijke partijen, naast de moeder stelde ook de Vlaamse Atletiekfederatie zich burgerlijke partij, genoeg om te spreken over nul schuldinzicht. Het meisje krijgt intussen psychologische bijstand waarvoor een morele schadevergoeding van 3.500 euro werd gevraagd. De federatie vroeg wegens imagoschade 3.000 euro. “En het belangrijkste: leg deze man een contactverbod op én het verbod ooit nog trainer te zijn.”

Grote fout in korte periode

Voor J.M. werd twee jaar cel gevraagd wegens aanzetten van ontucht, cyberlokking, belaging en de aantasting van de fysieke integriteit. Er werd ook de ontzetting uit de burgerrechten gevraagd. “We ontkennen dat er belaging was of ongepaste aanraking. Dat is nooit gebeurd”, pleitte meester Anthony Demol. “En op de naaktfoto die hij zelf stuurde was enkel zijn blote bast te zien. Hij beseft wel dat hij fout was om dergelijke gesprekken met een 14-jarige te voeren.” Ook J.M. toonde nu enigszins blijk van schuldinzicht. “Het was een grote fout van me, maar in een korte periode. Mijn ego heeft mee gespeeld en ik zal er altijd spijt van hebben. Dit zal niet meer gebeuren.” Vonnis op 9 augustus. (JH)

The post Atletiektrainer (48) vraagt 14-jarig meisje naaktfoto ‘en enkele uurtjes op hotel’: “Het was maar een spelletje” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: “Beslissing was hard, maar ze was nodig en onvermijdelijk”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

Vechtpartij in ‘t Straatje kan dure grap worden: “Kruis van 4.000 euro verdwenen”

Een vechtpartij in de Kortrijkse uitgaansbuurt kan drie jongeren tot drie maanden cel en 600 euro boete opleveren. Het slachtoffer vraagt echter ook ruim 4.000 euro schadevergoeding voor een gouden ketting die verdween in de schermutseling. “Maar daar weet ik niets van”, aldus een betrokkene.
The post Vechtpartij in ‘t Straatje kan dure grap worden: “Kruis van 4.000 euro

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Debat bij Dyade waar mensen met beperking centraal staan

Ben je benieuwd naar de standpunten van de lokale politieke partijen tegenover mensen met een handicap? Kom dan op zondag 8 september om 10 uur naar het CC Grote Post voor een uniek politiek debat over inclusie.
The post Debat bij Dyade waar mensen met beperking centraal staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Huurprijzen sterkst gestegen in landelijke gemeenten, maar West-Vlaanderen blijft goedkoopste provincie om te huren

Niet enkel de vastgoedprijzen, ook de huurprijzen zijn in 2024 opnieuw gestegen. Momenteel kost het gemiddeld 826 euro per maand om in West-Vlaanderen een woning te huren, dan is zo’n 30 euro meer dan in 2023. Toch blijven we de goedkoopste provincie om te huren, dat blijkt uit de huurbarometer van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB).
The post Huurprijzen

Lees meer »

Goedkoop, tot 10.000 keer straffer dan morfine en dus levensgevaarlijk: wat moet je weten over de designerdrugs in opmars?

Het Nederlandse kenniscentrum voor drugs luidt de alarmbel over ‘nitazenen’. Dat zijn in het lab gemaakte pijnstillers uit de opiumfamilie die als levensgevaarlijke designerdrugs in opmars worden beschouwd. Wat is dat riskante spul precies? Wie neemt dat? En waarom is het niet enkel gevaarlijk voor druggebruikers? “Je ademhaling kan gewoon stoppen.”

Lees meer »

Van Aert in vervloekt 2024 al voor tiende keer tegen grond: van Benidorm over Dwars door Vlaanderen, Tour en Spelen nu Vuelta

Voor Wout van Aert lijkt 2024 wel vervloekt. Een wielerjaar waarin hij te veel moest incasseren. Onze landgenoot kende al heel wat pech, en moet na een nieuwe valpartij dus ook een kruis maken over het vervolg van zijn Vuelta. Een rotjaar zet zich voort… De Kempenaar was dit seizoen al tien keer betrokken bij grote en kleine valpartijen.

Lees meer »

‘Goe Begonnen’ voorziet voedzame maaltijden voor Basisschool Sint-Jozef: “Er komen vaak kindjes toe met honger”

Brooddoosnodig, een initiatief van Enchanté vzw, trekt tijdens de Goe Begonnen-campagneweek van 2 tot en met 6 september langs 11 steden, waaronder Kortrijk, om het belang van voedzame maaltijden voor élke leerling in de kijker te zetten. Met de steun van Panos en Lidl én de helpende handen van financieel adviesbureau Strategica aten de leerlingen van Basisschool Sint-Jozef deze middag

Lees meer »

“Hoe kan Studio 100 zo flateren?”: stem van Josje duikt op op heruitgave met enkel de originele K3’tjes

“Hoe kan een bedrijf als Studio 100 zo’n blunder begaan?” Op sociale media regent het reacties over ‘Oya Lélé’, de nieuwste K3-LP die vorige week uitkwam. Fans merkten al snel een bizarre fout op: hoewel alle nummers door de originele K3 – Karen, Kristel en Kathleen – gezongen hadden moeten worden, is er toch één liedje met Josje Huisman op

Lees meer »