Athena campus Ter Bruyninge, De Levensboom en De Ark ijveren voor veilige schoolomgeving met straatfeest

Op dinsdag 4 juni sloegen de drie scholen uit de Bruyningstraat in Marke de handen in elkaar om te ijveren voor een veilige schoolomgeving. Dit deden ze door een straatfeest te organiseren voor de scholen én de buurtbewoners. “Een beter contact tussen de collega’s van de drie scholen en meer buurtbewoners bereiken kan iedereen alleen maar ten goede komen”, zegt Claude Vanmaelsaeke, directeur van De Ark.

De feestelijke dag startte met ‘open scholen’. De drie scholen konden in de voormiddag openlijk bezocht worden en in elke school werden activiteiten georganiseerd. ’s Middags werd er gepicknickt en gespeeld op straat, gevolgd door een dans waar alle leerlingen aan deelnamen. “Het was een toffe dag en vooral mooi om te zien hoe leerlingen van verschillende scholen samen speelden”, zegt Fien Delesie, leerkracht bij Ter Bruyninge. “Daarnaast is het ook de ideale gelegenheid om de andere collega’s te leren kennen. Als er later iets is, ben je sneller geneigd contact op te nemen.”

“Het was een toffe dag en vooral mooi om te zien hoe leerlingen van verschillende scholen samen speelden” – Fien Delesie

Het idee van de werkgroep Mobiliteit binnen De Levensboom om voor meer verkeersveiligheid te pleiten, groeide uit tot een samenwerking met de twee andere scholen in de Bruyningstraat. “Het is de eerste keer dat we met de drie scholen op deze schaal een actie organiseren”, zegt Simon Samyn, buurtbewoner en ouder van Manon. “De verkeerssituatie zorgt soms voor strubbelingen tussen de bewoners en scholen. Het is druk, er zijn veel fietsers, de lichten staan te kort op groen, wat zorgt voor files. Met dergelijke acties willen we de buurt nog meer bereiken en de gemoederen bedaren.”

“Het is de eerste keer dat we met de drie scholen op deze schaal een actie organiseren” – Simon Samyn

De Bruyningstraat is voor de helft een fietsstraat. “Maar dat zien we liefst volledig, net als een breder zebrapad en een duidelijker aangegeven voorrang van rechts. Daarvoor moeten we nog eens samenkomen met de stad, maar met een straatfeest kunnen we alvast sensibiliseren en de aandacht vestigen op de schoolomgeving.”

Ook Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en jongeren, was aanwezig en onderstreept het belang van verkeersveiligheid. “Suggesties om te verbeteren, zullen we absoluut nakijken. Al is dat niet altijd evident. Dergelijke acties zorgen alleszins voor een draagvlak. Het is een krachtig en uniek signaal om drie scholen te zien samenwerken.”

The post Athena campus Ter Bruyninge, De Levensboom en De Ark ijveren voor veilige schoolomgeving met straatfeest is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »