Apotheek Ameloot krijgt een rustgevende make-over: “Nu ook met buitenautomaat”

Apotheek Ameloot op de Grote Markt in Poperinge steekt in een nieuw, fris en rustgevend jasje. En dat is niet alles, patiënten kunnen nu ook bij de buitenautomaat terecht voor noodgevallen. “Je vindt er alles wat vrij van voorschrift is, maar pijnstillers en antibiotica vind je er voor de veiligheid niet. Medicatie op voorschrift afhalen via de automaat is wel mogelijk na contact met ons”, zegt zaakvoerster Eveliene Top van apotheek Ameloot.

Apotheek Ameloot is de eerste en oudste apotheek van Poperinge, sinds 1796 centraal gevestigd op de Grote Markt. Wanneer je de apotheek binnenstapt, is dat sinds kort in een volledig vernieuwde sfeer. “De apotheek kreeg een frisse make-over waarbij we kozen voor ronde vormen, gedempte geluiden en kleuren, en een rustgevende uitstraling. Er zijn interactieve schermen met informatie en waarop de standaardproducten terug te vinden zijn. We blijven uiteraard een apotheek, maar we willen de patiënt ontvangen in een warme sfeer die niet doet denken aan ziekte, maar wel aan het boosten van gezondheid”, klinkt het bij zaakvoerster Eveliene Top.

Apotheekrobot

“We zijn er om onze patiënten advies te geven en om hen een luisterend oor te bieden. Sinds afgelopen december werd een robot geïnstalleerd in de apotheek. De apotheekrobot registreert, stockeert en levert medicatie volledig automatisch. Dit bespaart ons veel tijd, wat ten goede komt aan onze patiënt. Wanneer een patiënt bij ons aan de balie staat, moeten we het gesprek niet meer onderbreken om een bepaald geneesmiddel te zoeken. Via de computer vragen we producten op en die komen automatisch in het afgiftebakje achter de balie terecht. Die robots zijn wereldklasse uit Izegem.”

Zorgbox

“Er zijn vijf balies waar onze patiënten terechtkunnen en we maakten ook ruimte voor een zorgbox voor persoonlijke consultaties en vaccinaties. In die zorgbox kunnen patiënten terecht wanneer ze privacy nodig hebben om een bepaalde situatie toe te lichten. Discretie is belangrijk in een apotheek. Niet elke patiënt voelt zich prettig om zijn of haar situatie uit de doeken te doen als anderen dit kunnen horen. In de zorgbox is er, net als in heel de vernieuwde apotheek, een akoestisch plafond door gebruik van een geluidsabsorberend spuitplamuur op basis van gerecycleerd krantenpapier.

Automaat

Aan de buitenkant van de apotheek vind je sinds de vernieuwing ook een buitenautomaat voor noodgevallen. “Hoestsiropen, neussprays, keeltabletten op plantaardige basis, enkele basisverpakkingen melkpoeder voor baby’s, wondzorg, muggenmelk en zonnecrème, condooms, zwangerschapstesten… kunnen bijvoorbeeld wel uit de automaat gehaald worden”, aldus Eveliene.

“Je vindt er alles wat veilig zonder controle van een apotheker gebruikt mag worden, behalve pijnstillers en antibiotica. Medicatie op voorschrift afhalen via de automaat is na contact met de apotheek wel mogelijk. Wanneer de ID-kaart al eens bij ons werd ingelezen, kunnen we het voorschrift raadplegen en dit klaarzetten voor de patiënt in de automaat. We begrijpen dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om tijdens de openingsuren langs te komen om medicatie op te halen, via de automaat kan dit wanneer het voor de patiënt mogelijk is.”

The post Apotheek Ameloot krijgt een rustgevende make-over: “Nu ook met buitenautomaat” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »

“Ik ben alles kwijt”: getuigenissen van slachtoffers geven hallucinante inkijk in werkwijze van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

‘Langs de Promenade’ viertjarige wandelpromenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met een gloednieuw cultuurfestival. Onder de noemer ‘Langs de Promenade’ vindt het evenement, zoals de naam al aangeeft, plaats langs de Havengeulpromenade die Nieuwpoort-Stad met Nieuwpoort-Bad verbindt. De bekende wandel- en fietsweg, die zijn twintigste verjaardag viert, wordt voor de gelegenheid omgevormd tot
The post ‘Langs de

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Avril Lavigne staat straks op Werchter. Of toch niet? “Ze is eigenlijk al 20 jaar dood”

Werd de Canadese popster Avril Lavigne (39) in 2003 vervangen door een dubbelgangster? Als we een populaire samenzweringstheorie mogen geloven, zien we al zeker twintig jaar een zekere ‘Melissa’ aan het werk. Klinkt compleet van de pot gerukt, maar de argumenten zijn volgens velen best overtuigend, en worden gevoed door het feit dat de zangeres jarenlang van de radar verdween.

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »

Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk

Vandaag zijn de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk weer opengesteld voor verkeer. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en de straten zijn volledig heraangelegd met nieuwe fietspaden en aandacht voor groen. Dit moet zowel de verkeersveiligheid, het fiets- en voetgangerscomfort als de leefbaarheid verhogen.
The post Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk appeared first on

Lees meer »