Agressie op fan Manchester City na match tegen Club Brugge: Twee overgebleven verdachten vragen werkstraf na dading met slachtoffer

In de zaak van de agressie op een 65-jarige fan van Manchester City, die eind 2021 in coma werd geslagen op de parking langs de E40 in Drongen, hebben de twee overgebleven verdachten aan het Gentse hof van beroep een werkstraf gevraagd. De advocaat van slachtoffer Guido De Pauw deed afstand van zijn vordering, nadat er een dading bereikt werd met de twee beklaagden.

De feiten gebeurden dinsdagavond 19 oktober 2021 op de parking langs de E40 in de Gentse deelgemeente Drongen. De 66-jarige Guido De Pauw uit Ninove droeg een sjaal van Manchester City en was na de Champions Leaguewedstrijd tegen Club Brugge met de wagen gestopt op de snelwegparking. Volgens het onderzoek en camerabeelden werd zijn voetbalsjaal in de tankshop afgenomen door een verdachte en stapte die ermee naar buiten. De Pauw vroeg zijn sjaal terug maar tijdens de confrontatie kreeg hij een slag van een andere verdachte, en belandde hij met zijn achterhoofd op de grond.

De politie pakte vijf mannen op. Drie verdachten werden in verdenking gesteld voor schuldig verzuim omdat ze het slachtoffer niet geholpen hadden, maar vrijgelaten onder voorwaarden. De man die de sjaal afnam en de man die de agressie pleegde werden aangehouden door de onderzoeksrechter en zaten enkele maanden in voorhechtenis.

Guido De Pauw lag enkele dagen in coma en liep neurologische schade op. De 24-jarige man die de sjaal van het slachtoffer afnam in de tankshop en de 26-jarige man die hem een slag gaf waardoor hij op zijn achterhoofd viel, werden veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel. De drie andere beklaagden kregen een werkstraf van 90 uur en een geldboete van 8.000 euro met uitstel voor schuldig verzuim, nadat ze een schikking afsloten met het slachtoffer over een schadevergoeding.

The post Agressie op fan Manchester City na match tegen Club Brugge: Twee overgebleven verdachten vragen werkstraf na dading met slachtoffer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Overweeg openbaar vervoer of de fiets en volg strikt de route-info op parkeertickets: zo raak je in het festivalpark in Werchter 

Festivalorganisator Live Nation en de lokale politie roepen iedereen die naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat op om zo veel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken. Door de aanhoudende regen is maar 70% van de parkings in de omgeving van Werchter beschikbaar. Wie al een parkeerticket heeft gekocht, kan dat zeker gebruiken. "Maar we vragen mensen

Lees meer »

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ineos is een stelletje ongeregeld. Het presenteert voor deze zo al complexe Tour liefst vier kopmannen”

En plots zei Carlos Rodriguez in de perszaal dat hij mikt op eindwinst in de Tour de France. Een boutade is dat volgens onze analist Michel Wuyts niet. Grootspraak nog minder. “Het moet zijn dat hij in al zijn optimisme kansen ziet.” Maar er is natuurlijk meer. “Want er zijn onderliggende redenen voor Carlos’ uitspatting. Ineos is een stelletje ongeregeld.”

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »