“112.000 km afgelegd”: Diksmuide wint de 10.000-stappenclash

Diksmuide is samen met Halen, Mol en Antwerpen uitgeroepen tot winnaar van de ‘10.000-stappenclash’. Dat is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, het Departement Zorg en de Vlaamse Logo’s. De campagne wil mensen aanzetten om voldoende te bewegen, maar ook bewustmaken dat “elke stap telt voor de gezondheid”.

Tussen 1 en 31 mei namen zowat 12.000 inwoners uit 171 Vlaamse steden en gemeenten het al stappend tegen elkaar op. Het doel was om de meeste stappen te zetten. De deelnemende steden en gemeenten werden onderverdeeld in vier categorieën, gebaseerd op het aantal inwoners. En dus zijn er ook vier winnaars.

In de categorie met grote steden (+50.000 inwoners) won Antwerpen met bijna 55 miljoen stappen, wat overeenkomt met 38.317 kilometer. Sint-Niklaas en Beveren vervolledigen de top drie.

Met een totaal van meer dan 102 miljoen stappen, wat overeenkomt met 71.864 kilometer, kaapt Mol de overwinning weg in categorie -50.000 inwoners. Scherpenheuvel-Zichem en Westerlo staan op de tweede en derde plaats.

160 miljoen stappen

In de categorie -20.000 inwoners haalt Diksmuide het van Wingene en Haaltert. De inwoners van de West-Vlaamse stad legden meer dan 160 miljoen stappen en dus 112.219 kilometer af.

In de laatste categorie haalt Halen het van Lichtervelde en Galmaarden. In totaal hebben 12.000 Vlamingen hun stappen geregistreerd via www.10000stappen.be of via de ‘10.000 stappen’-app en bijna 2,5 miljoen kilometer afgelegd. Dat komt neer op iets meer dan 3,5 miljard stappen.

“Voldoende bewegen is belangrijk voor de levenskwaliteit van elke Vlaming, zowel fysiek als mentaal. Het is fijn om vast te stellen dat heel wat steden en gemeenten zich achter dit initiatief hebben geschaard”, reageert Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits.

The post “112.000 km afgelegd”: Diksmuide wint de 10.000-stappenclash is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“‘Het eiland’ was niet voor gevoelige zieltjes”: Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck blikt terug op ‘brutale sfeer’ op de set

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol”

Arbeiders die een geul groeven op het Concertplein in Koekelare deden woensdagmiddag een akelige ontdekking. Ze stootten op menselijke resten en haalden daarna een uitzonderlijke hoeveelheid beenderen boven. Die zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk.
The post Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten”

Van 12 tot en met 14 juli vindt in het heraangelegde Minnewaterpark in Brugge het jaarlijks Cactusfestival plaats. Deze 41ste editie is ook het afscheid van Bruggeling Patrick Keersebilck, die in oktober als directeur van Cactus Muziekcentrum met pensioen gaat.
The post Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten” appeared

Lees meer »

Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd

Op het einde van het schooljaar worden in alle onderwijsinstellingen de personeelsleden die met pensioen gaan in de bloemetjes gezet. In bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge was dit onlangs ook het geval.
The post Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »

Indrukwekkende Remco Evenepoel in de wolken met tijdritwinst: “Een kinderdroom gaat in vervulling”

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de 25,3 kilometer lange tijdrit tussen Nuits-Saint-Georges en Gevrey-Chambertin naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck is een tevreden

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer die in Oostkamp geklist werd: ‘Bertje de cannabisboer’ krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. (81) liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander – in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’ – opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere

Lees meer »