Zeven Jabbekenaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook zeven kandidaten uit Jabbeke. Ontdek hier wie dat zijn.

Piet Berton (N-VA)

Piet Berton (46) uit Stalhille, een deelgemeente in het hartje van Jabbeke stelt zich deze verkiezingen kandidaat voor N-VA. Hij preikt op de 11de plaats voor de lijst van het Vlaams parlement. Hij is zaakvoerder van het consulting bedrijf Bellestorm BV, daarmee ondersteunt hij al 15 jaar lang meer dan 40 bedrijven operationeel of projectmatig. Sinds 2018 is hij gemeenteraadslid voor de N-VA in Jabbeke en is hij ook ondervoorzitter van de lokale afdeling.

Frank Casteleyn (CD&V)

Frank Casteleyn (CD&V), ook wel beter gekend als de burgemeester van Jabbeke is een gekend gezicht voor vele West-Vlamingen. Jarenlang baatte hij samen met zijn broer Freddy een zaak uit, stock Van Houcke, specifiek voor gereedschappen en machines. Eerst was Casteleyn schepen voor CD&V in Jabbeke, maar halfweg het termijn besliste vorig burgemeester Daniël Vanhessche om het roer door te geven aan zijn partijgenoot. Casteleyn staat deze verkiezingen voor CD&V op de zesde plaats van de lijst voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Lieve Dereu (Vlaams Belang)

Lieve Dereu komt op 9 juni 2024 op voor de partij Vlaams Belang. Zij staat op de twaalfde plaats voor de lijst van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Lieve (54) heeft al 16 jaar een eigen ruitersportzaak ‘Picobello Derue Lieve’ in Jabbeke.

Faiza Karim Rajput (Vooruit)

Faiza Karim Rajput zet zich deze verkiezingen in voor de partij Vooruit. Ze staat op de 18de plaats voor de lijst van het Vlaams parlement. De veertigjarige naast haar politieke inzet aan de slag als maatschappelijk werker.

Reinhart Madoc (Vlaams Belang)

Reinhart Madoc is 59 jaar en staat aanstaande zondag op de 9de plaats voor het Vlaams parlement voor zijn partij Vlaams Belang. In het dagelijkse leven is Reinhart treinbouwer. Daarnaast is hij ook actief in de lokale politiek. Zo is hij onder andere lokale fractieleider van Vlaams Belang en zetelt hij in de gemeenteraad van Jabbeke.

Ann Sinnaeve (Vlaams Belang)

© Céline De Caluwe

Ann Sinnaeve (59) is toolshoptechnieker én de enige kandidaat uit Jabbeke, die een plaatsje heeft op de lijst voor het Europese parlement. Zij komt daar op voor het Vlaams Belang op de zesde plaats. Bij de vorige parlementsverkiezingen op 26 mei 2019 kwam zij ook al op voor het Vlaams Belang, dan nog voor het Vlaams parlement. Sinnaeve is al enkele jaren actief bij Vlaams Belang Jabbeke en is daar nu aangesteld als penningmeester.

Jonas Van Poelvoorde (CD&V)

Jonas Van Poelvoorde (33) is een geboren en getogen Bruggeling. Zes jaar geleden trok Van Poelvoorde naar Jabbeke. Hij is manager bij landschapsaannemer Krinkels voor regio West-Vlaanderen en komt deze verkiezingen op voor CD&V. Hij neemt de tiende plaats in van opvolger op de lijst voor het Vlaams parlement.

The post Zeven Jabbekenaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof zijn honderden bestormers van Capitool ten onrechte aangeklaagd voor ‘belemmering’

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld in het voordeel van de voormalige politieagent Joseph Fischer, die betrokken was bij de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Volgens het Hof hebben federale aanklagers honderden bestormers van het Capitool ten onrechte aangeklaagd voor obstructie of ‘belemmering’. Volgens het Openbaar Ministerie zal het oordeel de straffen van de bestormers niet ongedaan maken,

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Lees meer »

Gigantisch grote broer voor doorkijkkerkje van Borgloon in Hasselt: “We willen het hart van Herkenrode terugbrengen”

Het historische hart van de abdij van Herkenrode in Hasselt wordt weer opgebouwd. Architecten Arnout Van Vaerenbergh en Pieter-Jan Gijs, bekend van onder meer het doorkijkkerkje in Borgloon, doen hun werk nog eens over en komen met een groots ontwerp. Dat zal hopelijk niet alleen een kerk, maar ook andere verdwenen kloostergebouwen doen verschijnen in het landschap. Het project met

Lees meer »