Zeven Ardooienaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook zeven kandidaten uit Ardooie. Ontdek hier wie dat zijn.

Veronique Buyck (Open VLD)

Veronique Buyck. © CD&V

Veronique Buyck staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als tweede opvolger. De 36-jarige is burgemeester van Ardooie sinds november 2023 na het overlijden van Karlos Callens. Naast haar burgemeesterschap heeft ze een eigen kapperszaak Le Petit Salon.

Veerle Dejaeghere (Groen)

Veerle Dejaeghere staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement op de tweede plaats. De 50-jarige Ardooienaar begeleidt als leerkracht anderstalige nieuwkomers.

Dave Platteau (PVDA)

Dave Platteau. © PVDA

Dave Platteau staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als eerste opvolger. De 45-jarige Ardooienaar werkte in het Hoger Onderwijs, maar is op vervroegd pensioen.

Elien Rosseel (CD&V)

Elien Rosseel. © CD&V

Elien Rosseel staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als achtste opvolger. De 39-jarige Ardooienaar is verpleegkundige in het Dominiek Savio.

Vincent Vanhecke (Vlaams Belang)

Vincent Vanhecke. © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Vincent Vanhecke staat op de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement op de tiende plaats. De 35-jarige Ardooienaar werkt als handelsvertegenwoordiger.

Hilde Vansteenkiste (Vlaams Belang)

Hilde Vansteenkiste © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Hilde Vansteenkiste is kandidaat van het Vlaams Belang voor het Europees Parlement, ze staat op de tiende plaats. De 53-jarige Ardooienaar werkt als administratief en boekhoudkundig bediende.

Kathleen Verhelle (Open VLD)

Kathleen Verhelle © LUX visual storytellers Open VLD

Kathleen Verhelle staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD op de twaalfde plaats. De 53-jarige Ardooienaar is landbouwster en schepen van milieu, landbouw, energie & duurzaamheid, feesten & plechtigheden, schattingscommissie en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.

The post Zeven Ardooienaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.
The post Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afval daalt fors op festivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter,” klinkt het.

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist sluit tweede crowdfundingsronde af en haalt € 35.000 op

Brouwers Arn Simoens (38) en Egbert Glorieux (38) lanceerden voor hun stadsbrouwerij Ruimtegist een tweede crowdfunding. “We hebben met deze tweede crowdfundingsronde verder kunnen b(r)ouwen en zijn over gans Vlaanderen beschikbaar met onze Kortrijkse bieren. Deze campagne schreven 142 mensen zich in en verzamelden we een totaal van € 35.000 euro aan inkomsten”, vertelt Arn enthousiast.
The post Kortrijkse

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Chauffeur en passagier even in levensgevaar na crash tegen betonnen duiker: bestuurder reed met voorlopig rijbewijs

In de Bredestraat in Aalst raakten zaterdagmorgen twee personen zwaargewond nadat ze met hun wagen van de weg raakten en tegen een betonnen duiker crashten. De bestuurder reed met een voorlopig rijbewijs en verloor de controle over het stuur, na het uitwijken voor enkele geparkeerde wagens. Beide inzittenden konden het voertuig op eigen kracht verlaten maar werden zwaargewond afgevoerd naar

Lees meer »