“Ze moest haar eigen bloed van zijn schoenen likken”: Bruggeling krijgt vijf jaar cel voor ‘beestachtige’ mishandeling ex

Een Brugse twintiger heeft vijf jaar effectieve celstraf gekregen voor gruwelijke mishandeling en gevangenhouding van zijn ex. Saman M. riskeerde negen jaar cel, maar volgens de rechtbank was er geen sprake van poging tot doodslag.

Saman M. (22) ontvluchtte in 2013 Syrië en leerde in 2020 het toen 21-jarige slachtoffer kennen in de horecazaak van zijn broer, waar hij toen werkte. De twee begonnen een relatie, maar al snel bleek de ziekelijke jaloezie bij M. Zo moest de vrouw haar sociale media afsluiten en mocht ze zonder toestemming het huis niet verlaten. Het kwam ook vaak tot fysiek geweld, dat een climax bereikte tijdens wat de advocaat van de vrouw omschreef als een ‘horrorweekend’.

“Mijn cliënte kreeg een leiband om en moest hondenbrokken eten” – advocaat Joris Van Maele

Op 18 juni vorig jaar – het koppel was toen voor de tweede keer uit elkaar – drong M. het appartement van het slachtoffer binnen. Hij sloeg de vrouw verrot, wurgde en vernederde haar omdat hij haar verdacht van een kus met een andere man. “Mijn cliënte kreeg een leiband om en moest hondenbrokken eten”, pleitte advocaat Joris Van Maele. “Hij duwde haar met het gezicht in het toilet terwijl hij doorspoelde en kerfde met een mes in haar tatoeages. Ze moest haar eigen bloed van zijn schoenen likken en hem oraal bevredigen terwijl hij facetimede met haar vermeende minnaars. Het was ronduit beestachtig.”

Ex als hond behandeld

Daarna nam M. zijn ex onder dwang mee naar Disneyland in Parijs, waar hij haar in de hotelkamer wurgde, verkrachtte, mishandelde en met de dood bedreigde. Bij hun terugkeer zette M. het slachtoffer af aan het politiekantoor. Tijdens zijn verhoor gaf hij toe dat hij zijn ex ‘als een hond had behandeld’. Sindsdien zit hij in de cel. De procureur vroeg negen jaar cel, maar omdat hij zijn wurgpogingen spontaan staakte, werd M. vrijgesproken voor poging tot doodslag.

De rechtbank wees op de uiterst agressieve ingesteldheid van M. “Het geweld hield bijna 40 uur aan”, klonk het in het vonnis. “Pas op het ogenblik dat hij van zijn oudere broer vernam dat hij werd gezocht door de politie, kwam een einde aan het geweld.” De rechtbank hield wel rekening met de jonge leeftijd van de beklaagde.

M. bood op het proces zijn excuses aan. “Vrouwen zijn de koninginnen van de wereld”, stelde hij. Aan het slachtoffer moet hij 7.500 euro voorlopige schadevergoeding betalen. (AFr)

The post “Ze moest haar eigen bloed van zijn schoenen likken”: Bruggeling krijgt vijf jaar cel voor ‘beestachtige’ mishandeling ex is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende van Tijl Uilenspiegel in ere houden”

Zaterdagnamiddag werd het grondig vernieuwde Uilenspiegelmuseum in Damme feestelijk geopend. Dit museum, dat 25 jaar quasi onaangeroerd bleef, biedt nu een nieuw perspectief op het verhaal van de historische schelm en rebel Tijl Uilenspiegel, die door schrijver Charles Decoster in Damme werd gesitueerd.
The post Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende

Lees meer »

Remco Evenepoel pakt witte trui, maar staat in dezelfde seconde als gele Pogacar: “Zou fantastisch zijn om die trui morgen over te nemen”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen enkele plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos: “Deze formatie is uiterst ongewoon: precies wat nodig is”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »

Acteur Louis Thyssen uit ‘Nachtwacht’ en K3-musical ‘De drie biggetjes’ breekt met z’n vriendin Liesl

Louis Thyssen (29), bekend van ‘Nachtwacht’ en z’n rol in musical ‘De drie biggetjes’, en z’n vriendin Liesl (27) hebben na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan. Dat bevestigt de acteur aan ‘Dag Allemaal’. Dat de breuk al dan niet het gevolg zou zijn van overspel, wil Thyssen niet kwijt: “Ik moet nog met m’n omgeving bespreken wat

Lees meer »

“Zorg er gewoon voor dat ik kan slapen. Maakt niet uit wat er gebeurt”: de laatste dagen van Michael Jackson

Het is intussen vijftien jaar geleden dat popster Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleed. Hoe tragisch ook, z’n dood kwam niet geheel onverwacht voor wie hem die laatste maanden van dichtbij meemaakte. Wie uitte z’n bezorgdheden over z’n geestestoestand? Wat gebeurde er tijdens z’n laatste momenten? Een overzicht van z’n finale weken. “Hij is als een verloren jongetje.”

Lees meer »