Weerfenomeen El Niño maakt deze zomer mogelijk plaats voor La Niña: “Hierdoor kan een natter voorjaar gevolgen hebben voor onze zomer”

Het weerfenomeen El Niño, waarbij de Stille Oceaan warmer wordt en daardoor overstromingen of droogtes ontstaan in de omliggende regio’s, komt deze zomer mogelijk tot zijn einde. De weerorganisatie van de Verenigde Naties (VN) heeft aangekondigd dat het misschien plaats zal maken voor het weerfenomeen La Niña, wat het omgekeerd is van El Niño. De vraag is natuurlijk of het weerfenomeen ook gevolgen heeft voor ons. We vroegen het aan onze wetenschapsexpert Martijn Peters. 

Meer krantenkoppen in België

Appartement onbewoonbaar na keukenbrand in Westkapelle

Maandagavond rond 23 uur is brand uitgebroken in de keuken van een appartement in de Westkapellestraat in Westkapelle bij Knokke-Heist. De schade in de keuken is groot waardoor het appartement onbewoonbaar is.
The post Appartement onbewoonbaar na keukenbrand in Westkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Game Mania vraagt faillissement aan: winkels vanaf dinsdag dicht

Game Mania heeft het faillissement aangevraagd, nadat er geen overnemer gevonden werd. Dat meldt het bedrijf maandagavond in een persbericht. Eind juni had de winkelketen bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd en gekregen en was Game Mania op zoek gegaan naar een overnemer.
The post Game Mania vraagt faillissement aan: winkels vanaf dinsdag dicht appeared

Lees meer »

Luchthaven Tel Aviv schrapt vluchten tijdens algemene staking

De Amerikaanse regering werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te komen. Als dit niet lukt, kan dat betekenen dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit de onderhandelingen. Dat hebben anonieme regeringsfunctionarissen tegen ‘The Washington Post’ gezegd. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

“Zelensky zou in 2022 verlies van Donbas en Krim aanvaard hebben”: Boris Johnson trapt opnieuw in val van Russische komieken

Boris Johnson is opnieuw het slachtoffer geworden van een telefoongrap. Op de beelden is te zien hoe de Britse ex-premier zijn inkijk geeft op de oorlog in Oekraïne. Hij spreekt vrijuit en is zich duidelijk van geen kwaad bewust. “Premier Zelensky zou in 2022 het verlies van de Donbas en de Krim aanvaard hebben, op voorwaarde dat zijn land bescherming

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »