Vrouw voor de helft verlamd na partnergeweld in Dudzele: dader riskeert drie jaar cel

Een Portugese Bruggeling riskeert drie jaar cel nadat hij zijn echtgenote bij de keel greep en met het hoofd tegen een muur duwde. De 53-jarige vrouw kreeg een paar uur na het geweld een beroerte, waardoor de linkerkant van haar lichaam verlamd is.

Op 14 december vorig jaar kwam te politie tussenbeide in een zware ruzie tussen S.G. (54) en zijn vrouw in Dudzele. De verwondingen bij het slachtoffer leken mee te vallen, maar een paar uur later belandde ze met een beroerte in het ziekenhuis. Pas op 4 januari kon de Portugese vrouw verhoord worden en verklaarde ze dat haar man haar bij de keel had gegrepen waardoor ze tijdelijk geen adem meer kreeg. Maar ze had zich kunnen loswrikken en verschanste zich in haar wagen.

De gevolgen van de beroerte waren niet min. “De linkerhelft van haar lichaam is nog steeds verlamd”, pleitte advocate Nadia Lorenzetti. “Zij was al jaren het slachtoffer van geweld en wenst niet langer met de beklaagde geconfronteerd te worden. Daarom is zij hier vandaag ook niet persoonlijk aanwezig. Deze feiten waren voor mijn cliënte de druppel. Na ruim dertig jaar huwelijk heeft zijn de echtscheiding aangevraagd.”

Volgens de wetsdokter staat het vast dat de beroerte het gevolg was van het geweld. De procureur vroeg drie jaar effectieve celstraf.

S.G. zit sinds 10 januari in voorhechtenis, nadat ook de kinderen van het koppel het partnergeweld bevestigden. Zijn advocate drong aan op voorwaarden. “Mijn cliënt deelde een duw uit tijdens een banaal conflict na een teambuilding”, pleitte Emma Declerck. “Hij moet zijn agressie- en drankprobleem aanpakken.” De Brugse strafrechtbank doet uitspraak op 24 juni. (AFr)

The post Vrouw voor de helft verlamd na partnergeweld in Dudzele: dader riskeert drie jaar cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam

Tijdens een infomoment op woensdag 26 juni, heeft ’t Saam haar ambitieuze plannen voor een nieuwe schoolcampus gepresenteerd. Een 80-tal geïnteresseerden waren aanwezig op het infomoment. Deze nieuwe campus zal de krachten van de huidige locaties bundelen om een innovatieve en toekomstgerichte leeromgeving te creëren.
The post Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam appeared first

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Nu nog zonnig, maar vanavond slaat het weer om: felle onweersbuien op komst, grote hagelstenen en mogelijk tornado’s verwacht in grensstreek

Op dit moment schijnt het zonnetje nog, maar vanavond en vannacht trekken felle onweersbuien over delen van België. Het KMI waarschuwt met code oranje in het zuiden van het land. Ook in Vlaanderen houden we het niet overal droog, maar vooral in onze buurlanden dreigt het weer helemaal om te slaan. “Belgische toeristen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming,

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van Huybrechts en Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste Loop van de Rostn op Kachtem Ommegang: “Attentie voor alle deelnemers”

Op vrijdagavond 28 juni organiseert Ivac samen met de Bende van de Rostn voor het eerst het loopevent ‘Loop van de Rostn’ tijdens het kermisweekend van Kachtem Ommegang. Ivac wenste op vrijdagavond te organiseren en de Bende van de Rostn zocht nog naar een sportief event op vrijdagavond. Door de handen in elkaar te slaan hadden beide verenigingen een oplossing

Lees meer »

Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan 80 jaar in het tafeltennis

Rainier Verhoest en Saskia Aneca leerden elkaar als jonge tafeltennissers kennen. Nadat ze elk hun eigen weg gingen bracht de sport hen nadien weer samen en nu maken ze samen deel uit van TTC Drive in Oostende. De club organiseert in juli naar jaarlijkse traditie de zomercriteria ‘Oostende beweegt’.
The post Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan

Lees meer »

Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende

Als gevolg van een groot waterlek is er vanmorgen een zinkgat ontstaan in de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van huisnummer 749. Farys is op de hoogte en startte intussen met dringende herstellingswerken. De situatie wordt op de voet opgevolgd.
The post Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »