Vernieuwde sporthal opent de deuren: “Dit mogen we gerust een baanbrekende realisatie noemen”

Koekelare De vernieuwde sporthal werd feestelijk ingehuldigd. Dat werd op heel wat enthousiasme onthaald. “Het is een prachtige realisatie en ik ben quasi zeker dat we hier in Koekelare een voorloper zijn”, klinkt het. Een halve eeuw nadat de eerste gemeentelijke sporthal in gebruik werd genomen, mag de gemeente opnieuw trots zijn op deze nieuwe stap.

De eerste gemeentelijke sporthal dateert van 1976 en was destijds een controversieel project voor een gemeente met slechts 7.500 inwoners. Het project stuitte toen op veel weerstand, maar dankzij de inzet van mensen zoals de toenmalige schepen van sport, Roger Meersseman, kon het uiteindelijk gerealiseerd worden. Burgemeester Lansens sprak zijn voldoening uit dat Meersseman, als één van de drijvende krachten achter het oorspronkelijke project, aanwezig was bij de opening van de vernieuwde sporthal. Hij prees de visie en het doorzettingsvermogen van de pioniers die het sportcentrum destijds tot stand brachten. Het gemeentelijke sportcentrum heeft sindsdien een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De aanvankelijke ruime grond is volledig benut met tal van sportvoorzieningen die in de loop der jaren zijn toegevoegd. In 2012 werd een tweede sporthal geopend om aan de groeiende vraag naar sportfaciliteiten te voldoen. Nu, twaalf jaar later, is de oudste sporthal grondig gerenoveerd om te voldoen aan de moderne eisen en verwachtingen van sporters en bezoekers. De renovatie van de sporthal werd bemoeilijkt door de coronapandemie en de wereldwijde economische crisis. Deze uitdagingen leidden tot aanzienlijke vertragingen, schaarste aan materialen, stijgende prijzen en weinig interesse bij aanbestedingen. Uiteindelijk werd er 3,3 miljoen euro uitgetrokken voor het project, aanzienlijk meer dan oorspronkelijk gedacht.

Lokaal Klimaatproject 2021

Hoewel er geen subsidies beschikbaar waren voor de bouw of renovatie van sporthallen, werd het project wel erkend als ‘lokaal klimaatproject 2021’ door de provincie West-Vlaanderen, wat een subsidie van 100.000 euro opleverde voor energie-efficiënte maatregelen. Daarnaast werd er 50.000 euro ontvangen uit het Klimaatfonds van EFIN, een vennootschap actief in hernieuwbare energie, voor het bevorderen van duurzame initiatieven. Voor de vernieuwing van het hoofddak werd nog eens 175.000 euro uitgetrokken.

De burgemeester benadrukte dat Koekelare nu beschikt over een uitstekend uitgerust sportcentrum met twee sporthallen en diverse buitensportfaciliteiten, gelegen in een prachtig groen kader. Hij sprak zijn waardering uit voor iedereen die aan het project heeft bijgedragen, in het bijzonder Evelien Denecker van de sportdienst en schepen van sport Jan Lievens.

De burgemeester sloot af met de woorden: “Met deze totaal vernieuwde sporthal hebben we een forse stap voorwaarts gezet voor de komende decennia.”

Pablo van VC Dakwerken Maekelberg deelde zijn enthousiasme over de vernieuwde sporthal: “Gedurende de werken had het lokaal bestuur containers voorzien, volledig ingericht en met warm water, om ons om te kleden en te douchen. Nu maken we elke zondagmorgen gebruik van de vernieuwde sporthal. Het is een prachtige realisatie en ik ben quasi zeker dat we hier in Koekelare een voorloper zijn. De verwarmingstechnieken zijn voorzien van de nieuwste innovaties terwijl de kleedkamer een prestigieuze indeling en luxueuze afwerking hebben.”

Prachtig initiatief

Guido Wauters, voorzitter van de sportraad, vult aan: “De renovatie van het sanitair en de kleedkamers is een prachtig initiatief. Ik hoop dat er in de volgende legislatuur budget wordt vrijgemaakt voor de vernieuwing van de cafetaria. Het zou een aanzienlijke verbetering zijn als er boven de cafetaria een indoortribune wordt gebouwd, zodat supporters niet langer met hun schoenen door de zaal hoeven te lopen en deze onnodig bevuilen.”

The post Vernieuwde sporthal opent de deuren: “Dit mogen we gerust een baanbrekende realisatie noemen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »

‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort

Tot op het allerlaatste moment legden zowat 180 werklui de laatste hand aan het stadhuis. Wij lieten enkele mensen die de voorbije twee jaar van dichtbij betrokken waren bij de realisatie van de (ver)nieuwbouw hun favoriete plekje aanduiden.
The post ‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort appeared first on

Lees meer »

Twee comebacks, een ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof zijn honderden bestormers van Capitool ten onrechte aangeklaagd voor ‘belemmering’

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld in het voordeel van de voormalige politieagent Joseph Fischer, die betrokken was bij de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Volgens het Hof hebben federale aanklagers honderden bestormers van het Capitool ten onrechte aangeklaagd voor obstructie of ‘belemmering’. Volgens het Openbaar Ministerie zal het oordeel de straffen van de bestormers niet ongedaan maken,

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »