Verloren kogel van Niels Destadsbader zorgt voor grote paniek tijdens première ‘14-18′: “Op nippertje geen showstop”

Het publiek heeft er niets van gemerkt, maar achter de schermen was er zondagmiddag even serieuze paniek tijdens de première van ‘14-18′. De voorstelling dreigde stilgelegd te worden toen Niels Destadsbader, die soldaat Albert speelt, een kogel verloor tijdens het herladen van zijn geweer. 

Meer krantenkoppen in België

Leden carnavalsgroep raakten zwaar verbrand bij gasontploffing op eetfestijn, crowdfunding biedt soelaas: “Benny is volledig ingepakt, als een mummie”

Dries Coppens (25) en Benny Verbustel (58) zijn op 25 augustus zwaar verbrand geraakt toen een gasfles ontplofte tijdens het eetfestijn van hun carnavalsgroep De Popollekes. Dries mocht al naar huis, Benny ligt nog steeds in het ziekenhuis. “Hij is volledig ingepakt, als een mummie.” De Popollekes zijn een steunactie gestart om Benny, Dries en hun families een hart onder

Lees meer »

Comeback van Cuesta na tien jaar zorgt weer voor opmerkelijke kunst in Tielt

Cuesta is terug. Op verschillende locaties in Tielt is de opbouw van acht kunstwerken deze week van start gegaan. En wie zich de vorige edities herinnert, weet dat het allesbehalve een klassieke ‘beeldenroute’ wordt. Zo komt straks in de Tramstraat een levensgrote kopie van de ajuinvormige spits van de Hallentoren. “Dat werk is een knipoog naar de fusie”, weet curator

Lees meer »

Bewakingsbeelden tonen moment dat brug instort in Dresden

De Duitse autoriteiten in de stad Dresden hebben camerabeelden vrijgegeven van de gedeeltelijke instorting van de Carolabrug. Het stuk van de brug waarop de tram rijdt en voetgangers passeren, viel dinsdagnacht in de Elbe. De brandweer kon snel ter plaatse komen en er vielen geen slachtoffers. De oorzaak van de instorting wordt onderzocht.

Lees meer »

Greet Depovere sluit een fase in haar toneelleven af

Greet Depovere zwaait in schoonheid af als voorzitter van het Arko Dorpstheater. Tijdens een verrassingsfeestje in hun lokaal aan de Broederschool in de Brugstraat werd Greet terecht in de bloemetjes gezet. Volgens bestuurslid Vincent Vancompernolle leidde Greet op een bekwame manier het gezelschap. “Zij was gedurende elf jaar de toegewijde voorzitter. Een toneelgezelschap leiden is
The post Greet Depovere

Lees meer »

N-VA wil dat Provincie zich voortaan enkel nog focust op haar kerntaken

N-VA West-Vlaanderen heeft haar kandidaten voor de provincieraadverkiezingen in de drie kieskringen voorgesteld. De kieskring Brugge-Torhout-Oostkust presenteert zich aan de kiezer met de voormalig Blankenbergse burgemeester Daphné Dumery als lijsttrekker. Lijstduwer is Axel Ronse, tevens lijsttrekker en kandidaat-burgemeester in Kortrijk en federaal parlementslid. Hij heeft ook een sterke verwevenheid met Brugge.
The post N-VA wil dat Provincie zich voortaan

Lees meer »

Volkskundemuseum heropent zaterdag: “Dit moet het meest familievriendelijk museum van Brugge worden”

Na een maandenlange sluiting heropent het Volkskundemuseum in Brugge op zaterdag 14 september zijn deuren. Het museum onderging noodzakelijke infrastructuurwerken, twee kamers kregen een volledig nieuwe en familievriendelijke invulling, met gezelschapsspellen.
The post Volkskundemuseum heropent zaterdag: “Dit moet het meest familievriendelijk museum van Brugge worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »