Opvallend veel coronavirus gemeten in Leuvens rioolwater

In het rioolwater van Leuven is opvallend veel coronavirus gemeten. Dat meldt het Rega Instituut van de KU Leuven, dat het rioolwater in de stad controleert op de aanwezigheid van SARS-CoV-2, zoals het virus in de wetenschap bekendstaat. Dat er nu weer veel van het virus in het rioolwater zit, betekent dat er weer meer mensen besmet zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »

Meer dan 100 klachten van seksueel misbruik tegen Sean ‘Diddy’ Combs: “Jongste slachtoffer is negen jaar”

Sean ‘Diddy’ Combs (54) wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van meer dan honderd mannen en vrouwen. Van deze slachtoffers zouden 25 minderjarig zijn geweest op het moment van het vermeende wangedrag, met het jongste slachtoffer van 9 jaar oud. Volgende maand worden 120 individuele rechtszaken gestart. Dit maakte advocaat Tony Buzbee namens de aanklagers bekend.

Lees meer »

Stadshostesses hebben een nieuwe outfit

Het was alweer een tijdje geleden dat de stadshostesses een nieuwe outfit hadden gekregen en daar werd zopas iets aan gedaan.
The post Stadshostesses hebben een nieuwe outfit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dienstencheques worden in de toekomst ook geïndexeerd (en zullen daardoor binnen 5 jaar opnieuw 1 euro duurder worden)

De nieuwe Vlaamse regering heeft al beslist dat de prijs van één dienstencheque stijgt van 9 naar 10 euro, maar in een gesprek met deze krant zegt Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) dat de prijs gekoppeld wordt aan de spilindex. Dat betekent dat een dienstencheque binnen vijf jaar hoogstwaarschijnlijk nog een euro duurder wordt.

Lees meer »

Morgen start assisenzaak tegen glazenwasser die liefdesrivaal doodde: “Weduwe gaat heel moeilijk proces tegemoet”

Dinsdag start in Gent het assisenproces tegen de 40-jarige Stijn M. In de zomer van 2022 schoot hij in Eksaarde zijn liefdesrivaal Frank D. dood en verschanste zich daarna in het huis van zijn slachtoffer. “Hij blijft erbij dat de schoten accidenteel waren. Maar mijn cliënte gelooft daar niets van”, zegt Walter Van Steenbrugge, advocaat van de weduwe en de

Lees meer »

Veel wissels, zelfs coalitiewissel in Blankenberge

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 27 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Blankenberge, zetelen er vandaag nog 18 in de gemeenteraad.
The post Veel wissels, zelfs coalitiewissel in

Lees meer »

Miljoenen Belgen hebben te weinig natuur in hun buurt

Er is een zorgwekkend tekort aan natuur en bomen in de Belgische stads- en dorpskernen. Dat blijkt vandaag uit een analyse van Greenpeace België op basis van een kaart ontwikkeld door DataLab, een collectief van datawetenschappers. Vooral minder gegoede gemeenten scoren ondermaats.

Lees meer »

Thomas krijgt makeover tijdens ‘Blind Getrouwd’ huwelijksreis in Mexico: “Karlien mag kiezen wat ermee gebeurt”

In de categorie ‘zaken die je zeker moet gedaan hebben op huwelijksreis in Mexico’: je kersverse echtgenoot restylen. Het is dan misschien geen mainstream activiteit, maar blind trouwen is dat ook niet. Karlien en Thomas trekken Mexico City dan ook in met een missie: een nieuw kapsel voor Thomas, die het lot van zijn lokken in de handen legt van

Lees meer »

Sekssymbool, dierenrechtenactiviste, maar ook raciste: zo verging het Brigitte Bardot (90) na het einde van haar filmcarrière

Het leven van filmster Brigitte Bardot (90), de meest sexy vrouw van haar generatie, leest als een dieptragische roman. ‘Story’ blikt in twee delen terug op haar leven. Van haar luxueuze jeugd over haar desastreuze relaties tot het schandaal die haar een fikse boete en bijna een celstraf heeft opgeleverd. Want nadat ze abrupt een punt had gezet achter haar

Lees meer »

Deloitte België plant 900 aanwervingen

Deloitte België wil in zijn boekjaar 2024-2025, dat op 31 mei afloopt, zo’n 900 nieuwe mensen aanwerven. Deels gaat het om de vervanging van vertrekkers, deels om een uitbreiding van het personeelsbestand, zegt het audit- en consultancybedrijf bij de voorstelling van zijn jaarresultaten.

Lees meer »

Toch koers tijdens de kermis

Door het afhaken van De Sint-Ritatrappers zag het er naar uit dat er géén koers meer zou zijn tijdens Moerkerke Kermis. Gelukkig zetten Wouter Moeraert, Wim Goudesaboos en Frank Lehouck er toch nog hun schouders onder. “Met onder meer een tandemkoers willen we het ook wat ludiek maken en openstellen voor iedereen”, klinkt het.
The post Toch koers tijdens

Lees meer »