Omgeving van Noordstraat in Roeselare opgeschrikt door gas- en waterlek: Watergroep, Fluvius en brandweer ter plaatse

Door een ondergronds gas-en waterlek in Roeselare werd de Noordstraat, tussen de Désiré Mergaertstraat en de Sint-Amandsstraat, maandagochtend omstreeks 10 uur afgesloten voor alle verkeer.

De brandweer werd maandagochtend omstreeks 10 uur opgeroepen naar de omgeving van het Noordhof. Op de Noordstraat, een belangrijke invalsweg naar het centrum van Roeselare, stond plots een hoeveelheid water. Onder het wegdek was er een waterlek ontstaan. Door een grondverschuiving werd ook een gasleiding geraakt en ontstond er ook daar een lek. De brandweer en politie sloten onmiddellijk de Noordstraat, tussen de Désiré Mergaertstraat en de Sint-Amandsstraat, af. De perimeter werd ook uitgebreid naar een gedeelte van de Kokelaarstraat. “De nutsmaatschappijen en hulpdiensten werden onmiddellijk op de hoogte gebracht en doen het nodige”, aldus burgemeester Kris Declercq (CD&V) die snel op de hoogte werd gebracht van hetgeen er gaande is.

Water eerst koken

Woningen in de omgeving van de plaats waar het waterlek ontstond beschikten een tijdlang niet over water. “De bewoners van de Noordstraat kunnen water verkrijgen via de waterstandpijp op de hoek van de Kokelaarstraat en de Noordstraat. Het water kan niet direct gedronken worden, maar dient eerst gekookt te worden”, aldus de burgemeester. De Watergroep, Fluvius en de brandweer zijn momenteel nog volop bezig met het oplossen van het probleem. Een kraan werd inmiddels ingeschakeld om het wegdek open te breken en zo het gas- en waterlek te herstellen.

Ondertussen vragen brandweer en politie het verkeer dat niet ter plaatse moet zijn om via een andere weg hun bestemming te bereiken. Bewoners die binnen de perimeter wonen, worden door mensen van de brandweer begeleid naar hun woning.

The post Omgeving van Noordstraat in Roeselare opgeschrikt door gas- en waterlek: Watergroep, Fluvius en brandweer ter plaatse is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »

Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien?

Op zaterdag 29 juni, omstreeks 22.30 uur, verliet de 85-jarige Michel Lion zijn woning gelegen in de Zeelaan in Koksijde. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »

Sociale kruidenier, fietsbieb en babytheek binnenkort onder één dak in Izegem

De stad Izegem bundelt na de zomer zijn fietsbieb, babytheek en sociale kruidenier De Stamper onder één dak. De stad vond daarvoor een geschikte locatie in het voormalige pand van Focus Brandstore langs de Roeselaarsestraat. Het initiatief krijgt de toepasselijke naam Circuliz.
The post Sociale kruidenier, fietsbieb en babytheek binnenkort onder één dak in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

35ste editie van Grensrock succesvol van start

En ze zijn vertrokken! Onder een stralende zon wist het Park Ter Walle in Menen zich te vullen, voor de eerste avond van Grensrock. De combinatie van het weer en een ijzersterke affiche, wist zowel vriend als vijand te overtuigen. Het volledige terrein stond in geen tijd bomvol.
The post 35ste editie van Grensrock succesvol van start appeared first

Lees meer »

“We brengen zowel traditionele als vernieuwende volksmuziek”: Rik Couchez is algemeen coördinator folkfestival Gooikoorts

Het zijn drukke tijden voor Rik Couchez. De Deerlijkse muziekfanaat in hart en nieren staat in voor de algemene coördinatie en programmatie van het folkfestival Gooikoorts, dat plaatsvindt in het Vlaams-Brabantse Gooik. “Hoogtepunten genoeg. De Ierse groep Ziggy is voor de eerste keer te gast op Belgische bodem”, blikt hij vooruit.
The post “We brengen zowel traditionele als vernieuwende

Lees meer »

Beruchte tafelschuimer met voorliefde voor zware streekbieren daagt opnieuw niet op voor nieuw proces

Beruchte tafelschuimer Bart V. (46) uit Kortrijk daagde niet op voor een nieuw proces wegens flessentrekkerij in Kortrijk. Voor vier onbetaalde rekeningen in Kortrijk en Gent riskeert hij zes maanden celstraf en een boete van 4.000 euro.
The post Beruchte tafelschuimer met voorliefde voor zware streekbieren daagt opnieuw niet op voor nieuw proces appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »

Natalia viert na korte pauze 20 jaar op podium: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »