Mazelen gevonden in rioolwater van Leuven: “Wijst op meerdere besmettingen in de regio”

Het mazelenvirus is opgedoken in het rioolwater van Leuven. "Zorgwekkend, want dat betekent dat er al meerdere mensen in de regio besmet zijn met het virus", zegt Elke Wollants van het medisch onderzoekscentrum het Rega Instituut van de KU Leuven. 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Er stonden heel wat straffe renners aan de start op het WK… Maar eentje bleek nog net iets straffer…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Asielhonden in beeld brengen zodat ze een grotere kans hebben op een warme thuis”: Els wil met fotoshoots dierenasiel in Zwevegem steunen

Ter gelegenheid van Werelddierendag zet hondenfotografe Els Verhelst een actie op poten om asieldieren te helpen. Van iedere tussen 4 en 12 oktober geboekte fotoshoot, gaat 10% naar het dierenasiel in Zwevegem.
The post “Asielhonden in beeld brengen zodat ze een grotere kans hebben op een warme thuis”: Els wil met fotoshoots dierenasiel in Zwevegem steunen appeared first on

Lees meer »

Provinciedomein Palingbeek telt jaarlijks 270.000 bezoekers en is vooral populair bij rustzoekers en natuurliefhebbers

Het provinciedomein Palingbeek in Ieper verwelkomde in periode september 2023 tot en met augustus 2024 zo’n 270.000 bezoekers. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Westtoer in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen. Het is een populair domein voor rustzoekers en natuurliefhebbers waar bezoekers graag komen om te wandelen. Over het algemeen zijn bezoekers ook erg tevreden en geven ze het

Lees meer »

KFC Poperinge (2B) heeft nog steeds een perfect rapport: “Na het komende vierluik zijn we een stuk wijzer”

De sfeer is weer opperbest bij KFC Poperinge. Met 15 op 15 staan ze zes punten voor op de tweede. Toch blijven ze voorzichtig met het uitspreken van ambities. De komende weken volgen enkele serieuze testen, met zaterdag de trip naar VK Langemark-Poelkapelle.
The post KFC Poperinge (2B) heeft nog steeds een perfect rapport: “Na het komende vierluik zijn

Lees meer »

Hubert, die “niet bezig is met zichzelf”, voor Europese clash met Sociedad: “Zal pas heel tevreden zijn als we goed spelen én winnen”

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Voorbereidende werken Sint-Bertinusstraat gaan van start

Eerstdaags starten de nutsmaatschappijen met de voorbereidingen voor de heraanleg van de Sint-Bertinusstraat in Poperinge. Dat werd bekendgemaakt tijdens de gemeenteraad van maandagavond.
The post Voorbereidende werken Sint-Bertinusstraat gaan van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sorteerstraatje voor inwoners verkaveling Eendrachtstraat in Wervik is een primeur voor de regio

Bewoners van de nieuwe verkaveling in de Eendrachtstraat in Wervik maken voortaan gebruik van een sorteerstraatje voor hun afval. Meteen een primeur voor afvalintercommunale Mirom Menen. “Het gaat om een proefproject voor ondergrondse inzameling van huishoudelijk afval”, zegt directeur Kristof Moeyaert.
The post Sorteerstraatje voor inwoners verkaveling Eendrachtstraat in Wervik is een primeur voor de regio appeared first on

Lees meer »

Imker Bart Vandepoele wint de Zilveren Zeekoet

Natuurwerkgroep De Zeekoet heeft Bart Vandepoele uitgeroepen tot nieuwe laureaat van de vijfjaarlijkse Zilveren Zeekoet. Met de prijs wil de vereniging Bredenaars, die zich inzetten voor milieu en natuur, in de kijker zetten. Bart Vandepoele is imker en sinds enkele jaren trekker van De Week van de Bij. “Ik ben enorm vereerd met deze hulde”, liet de bescheiden Bart optekenen.

Lees meer »

Paardenzegening met unieke tocht langs het Moereveldpad

De 21ste paardenzegening op zondag 20 oktober vanaf 9 uur wordt bijzonder. De bijhorende ochtendlijke tocht voor paarden en koetsen mag namelijk uitzonderlijk het provinciale Moereveldpad volgen.
The post Paardenzegening met unieke tocht langs het Moereveldpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Annemie Vanzieleghem exposeert in Cultuurhuis De Keizer:“Kleur aan de wand om omgeving fris accent te geven”

Gedurende de maand oktober exposeert Annemie Vanzieleghem haar kunstwerken in Cultuurhuis De Keizer in Lichtervelde. “Geen kunst met diepe theorieën, maar een poging om met kleur aan de wand onze omgeving een fris accent te geven”, zegt Annemie.
The post Annemie Vanzieleghem exposeert in Cultuurhuis De Keizer:“Kleur aan de wand om omgeving fris accent te geven” appeared first on

Lees meer »