Dirk Himpe (68) overleden: 40 jaar medewerker van gemeente Wevelgem

In Wevelgem is Dirk Himpe (68) veel te vroeg overleden. Hij werkte maar liefst 40 (!) jaar lang voor de gemeente Wevelgem en zwaaide af als administratief hoofdmedewerker van de dienst feestelijkheden. Wie ooit een vlag, nadar of stoel nodig had, kende zonder twijfel Dirk Himpe.

Dirk begon op 21-jarige leeftijd bij de gemeente. Doorheen de jaren werkte hij zich op tot hoofd van de feestelijkheden. “Er is veel veranderd in de loop der jaren”, vertelde hij enkele jaren geleden in KW. “Niet alleen het aantal feestjes steeg, ook het aantal medewerkers. Vroeger had ik een heel ruim pakket: van verzekeringen tot signalisaties en ongevallen. Mijn telefoon stond nooit stil. Langzaam kwamen er collega’s bij en kon ik mij op de feesten concentreren.”

Graag onder de mensen

Hij hield ook van een goed feestje. “Ik ben er uiteraard altijd bij, en vaak als laatste”, klonk het toen. “Maar dat heeft ook met mijn werk te maken. Ik ben graag onder de mensen en ben blij dat ik door de jaren enorm veel nieuwe gezichten heb ontmoet.”

Gent-Wevelgem in 2019 was zijn laatste grote evenement. Op 1 mei ging hij dan op welverdiend pensioen. “In 1979 was ik in de voorbereiding op Gent-Wevelgem er al bij”, zei Dirk toen in de aanloop naar Saint-Vélo. “De dienst Feestelijkheden, dat was toen een kleine vrachtwagen en twee personen. ‘s Morgens op de dag van de wedstrijd plaatsten we enkele hekken en een aantal vlaggenmasten. Dat was het zowat. Oh ja, we moesten ook het spandoek ‘aankomst’ bevestigen en de finishlijn schilderen. Dat gebeurde een paar dagen vooraf.”

Dirk werd geboren in Wevelgem op 23 mei 1956 en was enige zoon van wijlen Maurice Himpe en wijlen Denise Develtere. Dirk was ongehuwd.

Het afscheid gaat door op donderdag 6 juni om 10 uur in de aula van Rouwcentrum Ghillemyn in Moorsele, Caesar Gezellestraat 60.

The post Dirk Himpe (68) overleden: 40 jaar medewerker van gemeente Wevelgem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaar­begin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Pluspunt voor de consument: de koopjesperiode belooft maandag meteen met stevige kortingen van start te gaan.

Lees meer »

Op de Mercator met afscheidnemend coördinator Caroline Elias: “Mijn hart ligt bij het Ensorinstituut”

Voor Caroline Elias (60) wordt het een bijzonder einde van het schooljaar, want ze gaat met pensioen. Ze was decennialang een erg betrokken coördinator in het Ensorinstituut (GO!). “Ik zou nu een sabbatjaar moeten nemen. Maar ik ken mezelf. Ik kan moeilijk stil zitten.” Caroline sloot een bijzondere loopbaan in het onderwijs in schoonheid af met de Ensorparade.
The

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

KIJK. Xandee zingt nog eens bij Qmusic na gezondheidsproblemen

Goed nieuws voor fans van Sandy Boets (45), bekend als Xandee. Naar aanleiding van de Foute 728 bracht de zangeres haar hit ‘1 Life’ in de studio van Qmusic. Eind april liet Xandee al weten dat ze, ondanks haar fysieke problemen, opnieuw ging optreden. “Ik wil de problemen achter mij laten.”

Lees meer »

Brusselse korpschef wil bredere aanpak van drugsgeweld: “Mensen zonder papieren aan het station: dat is een soort VDAB voor drugsbendes”

Om drugsgeweld aan te pakken, zoals de schietpartij in Sint-Gillis gisteren, moet je niet alleen kijken naar politie en justitie, vindt Jurgen De Landsheer, korpschef politiezone Brussel-Zuid. Een maatschappijbrede preventie tegen drugsgebruik en begeleiding van de "zwakke schakels in onze maatschappij", daarop moeten we inzetten, vindt hij.

Lees meer »

Tussen de ruïnes van Voehledar zijn de soldaten altijd op hun hoede

De ruïnes van Bachmoet zijn bekend, die van Voehledar veel minder. Nochtans is de aanblik er even troosteloos. Voehledar is een ­Oekraïens mijnstadje dat voor de oorlog zo’n 15.000 inwoners telde. Het ligt 40 kilometer ten zuiden van Donetsk. Al van in de verte zie je de stad liggen, want ze ligt op een heuvel in het midden van een

Lees meer »

Provincie en Vlaams Agentschap bakkeleien over materiaalkeuze voor heraanleg onveilige Brugse straat waar al fietser overleed

Het dubbelrichtingsfietspad in de Guido Gezellelaan in Brugge is onveilig. In september 2023 overleed een fietser na botsing met een andere tweewieler. Een veiliger oplossing is voorlopig niet in zicht, want het provinciebestuur en het Vlaams Agentschap voor Onroerend erfgoed bekvechten over het te gebruiken materiaal voor de aanleg van een fietsstraat.
The post Provincie en Vlaams Agentschap bakkeleien

Lees meer »