Assisen moord Caroline Kint – Volksjury uitgeloot op proces over doodslag in Kortrijk

Zeven vrouwen en vijf mannen zijn maandagnamiddag uitgeloot om in de volksjury te zetelen op het assisenproces tegen Athena Man (32) en Lorine De Witte (53). De beschuldigden moeten zich verantwoorden voor doodslag op Caroline Kint (65). Het slachtoffer werd in oktober 2021 in Kortrijk door Man met geweld van het leven beroofd.

Caroline Kint woonde in hetzelfde appartementsgebouw als de broer van Athena Man. Het slachtoffer zou al vaker haar beklag gedaan hebben over de overlast die haar overbuurman veroorzaakte in het pand langs de Minister Tacklaan in Kortrijk. De avond van 15 oktober 2021 zocht Athena Man het slachtoffer op. Kint kreeg rake klappen en schoppen op het hoofd, waardoor ze het bewustzijn verloor. De beschuldigde sleepte het lichaam vervolgens het appartement binnen. Dankzij een buurman waren de hulpdiensten snel ter plaatse, maar Caroline Kint overleed op 21 oktober in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Sindsdien zit Athena Man in voorhechtenis op verdenking van doodslag. Haar broer en twee medebeklaagden moeten zich op dinsdagnamiddag 4 juni voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor schuldig verzuim. Een buurvrouw van het slachtoffer moet wel voor het hof van assisen verschijnen. Lorine De Witte werd half december 2021 opgepakt en zat bijna vijf maanden in voorhechtenis. De beschuldigde zou Man vlak voor de feiten opgestookt hebben. Bovendien zou ze het slachtoffer aangewezen hebben en was ze getuige van de feiten. Athena Man gooide haar de portefeuille van Kint toe, al gooide De Witte die portefeuille onmiddellijk terug. In die omstandigheden staat enkel Athena Man terecht voor diefstal van de handtas van het slachtoffer.

Broer

Tijdens de preliminaire zitting werd beslist om in totaal 67 mensen als getuige op te roepen. De getuigenverhoren zullen daardoor tot en met donderdag 13 juni duren. De meest opvallende naam op de getuigenlijst is wellicht de broer van Lorine De Witte. De man heeft een erg zwaar strafblad en stond zelfs bekend als een van de gevaarlijkste gedetineerden van het land. Ondertussen werd hij geïnterneerd.

Op het assisenproces zal Athena Man verdedigd worden door meester Nina Van Eeckhaut en meester Raan Colman. Meester Filip De Reuse en meester Floor Ameye nemen de verdediging van Lorine De Witte op zich. Voor de nabestaanden van Caroline Kint treden meester Randall Huysentruyt, meester Kelly Decaluwé, meester Stijn Dewolf, meester Nancy Vanhee, meester Frank Cambien en meester Nicolaas Vinckier op. Een zoon van het slachtoffer stelde zich eveneens burgerlijke partij, maar heeft geen advocaat geraadpleegd. De man zou in theorie dus zelf vragen kunnen stellen aan de getuigen. De Veurnse afdelingsprocureur Patty T’Jonck neemt voor het eerst de rol van openbaar aanklager op zich.

Het proces gaat op vrijdag 7 juni echt van start met de voorlezing van de akte van beschuldiging door de procureur-generaal. Daarna zullen de beschuldigden verhoord worden door voorzitter Bart Meganck. De uitspraak wordt ten vroegste op vrijdag 14 juni verwacht. Athena Man en Lorine De Witte riskeren 30 jaar opsluiting.

Lees ook…

Vrouw (65) die neergestoken werd in Kortrijk na burenruzie overleden aan verwondingen – KW.be

Twee verdachten op weg naar assisen voor doodslag op Caroline Kint (65) uit Kortrijk – KW.be

The post Assisen moord Caroline Kint – Volksjury uitgeloot op proces over doodslag in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad na schorsing burgemeester Ward Vergote: “Verwachten een duidelijke toelichting”

De oppositiepartij NVAPlus pleit door de schorsing van burgemeester Ward Vergote (Visie) voor een extra gemeenteraad om de situatie en de komende stappen helder te maken voor alle inwoners. “We verwachten van de gemeente een duidelijke toelichting aan de raadsleden en de burgers over wat nu gaat volgen”, reageert Gert-Jan Hovaere.
The post Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’ op radio én tv: “Toen de baas me belde dacht ik: ik ben ontslagen”

Een feestelijke aflevering opgenomen in ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden uit pure onvrede zelf, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Maar het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere rock en punk”

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde studeerde dit schooljaar af aan MUDA, richting singer-songwriter. Voor haar zangexamen mocht ze optreden in Missy Sippy. Daarnaast zingt ze in de band Junkyjardpool, die deze zomer optreedt tijdens de Gentse Feesten.
The post Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Democratische zwaargewichten spreken steun uit voor Biden: “Je kunt al eens een slecht debat hebben”

De Democraten lijken de rangen te sluiten na het belabberde debat van president Joe Biden. Tijdens het debat met rivaal Donald Trump kwam Biden meermaals verward over. "Je kunt al eens een slecht debat hebben", reageert oud-president Barack Obama. Ook gewezen presidentskandidaat Hillary Clinton herhaalt haar steun. Biden zelf klinkt strijdvaardig: "Ik weet hoe ik de job moet doen."

Lees meer »

Voetbalbond verontschuldigt zich voor verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen”

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »