Veertigste verjaardag voor Italiëreizen van Scholengroep Sint-Rembert

Al precies 40 jaar, sinds 1984, trekt de Scholengroep Sint-Rembert met leerlingen uit het vijfde en zesde jaar secundair onderwijs in de paasvakantie voor een kleine twee weken naar Italië. Dit jaar reisden er 349 leerlingen en 35 begeleiders mee, verdeeld over acht groepen en evenveel bussen.

Er werden bezoeken gebracht aan onder andere Milaan, Pisa, Firenze, Siena, Orvieto, Rome, Paestum, Pompeï, Napels, Assisi en Venetië. De Italiëreizen, die tweejaarlijks plaatshebben, zijn in 1984 van start gegaan onder impuls van de priesters Geert Morlion en Renaat Desmedt, die toen aan de scholengroep lesgaven. Daarna hebben de broers Noël Vandecasteele en wijlen Roland Vandecasteele, beiden eveneens leraar, vele jaren een belangrijke rol gespeeld in de voorbereiding en de begeleiding van het meerdaagse initiatief. Tijdens de eerste edities stonden Napels, Pompeï, Paestum en Venetië nog niet op het programma.

Uniek is dat op bijna alle plaatsen de leraren zelf gidsen. Er komt daardoor bijgevolg heel wat inhoudelijke voorbereiding aan te pas. Meerdere leerkrachten hebben Italiaans gestudeerd of doen dat nog altijd om de reis nog beter te kunnen begeleiden. Om de veertigste verjaardag te vieren, werd er zopas een feestelijke receptie voor alle medewerkers georganiseerd. (foto JS)

The post Veertigste verjaardag voor Italiëreizen van Scholengroep Sint-Rembert is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers doet verslag vanop de plek waar Nasrallah gedood werd: “In mijn carrière nooit zoiets gezien”

Robin Ramaekers, onze man in Beiroet, was lang voordat CNN of BBC er waren als eerste oorlogsjournalist op de plaats waar vrijdag Hezbollah-kopstuk Hassan Nasrallah bij ongeziene Israëlische bombardementen werd gedood. Als eerste en tot dusver enigen waren hij en cameraman Stijn De Smet getuige van de ravage en de emoties ter plaatse. Zijn relaas: “Plots stonden we op de

Lees meer »

BEKIJK – Dartsende peuter uit Zwevegem gaat viraal op TikTok: “Meer dan 50 miljoen views”

De kleine Léano Vanneste uit Zwevegem gaat viraal met zijn dartskunsten op TikTok. De peuter probeert professionele dartsspelers van op de televisie na te doen en neenmt exact dezelfde houding aan, wanneer hij met z’n magnetische pijltjes msijt. Een van de filmpjes, die door papa Jelle Vanneste werden gedeeld, haalde al meer dan 50 miljoen views wereldwijd.
The post

Lees meer »

Vrijwilligers ruimen 1.200 liter zwerfvuil

Mooimakers Oostkamp organiseerde twee zaterdagen op rij twee activiteiten waarbij vrijwilligers werden opgeroepen om mee te helpen zwerfvuil langs de staat op te ruimen. Ongeveer 1.200 liter afval werd er tijdens de twee opruimacties opgeraapt in het centrum van Oostkamp en Ruddervoorde. “We weten dat 77 procent van de bevolking zich ergert aan zwerfvuil en
The post Vrijwilligers ruimen

Lees meer »

Orgelkring Chamade viert 25ste verjaardag met bijzonder concert

Dit weekend viert orgelkring Chamade haar 25ste verjaardag. In dit jubileumjaar staat een bijzonder slotconcert van de jaarlijkse septemberconcertreeks op het programma. “We brengen Belgian Brass Soloists naar Tielt”, vertelt een trotse Tom Hoornaert, die ook zijn 25ste verjaardag als organist in Tielt viert.
The post Orgelkring Chamade viert 25ste verjaardag met bijzonder concert appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niets maakt mij gelukkiger dan spelen”: Charline Catrysse schittert in ‘Dolly’ van Het Prethuis

Dit najaar pakt Het Prethuis uit met de komedie ‘Dolly’, met onder meer nieuwkomer Charline Catrysse. Afgelopen zomer stond de goedlachse actrice uit Nieuwpoort nog op de planken van de Studio 100-musical ‘14-18’. “Dit stond al lang op mijn bucketlist!”
The post “Niets maakt mij gelukkiger dan spelen”: Charline Catrysse schittert in ‘Dolly’ van Het Prethuis appeared first on

Lees meer »

Brandweer rukt uit met duiker om dode ree uit vaartje te halen

De brandweer moest zaterdagavond uitrukken nadat een ree gespot werd in het water van het vaartje in Oostkerke (Diksmuide). Het dier bleek helaas al overleden te zijn en werd uit het water gehaald.
The post Brandweer rukt uit met duiker om dode ree uit vaartje te halen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Israël heeft geen bestaansrecht en Holocaust is grotendeels verzonnen”: wie is de koelbloedige leider achter Hezbollah, Hassan Nasrallah?

Als Libanon straks weer platgewalst wordt, dan is dat voor een groot deel te wijten aan Hassan Nasrallah (64). Want het is diens haat voor Israël die heel zijn land meesleurt in tomeloos geweld. Wie is de man die Hezbollah al drie decennia leidt en vrede met de Joden verwerpt? Een ijzige kerel, zo bleek toen zijn eigen zoon stierf.

Lees meer »

“Onze school is de enige plek waar ik gewoon Marthe kan zijn”: wie is Sinerjey, de man die al vijf jaar achter Marthe staat?

Een jongen of meisje, dat blijft geheim. Maar de baby van Marthe De Pillecyn (28) en Sinerjey Meyfroodt (35) zal zonder twijfel gevoel voor ritme hebben. Meer dan twintig jaar al runt de papa in spe zijn eigen dansschool – intussen met zijn K3’tje mee aan boord – en groeide hij uit tot één van Vlaanderens grootste choreografen. Achter de

Lees meer »

VS: Israël voert momenteel “beperkte grondoperaties” uit in Libanon

Israël voert “momenteel” “beperkte grondoperaties” uit in Libanon. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandagavond bevestigd na berichtgeving door ‘The Washington Post’. Israël heeft niet publiekelijk bevestigd dat er een aanval aankomt. Wel zei de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant dat een nieuwe fase aanstaande is in de strijd met Hezbollah. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »