‘Superhelden in symfonie’ steunen strijd tegen kinderarmoede

Elke donderdag komt meester Harold Debusschere naar de kleuters en peuters van basisschool W’IJzer in Diksmuide om hen de eerste muzikale stappen te leren zetten. Het resultaat was onlangs te zien op het grote podium van cultuurcentrum Kruispunt in Diksmuide.

De school koppelde er ook een goed doel aan vast. Het project op school dat Harold begeleidt, heet Children Musical Laboratory en omvat het aanleren van liedjes, vingeroefeningen en het musiceren zelf. “De allerjongsten ontdekken zo de kracht van muziek, maar werken ook aan hun fijne en grove motoriek, trainen hun geheugen en ontwikkelen discipline”, somt directeur Charlot Van D’huynslager de voordelen op.

“Harold komt ook wekelijks in het eerste en tweede leerjaar waar de kinderen na schooltijd bij hem muziek kunnen volgen.” De peuters en kleuters toonden aan hun ouders en grootouders wat ze al geleerd hebben tijdens ‘Superhelden in Symfonie’. De voorstelling bracht 1.000 euro op voor de kinderarmoedestichting Pelicano.

(GUS/foto W’IJzer)

The post ‘Superhelden in symfonie’ steunen strijd tegen kinderarmoede is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Regi en Kristel verwachten hun eerste kindje samen

Regi Penxten (48) en Kristel Hubeny (35) deelden dinsdag heuglijk nieuws met de wereld op hun sociale media. “Mini… sun break!” met daarbij foto’s die boekdelen spreken: ze verwachten hun eerste kindje samen. Regi reageerde zelf alvast gevat op hun eigen mededeling: “Goed zaad”.

Lees meer »

Degradatie Eendracht Aalst doet ook 3 andere clubs naar lagere reeks zakken: “Onbegrijpelijk hiervoor afgestraft te worden”

Het is nu definitief: Eendracht Aalst degradeert naar 1e provinciale. De club werd kampioen in 2e nationale en zou dus naar 1e promoveren, maar kreeg geen licentie voor de nationale reeksen door allerlei problemen binnen de club. De club ging niet in beroep, dus dat betekent dat Aalst nu naar 1e provinciale gaat. Maar dat brengt natuurlijk een domino-effect met

Lees meer »

KIJK. Marie Verhulst heeft date met Jef bij ‘Sneeuwwitje’ en Julie Vermeire doet oproep aan Studio 100

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »