Rita en Ivan uit Wenduine klinken op gouden huwelijksgeluk: “Ivan vroeg mij ten dans op ‘Zeven anjers, zeven rozen’”

Ivan Ipskamps en Rita Declerck hebben op vrijdag 24 mei hun vijftigste huwelijksverjaardag gevierd.

Ivan Ipskamps werd geboren op 11 juni 1949 en is opgegroeid in Oostende, Rita is afkomstig van Klemskerke en zag daar het levenslicht op 14 september 1950. Ivan is het grootste deel van zijn loopbaan politieagent geweest in Wenduine. Hij begon in 1980 en was eerst wijkagent, later inspecteur.

Rita werkte voor een kantoor in Oostende dat zich bezighield met douaneformaliteiten en scheepsbevrachtingen. “Later bleef ik thuis om voor onze dochter Claudia te zorgen, als huisvrouw of homemanager, dat klinkt wat chiquer”, glimlacht Rita.

Ze leerde haar man destijds kennen in Oostende, op een fuif voor het goede doel. “Hij vroeg mij, zoals dat toen gebruikelijk was, ten dans op Zeven anjers, zeven rozen”, vervolgt Rita. Ivan en Rita kregen hun dochter Claudia in 1977. Samen met haar man Jan Verhelle zorgde zij voor drie kleinkinderen: Lotte (20), Addis (14) en Janneke (11).

Rita en Ivan gaan nog graag eens lekker uit eten, en ze houden ook van fietsen en wandelen. “We maken geregeld een uitstapje naar Brugge. Samen genieten”, besluit Rita. Het echtpaar woont in de Walvisstraat. (WK)

The post Rita en Ivan uit Wenduine klinken op gouden huwelijksgeluk: “Ivan vroeg mij ten dans op ‘Zeven anjers, zeven rozen’” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Volg hier

Lees meer »

Een op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding

Uit de jaarlijkse evaluatie van de alternatieve loonvoordelen in 2022 blijkt dat de tweede pensioenpijler het belangrijkste voordeel blijft. Ook maaltijd- of ecocheques zijn populair, net als een tussenkomst in woon-werkverkeer. Maar liefst één op de zes werknemers ontvangt een fietsvergoeding, een stijging van 3 procent tegenover het jaar voordien.

Lees meer »

WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge

Het strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge pakt deze zomer uit met ‘Horizon’: een inclusief strandevenement dat niet alleen een gevoel van gemeenschap bevordert, maar tegelijkertijd twee goede doelen ondersteunt. Met exclusieve toegang tot een deel van het festivalterrein van WECANDANCE.
The post WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »