Meejuichen met Rode Duivels op groot scherm op het Marktplein: “We verwachten een glansprestatie”

Ook dit jaar is Ingelmunster de plaats bij uitstek om nagelbijtend de spannende matchen van de Rode Duivels te volgen op groot scherm. Vanaf 17 juni juichen we voor ons Belgisch voetbalelftal tijdens het EK 2024. Het gemeentebestuur slaat opnieuw de handen in elkaar met de lokale cafés en verenigingen om de voetbalfeestjes in goede banen te leiden.

Momenteel staan er al drie speeldata vast: België-Slovakije (maandag 17 juni om 18 uur), België-Roemenië (zaterdag 22 juni om 21 uur) en Oekraïne-België (woensdag 26 juni om 18 uur). Voor de andere speeldata is het afwachten of onze nationale ploeg doorstoot naar de achtste finale. De voetbalfanaten kunnen de matchen gezellig samen volgen op het Marktplein. Voor en na de wedstrijden wordt er een feestje gebouwd met een dj, die voor de nodige ambiance zorgt. De toegang is gratis, inschrijven op voorhand is niet nodig.

Spijs en drank

Café Ingel, Den Bockor, Riva, Den BP, De Fagot, ‘t Excuus, De Ermitage en de cafetaria van het sportcentrum baten samen de bar uit op het Marktplein. Ze schenken alle dranken in herbruikbare bekers. Krijg je honger van het vele feesten? Geniet dan van een lekkere hap bij een eetstandje van een lokale vereniging. “Ingelmunster zorgt voor de omkadering en de beleving, nu nog wachten op een glansprestatie van de Rode Duivels. Maar daar hebben we alle vertrouwen in”, zegt schepen van evenementen Trui Lambrecht.

“Om het voor iedereen veilig te houden is tijdens de uitzendingen alle verkeer verboden in de Gravinnestraat. Er is ook een verbod op vuurwerk, honden, rugzakken, vlaggenstokken, eigen dranken en glas. Zo zorgen we er samen voor dat het feesten voor iedereen leuk blijft.”

The post Meejuichen met Rode Duivels op groot scherm op het Marktplein: “We verwachten een glansprestatie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

“Ik begrijp niet wat hij net zei. Hijzelf volgens mij ook niet”: Biden en Trump botsen in vinnig (en soms kinderachtig) tv-debat

Amerikaans president Joe Biden (81) heeft donderdag tijdens een eerste tv-debat met Republikeins presidentskandidaat Donald Trump de hooggespannen verwachtingen volgens analisten niet kunnen inlossen. Biden kwam meermaals verward over en wist niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd nog een nieuwe ambtstermijn aankan. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten van de clash.

Lees meer »

Juf Mieke en meester Rik gaan met pensioen in Sint-Jozefsschool in Ieper

In de Sint-Jozefsschool in Ieper gaan Mieke Vandermarliere (59) en Rik Verhalle (61) eind juni met pensioen. Mieke is een fervent muzikant, speelt viool en piano en is actief in verschillende bands. Ze is ook de auteur van het schoollied.
The post Juf Mieke en meester Rik gaan met pensioen in Sint-Jozefsschool in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’: “Gert Verhulst heeft een belangrijke bijdrage geleverd”

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Burgemeester Vandenberghe countert ‘stemmingmakerij’ rond gemeentelijke financiën: “Bredene is financieel gezond”

Burgemeester Steve Vandenberghe bracht vorige week de blijde boodschap dat Bredene financieel kerngezond is. “We presenteren op het einde van de legislatuur een jaarrekening met 3,7 miljoen euro overschot en dat ondanks enorme investeringen in een nieuw woonzorgcentrum, sport- en zwembadcomplex en groen.” Niks van, vindt Vicky Dereere (Alternatief24): “Heel wat uitgestelde uitgaven komen straks als een boemerang terug.”

Lees meer »