Marc Bonte op de motorfiets voor rit tegen prostaatkanker

Voor de derde keer al heeft Marc Bonte (60) uit de Ruddervoordestraat deelgenomen aan The Distinguished Gentleman’s Ride. Dat is een rit voor klassieke en vintage motorrijders uit de hele wereld om geld in te zamelen voor het onderzoek naar prostaatkanker en de mentale gezondheid van mannen. Vorige zondag hebben om en bij de 110.000 rijders uit 958 steden in 105 landen alles samen 7 miljoen dollar ingezameld voor de genoemde doelen.

In België werden er ritten georganiseerd vanuit Gent, Antwerpen, Genk, Luik, Namen, Roeselare en Brugge. Marc koos voor laatstgenoemde stad als startplaats en legde er samen met 180 andere motorrijders een afstand van 70 km in groep af. Dat leverde een kleine 7.000 euro op, waarvan een bijdrage van 146 euro via Marc. “Met dank aan iedereen die een donatie heeft gedaan”, zegt hij. “Prostaatkanker is een vreselijke ziekte. Het is de meest voorkomende kanker bij mannen. Daarnaast is de mentale gezondheid een heel belangrijk aandachtspunt. Zelfdoding is de grootste doodsoorzaak onder mannen tussen de 20 en de 39 jaar.”

Agusta en Ducati

Marc heeft twee rode Italiaanse motorfietsen: een Agusta van drie jaar en een Ducati van veertien jaar. Beide tweewielers zijn hem dierbaar. “Ik heb met mijn Ducati aan de The Distinguished Gentleman’s Ride deelgenomen”, zegt hij. “In een deftig, vintage pak. We hadden geluk met het weer, want de hele dag stond de zon aan de hemel.”

Marc is lid van de MV Agusta Owners Club Benelux, een vereniging voor iedereen uit België, Nederland en Luxemburg die een Agusta heeft of erin geïnteresseerd is. “Tijdens onze clubritten draait het geenszins om snelheid”, zegt hij. “We willen op een rustige wijze genieten van de omgeving, onze motorfiets en elkaars gezelschap. Het is de bedoeling om volgend jaar met de hele club deel te nemen aan The Distinguished Gentleman’s Ride. Dat wordt top!” (JS)

The post Marc Bonte op de motorfiets voor rit tegen prostaatkanker is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Voetbalgeweld van dit kaliber zagen we hier nog nooit”: Supporters SK Beveren bekogelen politie met al wat ze maar kunnen vinden

Dat zwaar supportersgeweld ook in 1B mogelijk is, heeft de politie zaterdagavond in de straten van Beveren mogen ondervinden. Na de wedstrijd van SK tegen streekgenoot Lokeren-Temse probeerde een groep van zowat vijftig heethoofden de harde kern van de bezoekers te bereiken, tot agenten hen de doorgang versperden. Maar toen richtten ze hun agressie op al wat blauw was, met

Lees meer »

Beer doodt man die paddenstoelen plukt in Slovakije

In Slovakije is een man van 55 overleden nadat hij door een beer was aangevallen. Het slachtoffer was op het moment van de aanval paddenstoelen aan het plukken in een bos, samen met een andere persoon. Eerder dit jaar raakten in het land al verschillende mensen gewond na aanvallen door bruine beren.

Lees meer »

Portret van seksueel roofdier dat telkens aan de val wist te ontsnappen: de vele controverses rond Sean ‘Diddy’ Combs

‘It’s bad boy for life.’ De tekst van z’n grootste hit klinkt nu bijzonder wrang. Want Sean ‘Diddy’ Combs (54) blijkt niet simpelweg een bad boy, wel een seksueel roofdier van het ergste allooi. De rapper kijkt aan tegen meer dan honderd aanklachten voor seksueel misbruik, waarbij zelfs een kind van amper 9 jaar betrokken zou zijn. En zo is

Lees meer »

Raf Crabbe en Monique De Rudder zijn gouden paar

Raf Crabbe en Monique De Rudder, woonachtig op de Marktplaats in Moorslede, werden in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur. Het koppel viert op 5 oktober hun vijftigste huwelijksverjaardag.
The post Raf Crabbe en Monique De Rudder zijn gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marlène (70) sluit kapsalon in Vichte na 54 jaar: “Veel gelachen, maar er zijn ook traantjes gevloeid”

De cirkel is rond. Kapster Marlène Verraes (70) uit het Schaliënhof in Vichte heeft haar doel bereikt. Een rijkgevulde carrière van 54 jaar, waarvan 40 jaar haar eigen kapsalon en een voldaan einde op haar zeventigste. Een ‘geknipte’ job voor haar. “Geen enkele dag was er te veel aan”, zegt ze. “Mijn grote voldoening haalde ik uit mijn contente klanten

Lees meer »

Buitenschoolse opvang De Paddestoel opent de deuren in Sint-Michiels: “Nieuwbouw biedt ruimte aan 72 kinderen”

Buitenschoolse opvang De Paddestoel, gelegen aan de Sint-Arnolduslaan in Sint-Michiels, heeft vrijdag de deuren geopend. De opvang is een nieuwe locatie voor welzijnsvereniging De Blauwe Lelie (OCMW Brugge), dat kwalitatieve kinderopvang aanbiedt in de Brugse regio.
The post Buitenschoolse opvang De Paddestoel opent de deuren in Sint-Michiels: “Nieuwbouw biedt ruimte aan 72 kinderen” appeared first on KW.be.

Lees meer »