Diamant voor André en Anita uit Ingelmunster

Een delegatie van het gemeentebestuur bracht een bezoek aan het echtpaar André Wielfaert en Anita Coopman uit de Gentstraat, die in restaurant Molendries in Hooglede hun diamanten bruiloft vierden. André (85) trok na de lagere school naar de vakschool in Tielt.

Hij werkte een jaar als timmerman in Meulebeke en daarna 18 jaar in het meubelbedrijf Dierickx in Izegem. Hij was ook twee jaar ingeschreven in de meubelfirma Dejaegere in de Bruggestraat in Ingelmunster. Intussen volgde André een D-cursus, zodat hij als leerkracht kon beginnen. Vanaf 1979 gaf hij theorie- en praktijkles in de richting houtbewerking. Hij deed diverse interims en was daarna ruim vijftien jaar leerkracht in het VTI in Kortrijk, waar hij op 60-jarige leeftijd met pensioen ging. Anita (83) werkte in schoenenbedrijven Tanghe en Driegelinck in Izegem. Op 37-jarige leeftijd stopte ze met de fabrieksarbeid en zorgde ze onder andere voor haar zieke moeder.

André houdt van de vinkensport. Na zijn huwelijk vestigde het koppel zich in Ingelmunster en werd hij lid van de vinkenvereniging De Moedige Durvers in De Wante, nu café ‘t Excuus op het Stationsplein. Sinds 1972 zetelt hij in het bestuur. Hij werd meerdere keren koning en kampioen. Ook Anita is actief bij de vinkenvereniging. Ze spelen dus met twee vogels. Anita werd ook al kampioen. André werkt ook graag in de tuin en tokkelt op de computer. Ruim 20 jaar ging het echtpaar ieder jaar een week op vakantie naar Bree.

Op 15 mei 1964 gaven André en Anita elkaar hun jawoord. Ze vestigden zich in de Gentstraat en wonen daar nu nog. Ze kregen twee kinderen: Christine en Caroline, getrouwd met Bart Vansteelandt. De jubilarissen hebben ook twee kleinkinderen, Arne en Elien.

(Patrick D./foto Patrick D.)

andré. [email protected]

The post Diamant voor André en Anita uit Ingelmunster is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende

Als gevolg van een groot waterlek is er vanmorgen een zinkgat ontstaan in de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van huisnummer 749. Farys is op de hoogte en startte intussen met dringende herstellingswerken. De situatie wordt op de voet opgevolgd.
The post Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, de assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Geen Olympische Spelen voor ‘B-girl’ Maxime Blieck: “Ik ben sprakeloos”

De Brugse breakdancer – oftewel B-girl – Maxime Blieck (25) is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Tijdens de laatste kwalificaties kon Madmax zich niet bij de beste negen scharen, wat nodig was om een Olympisch ticket te veroveren.
The post Geen Olympische Spelen voor ‘B-girl’ Maxime Blieck: “Ik ben sprakeloos”

Lees meer »

Schrijnwerker krijgt 6 jaar cel omdat hij klant neersteekt in Zemst

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een schrijnwerker veroordeeld tot 6 jaar cel omdat hij een klant uit Weerde (Zemst) die weigerde te betalen neerstak met een koksmes van 17 centimeter lang. "Hij vond enkele honderden euro’s voldoende om een mensenleven te ontnemen, een ernstige straf is dus nodig", klonk het bij de rechter.

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »