Zaterdag opnieuw wisselvalligheid troef, zondag meer opklaringen

Zaterdag start met veel bewolking en wat lichte neerslag. In de namiddag wordt het overwegend droog in de westelijke landshelft, naar het oosten toe is regen of lokaal een stevige bui mogelijk. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden, voorspelt het KMI.

 

Meer krantenkoppen in België

AA Poperinge bestaat 50 jaar en zet werking in de kijker: “Dankzij AA gelukkig nuchter”

Op zaterdag 21 september organiseert Anonieme Alcoholisten (beter bekend als AA) Poperinge een voorlichtingsvergadering. “Hiermee staan we stil bij vijf decennia toewijding en ondersteuning van mensen die worstelen met een alcoholverslaving”, vertelt Simonne* van AA Poperinge.
The post AA Poperinge bestaat 50 jaar en zet werking in de kijker: “Dankzij AA gelukkig nuchter” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een kosmische structuur zo groot als 140 Melkwegen, dat is onvoorstelbaar”: Nooit spuwde superzwaar zwart gat zo’n gigantische stralen uit

Diep in de kosmos hebben astronomen de grootste straalstromen ooit waargenomen, afkomstig uit een ‘superzwaar zwart gat’. Ze zijn liefst 140 keer groter dan onze Melkweg en dat slaat wetenschappers met verstomming, want ze dachten dat zoiets fysisch onmogelijk was? Tot nu, dus. Wat hebben ze precies ontdekt? Hoe hebben ze dat gedaan? En wat maakt dit zo uitzonderlijk? HLN-wetenschapsexpert

Lees meer »

Man komt om het leven bij graafwerken aan woning in Asse

In Asse een man om het leven gekomen bij graafwerken aan een woning. 2 mannen waren een metersdiepe sleuf aan het graven, maar op een bepaald moment begaven de wanden van die sleuf. De 2 raakten bedolven, met fatale gevolgen voor een van hen. De andere man raakte maar lichtgewond.

Lees meer »

Iran bouwt muur aan grens met Afghanistan

Iran heeft een muur van meer dan 10 kilometer gebouwd aan de grens met Afghanistan, een belangrijke grensovergang waarlangs Afghaanse migranten het land binnen geraken. Dat heeft een Iraanse legerchef maandag aangekondigd. De bedoeling is dat er nog eens 50 km bij komt.

Lees meer »

Dankzij Nathalie werd ongeziene Franse verkrachtingszaak ontdekt: “Ik ben twee jaar niet gaan winkelen met een jurkje aan”

Zonder Nathalie, een jonge mama, was Gisèle misschien nog tientallen keren verkracht geweest. Zij verwittigde de politie nadat was ontdekt dat Dominique Pelicrot onder haar rok aan het filmen was in de supermarkt. Op zijn gsm en laptop vonden speurders massa’s beelden van zijn vrouw die groggy op bed lag terwijl ze telkens door andere mannen werd misbruikt.

Lees meer »

Blankenberge zet in op meer groen in de stad

Het lokaal bestuur diende bij de provincie een subsidiedossier in om de Parkstraat te vergroenen. “We kozen voor de Parkstraat vanwege het kleinschalige karakter en de uitdagingen die gepaard gaan met het toevoegen van groen in een dergelijke straat”, licht schepen Patrick De Klerck, bevoegd voor Stedenbouw en provincieraadslid, toe.
The post Blankenberge zet in op meer groen in

Lees meer »

Bedrijfsvervoersplannen onbekend en onbemind bij Vlaamse burgemeesters

Slechts 1 op de vier Vlaamse gemeenten maakt werk van bedrijfsvervoersplannen, maar anderzijds ondernam al 84% van de gemeenten actie om de bereikbaarheid van hun bedrijven te verbeteren. Dat zijn twee opmerkelijke vaststellingen uit een rondvraag bij de Vlaamse burgemeesters die de liberale vakbond ACLVB deed naar aanleiding van de voorbije Week van de Mobiliteit.

Lees meer »

Joy Vanmellaerts second runner up bij Miss Grace Benelux

In Diest vond de finale van Miss Grace Benelux ’24 plaats. Manon Verbrugghe uit Marke won de wedstrijd, maar ook Joy Vanmellaerts mag niet klagen. Naast de titel van Second Runner Up, zeg maar tweede eredame, won ze daarnaast nog drie awards. “Natuurlijk ben ik heel blij met mijn derde plaats, want zoals ik al
The post Joy Vanmellaerts

Lees meer »

Lindsey zag al het geld van haar rekeningen verdwijnen: “Eerst verlies ik mijn man en papa van onze kindjes, en nu dit”

Nog geen jaar nadat Lindsey Steyaert haar man verloor bij ongeval op een vissersschip wordt ze slachtoffer van fraude, die haar tienduizenden euro’s kost. Zondag zag ze alle geld van haar rekeningen verdwijnen. “Ik bood een artikel te koop aan via Marketplace, ik stuurde een QR-code voor de betaling en korte tijd later was mijn geld weg.”

Lees meer »

Cafébazen willen opnieuw een fontein op ‘t Zand in Brugge: “Plein is een eentonige, defecte en onveilige vlakte”

“’t Zand in Brugge heeft een nieuwe fontein nodig. De grote, eentonige vlakte nodigt niet uit om van de binnenstad naar West-Brugge en omgekeerd te wandelen, ze gaat haar doel voorbij”, zegt Francis Vandendorpe, voorzitter van de handelskring Pluzand.
The post Cafébazen willen opnieuw een fontein op ‘t Zand in Brugge: “Plein is een eentonige, defecte en onveilige vlakte”

Lees meer »

De Amerikaanse centrale bank verlaagt rente voor het eerst sinds 2020

De Amerikaanse centrale bank (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten voor het eerst sinds 2020 verlaagd. Met de lagere leenkosten wil de Fed de grootste economie ter wereld ondersteunen, nu de strijd tegen de inflatie lijkt te zijn gestreden. Het rentetarief is verlaagd met een half procentpunt naar een niveau van tussen de 4,75 en 5 procent.

Lees meer »