“Was de affiche een trigger? We weten het niet”: gemeenteraadslid Torhout reageert na vermoedelijke brandstichting aan wagen

In Torhout is vrijdagnacht brand ontstaan aan de wagens van gemeenteraadslid Pieter Billiet (CD&V). Alles wijst in de richting van brandstichting. Politie en parket zijn een onderzoek gestart. Op de auto’s hing een grote sticker van Billiet, die opkomt voor de federale verkiezingen volgende week. Of dat een rol speelde, wordt nu onderzocht. “Ik hoop dat er snel duidelijkheid is”, reageert Billiet.

Werd hij bewust geviseerd omdat hij aan politiek doet? Of was het puur toeval? Onder andere op die vraag probeert de politie momenteel een antwoord te vinden na de brandstichting van vrijdagnacht. Want alles wijst effectief in de richting van brandstichting. Bij de hulpdiensten liep omstreeks 3.20 uur een melding binnen over een zware voertuigbrand in de Zuidstraat in het centrum van de stad. Bij aankomst van de brandweer stond de wagen al in lichterlaaie. Ook het voertuig dat ervoor stond geparkeerd liep al grote schade op.

Brandstichting

Het vuur zelf was snel onder controle, maar de ravage is wel zéér groot. De wagen die als eerste vuur vatte is volledig uitgebrand en verloren. Ook de tweede wagen is verloren door de hitte en brandschade. Onder andere door het nachtelijke uur en omdat de wagen die vuur vatte al urenlang stil stond, werd de piste van brandstichting meteen concreet.

Volgens onze informatie werd de wagen aan het rechtervoorwiel in brand gestoken. Het parket stelde een deskundige aan die in de loop van de nacht ter plaatse kwam. De twee voertuigen werden in beslag genomen voor verder onderzoek. Het is nog wachten op zijn bevindingen.

De wagens zijn eigendom van gemeenteraadslid Pieter Billiet (39), die volgende week ook opkomt voor de federale verkiezingen, en zijn vrouw. Het is zijn eerste deelname aan de bovenlokale verkiezingen. Op de achterkant van de wagen waren zijn stickers aangebracht.

Machteloos toekijken

“We lagen op het moment van de brand al een tijdje te slapen”, zegt Pieter. “Plots stond de politie aan onze deur om te zeggen dat onze voertuigen in brand stonden. Ik liep meteen naar buiten en kon daar enkel machteloos toekijken. De ene wagen was al quasi volledig uitgebrand en ook de auto van mijn vrouw liep zware schade op en is verloren.”

Wie de brand stichtte – als het effectief zou gaan om kwaad opzet -is vooralsnog onduidelijk. Zaterdagochtend waren er nog geen verdachten opgepakt. Onder andere camerabeelden uit de buurt worden bekeken in de hoop de mogelijke dader(s) te vinden. “Ik hoop alleszins dat er snel duidelijkheid is. Want een leuk gevoel is dit natuurlijk niet”, zucht Billiet, die geen idee heeft wie het op hem kan gemunt hebben.

“Het is natuurlijk geen zekerheid dat ze mij persoonlijk viseerden. Evengoed was het ‘toevallig’ en waren de verkiezingsaffiches een soort trigger. Het is aan de politie om dat uit te zoeken. Het is op alle vlakken vervelend. We hebben beide een wagen nodig voor ons werk en ook voor het vervoeren van de kinderen.”

(MM)

The post “Was de affiche een trigger? We weten het niet”: gemeenteraadslid Torhout reageert na vermoedelijke brandstichting aan wagen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Poging tot militaire staatsgreep aan de gang in Bolivia: “Ons land kan zo niet verder”, zegt generaal

In Bolivia is een poging tot militaire staatsgreep zich aan het voltrekken. Strijdkrachten hebben het centrale plein van La Paz ingenomen en een pantservoertuig heeft de ingang van het presidentiële paleis geramd. Daarna liepen soldaten het gebouw binnen. President Luis Arce vraagt de generaal achter de staatsgreep om de mobilisatie een halt toe te roepen.

Lees meer »

Tractorbestuurder wijkt uit voor tegenligger en rijdt elektriciteitspaal omver in Handzame: “Jammer, ik wou wél plaats maken”

Een bestuurder van een tractor met aalkar reed dinsdagochtend een elektriciteitspaal omver in de Amersveldestraat in Handzame bij Kortemark. De paal knakte af en kwam over de volledige breedte van de weg te liggen met de kabels over de grond. “Ik moest uitwijken voor een personenauto die geen plaats wilde maken. Bij het achteruit rijden, reed ik de paal omver”,

Lees meer »

Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne met de slogan ‘Dynamisch is troef’

In Lo-Reninge maakte Team Dynamisch op een originele manier de lijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. De inwoners kregen een enveloppe met een spel speelkaarten in de brievenbus, samen met een kaart met foto van de tien kandidaten van Team Dynamisch. Een originele hint naar hun verkiezingsslogan ‘Dynamisch is troef’.
The post Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne

Lees meer »

Hoe de rolkoffer een geldmachine werd

20:03 In de strijd tegen overvolle bagagebakken en geruzie tussen reizigers rekenen luchtvaartmaatschappijen steeds vaker een tarief aan voor rolkoffers die als handbagage mee in het vliegtuig worden genome…

Lees meer »

Nu EK doorgaat zonder Duivels: dit zijn kwartfinales, met Nederland tegen Turkije en twee topaffiches

Het EK voetbal gaat door zonder de Rode Duivels. Niet België, maar Frankrijk stoot door naar de kwartfinales. Zij ontmoeten Portugal, dat strafschoppen nodig had om Slovenië uit te schakelen. Verder is het uitkijken naar Spanje-Duitsland. In de andere tabelhelft stoten na Zwitserland en Engeland nu ook Nederland en het verrassende Turkije door. Ontdek de (mogelijke) confrontaties!

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

Kempenaar Lennart Driesen over het leven na ‘De mol’: “Ik had meer in de media kunnen doen, maar Brussel was me te ver”

Hij profileerde zich als simpele, goedlachse kerel uit de Kempen. Maar Lennart Driesen (29) ontpopte zich in 2021 tot de gewiekste Mol aller tijden. Sindsdien belandde de opvoeder uit de jeugdzorg voor de klas, veranderde hij van flexi-job, nam hij afscheid van zijn axolotl en verhuisde hij. “Maar ik woon nog steeds in Schoonbroek, niet in Retie. Dat is hier

Lees meer »

Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan 80 jaar in het tafeltennis

Rainier Verhoest en Saskia Aneca leerden elkaar als jonge tafeltennissers kennen. Nadat ze elk hun eigen weg gingen bracht de sport hen nadien weer samen en nu maken ze samen deel uit van TTC Drive in Oostende. De club organiseert in juli naar jaarlijkse traditie de zomercriteria ‘Oostende beweegt’.
The post Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan

Lees meer »