Stroomprijs duikt voor negende zondag op rij onder nul: wie dynamisch energiecontract heeft, kan geld krijgen om stroom te verbruiken

Zondag duikt de stroomprijs voor de negende keer op rij even onder nul. Dat betekent dat wie een dynamisch energiecontract heeft gouden zaakjes kan doen.

 

Meer krantenkoppen in België

Onverbeterlijke dief krijgt drie jaar cel: “Leefden we hier volgens de sharia, je had geen armen of benen meer”

Een 46-jarige Fransman is in beroep veroordeeld tot drie jaar cel voor de diefstal van een peperduur horloge op de parking van de Royal Zoute Golf Club in Knokke-Heist. Alleen hij heeft al een strafblad van dertien bladzijden. “U bent het superlatief van een dief, u bent een superladief!”
The post Onverbeterlijke dief krijgt drie jaar cel: “Leefden we

Lees meer »

Vijf doden bij gewapende aanval op burgers in Ecuador

In Ecuador zijn bij een gewapende aanval op burgers in het noorden van de hoofdstad Quito, waar regelmatig drugsbendes actief zijn, vijf doden en een gewonde gevallen. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt. De aanval deed zich voor in de nacht van vrijdag op zaterdag in een kapperszaak in de arme buitenwijk Pisuli.

Lees meer »

“Het openluchtzwembad nog uitstellen is geen optie”: Ieperse lijsttrekkers kruisen de degens over stadsontwikkeling

Het volgende stadsbestuur krijgt heel wat grote stadsontwikkelingsdossiers op zijn bord. Alle lijsttrekkers gaan akkoord om de herbestemming van het openluchtzwembad uit te voeren. Het witte blad dat de strategische spie en de toekomstige scholencampus nog zijn laat echter meer ruimte voor meningsverschillen. En wie wil een cinema?
The post “Het openluchtzwembad nog uitstellen is geen optie”: Ieperse lijsttrekkers

Lees meer »

Walter Van de Velde betreurt moeilijke onderhandelingen rond ‘Lili en Marleen’: “Geldkwestie tussen producent en VTM”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

Reactor waar een van de zwaarste kernongevallen ooit plaatsvond, heropent… om stroom te leveren aan techreus Microsoft

Een van de kernreactoren van Three Mile Island, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, gaat voor het eerst in 5 jaar weer open. Uitbater Constellation Energy heeft een deal beklonken met techreus Microsoft om er stroom te produceren voor de energieslurpende AI-systemen die het bedrijf draaiende houdt. Opmerkelijk: in 1979 was Three Mile Island het decor van een van de zwaarste

Lees meer »

Flore en Femke publiceren prentenboek ‘Kamertje ikke’: “Het gaat niet over anders zijn, maar over jezelf zijn”

De Waregemse illustrator Flore Deman (32) en grafisch vormgever Femke Vanbelle (34) uit Brugge stellen hun gloednieuw prentenboek voor. In Kamertje ikke vertellen ze het verhaal van twee verschillende personages. “We ergeren ons aan boeken die het hebben over ‘anders zijn’. De focus moet liggen op ‘jezelf zijn’.”
The post Flore en Femke publiceren prentenboek ‘Kamertje ikke’: “Het gaat

Lees meer »

“Een kosmische structuur zo groot als 140 Melkwegen, dat is onvoorstelbaar”: Nooit spuwde superzwaar zwart gat zo’n gigantische stralen uit

Diep in de kosmos hebben astronomen de grootste straalstromen ooit waargenomen, afkomstig uit een ‘superzwaar zwart gat’. Ze zijn liefst 140 keer groter dan onze Melkweg en dat slaat wetenschappers met verstomming, want ze dachten dat zoiets fysisch onmogelijk was? Tot nu, dus. Wat hebben ze precies ontdekt? Hoe hebben ze dat gedaan? En wat maakt dit zo uitzonderlijk? HLN-wetenschapsexpert

Lees meer »