Lokale Unizo Knokke-Heist geeft politieke partijen lijst met prioriteiten

De Unizo-afdelingen Knokke, Westkapelle en Heist hebben een gezamenlijke lijst met vijf ondernemersprioriteiten overgemaakt aan de politieke partijen die in oktober naar de gunst van de kiezer dingen. “Over alle deelgemeenten heen blijkt het parkeerbeleid een van de grootste problemen”, zegt Jackie Vlietinck van Unizo Heist.

Onder de noemer ‘Unizo komt op!’ organiseerde Unizo nationaal onlangs een enquête onder alle handelaars-leden met de vraag waarvan ze als handelaar in hun eigen omgeving wakker liggen. “Met de vele info die zo is vrijgekomen zijn we naar de lokale afdelingen van Unizo getrokken om er met de plaatselijke vrijwilligers op verder te werken”, zegt Brecht Clyncke, regiomanager bij Unizo West-Vlaanderen. “In Knokke-Heist zijn er drie afdelingen – Knokke, Westkapelle en Heist – en die hebben we samengebracht om een lijst met ondernemers-prioriteiten voor het volgende gemeentebestuur op te maken.”

“Over alle deelgemeenten heen blijkt het parkeerbeleid een van de grootste problemen”, zegt Jackie Vlietinck, die in Heist een drukkerij runt en hier de spreekbuis is van de verzamelde afdelingen. “Er moet ingezet worden op minder hinder bij openbare werken, door het doordacht plaatsen van openbare werken en het optimaliseren van signalisatie. Ook randparkings zijn belangrijk en in winkelstraten zouden er meer Shop&Go-parkeerplaatsen moeten komen. Wij begrijpen echt niet dat er in het heraangelegde stuk van de Graaf d’Ursellaan in Heist geen Shop&Go-plaatsen zijn voorzien. Ook in de Lippenslaan in Knokke is een kort winkelbezoek erg. Voor handelaars die moeten leveren is het ook ergerlijk om zien hoe laad- en loszones urenlang bezet zijn zonder dat er wordt opgetreden.”

Wonen en kinderopvang

Voorts vraagt Unizo aandacht voor ‘betaalbaar wonen’ als strategie om arbeidskrapte aan te pakken, net als voorrang voor inwoners en werkenden in Knokke-Heist bij de toegang tot kinderopvang. Ook zou het gemeentebestuur moeten werken aan het versterken van de lokale economie door naast de bekende gouden winkeldriehoek in Knokke in te zetten op ‘bedrijvige buurten’ en meer vrijheid voor reclamevoering tijdens evenementen.

Het gemeentebestuur wordt ook gevraagd om bij opdrachten voor de gemeente vooral samen te werken met lokale ondernemers, onder meer via het platform goedaanbesteed.be, en ten slotte moet er – niet evident dezer dagen – werk gemaakt worden van politieke stabiliteit, voor een gezond ondernemingsklimaat.

“Alle partijen kregen onze prioriteitenlijst per mail, maar we zullen ook present zijn op de volgende gemeenteraad om die nog eens fysiek af te geven aan de politici”, besluit Jackie Vlietinck.

The post Lokale Unizo Knokke-Heist geeft politieke partijen lijst met prioriteiten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK in Turkije

Op de T3 kwalificatiewedstrijd in Willebroek is Avelgemnaar Jasper Devos (18) knap tweede algemeen, en eerste junior geworden. Wout Ghielens was amper amper seconden sneller. Daarmee is de toekomstige student bio-ingenieur rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap in Turkije. “Dit is een resultaat dat mijn verwachtingen overstijgt”, glundert Jasper.
The post Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »

“Mensen gaan misschien denken dat we menage à trois hebben”: Katy uit ‘B&B zoekt lief’ openhartig over ex en zijn nieuwe partner

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Primus Top Of Darts brengt zes topdarters samen in een spannend toernooi in Kortrijk Xpo

Op donderdag 7 november verzamelen enkele van de grootste namen uit de dartswereld zich in Hal 5 van Kortrijk Xpo. “We strikten Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Joe Cullen, Raymond Van Barneveld, Andy Baetens en Fallon Sherrock. De ticketverkoop is al gestart. Snel zijn is de boodschap, want dit dartsevent is uniek in West-Vlaanderen”, zegt medeorganisator Edouard Deprez (35).
The

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Vondels vzw opent nieuw huis in Ieperse Witte Huizenwijk

In de Siegenlaan 3 in Ieper opende de vzw Vondels een nieuw huis voor meerderjarige mensen met een beperking of een vermoeden van beperking op vlak van wonen, werken en vrije tijd. Het gebouw valt op door zijn kleinschaligheid en het maakt deel uit van de Witte Huizenwijk. Vooral dat laatste is een belangrijke troef voor de bewoners.
The

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Maritt (6) neemt op laatste schooldag afscheid van haar klas, België én haar beste vriendin: “Als ik kon, nam ik Stellatje mee in mijn valies naar Oostenrijk”

Bij het einde van het schooljaar worden wel vaker traantjes gelaten, maar voor Maritt (6) uit Roeselare wordt het afscheid extra zwaar. Als ze straks basisschool De Verrekijker buitenstapt, neemt ze niet alleen afscheid van haar kleutertijd, maar van alles en iedereen. Ook van haar beste vriendinnetje Stella. Komende zaterdag verhuist ze naar Oostenrijk, 1.100 kilometer verderop, waar haar ouders

Lees meer »

Omstreden beslissing Amerikaanse Hooggerechtshof zet ontelbaar aantal regels over milieu en gezondheid op de helling

Een controversiële beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof beperkt de macht van federale agentschappen zoals het Milieuagentschap en verschuift die naar het Congres en de rechtbanken. Een ontelbaar aantal Amerikaanse regels over milieu, klimaat, gezondheid en veiligheid wordt zo op de helling gezet. "Een overwinning van de gewone man tegen de bureaucratie", juichen voorstanders de beslissing van het Hof toe.

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »